Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Πέθανε η πρώτη μαύρη γυναίκα μανεκέν στις ΗΠΑ

Πέθανε σήμερα από καρκίνο, σε ηλικία 61 χρόνων, η Ναόμι Σίμς, μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες μανεκέν στον κόσμο που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στις εκατοντάδες εμφανίσεις της στην πασαρέλα αλλά και σε δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά στη δεκαετία του 60, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Γεννημένη το 1948 στην πολιτεία του Μισισιπή λίγο πριν από το τέλος των ρατσιστικών διακρίσεων, η Ναόμι Σιμς έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μόδα στις αρχές του 60.

Το Αύγουστο του 1967, τέσσερα χρόνια πριν από την εκφώνηση από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της διάσημης ομιλίας του «Έχω ένα όνειρο» η 19χρονη τότε Ναόμι εκπλήρωσε το δικό της όνειρο και έγινε η πρώτη μαύρη μανεκέν που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του πιο διάσημου περιοδικού μόδας στις ΗΠΑ, καταρρίπτοντας το ταμπού που ήθελε τους μαύρους κατώτερους.

Ακολούθησαν δεκάδες εξώφυλλά της σε όλα τα περιοδικά του κόσμου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την μετέπειτα επιτυχία όλων των μαύρων μανεκέν στο χώρο της μόδας.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Transporter 3

Ο Jason Statham πρωταγωνιστεί στην ταινία του Olivier Megaton, "Transporter 3".

Ο Frank Martin (Jason Statham) επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση και για τρίτη συνεχόμενη φορά αναλαμβάνει το ρόλο του «μεταφορέα». Στόχος του είναι να μεταφέρει τη νέα και μυστηριώδη Valentina (Natalya Rudakova), κόρη ενός υπουργού της Ουκρανίας, από τη Μασσαλία στην Οδησσό.

Στην πορεία του όμως συναντάει δύο σημαντικά εμπόδια: τον Johnson (Robert Knepper), που θέλει πάση θυσία να εμποδίσει το ταξίδι τους, κι έναν εκρηκτικό μηχανισμό που απειλεί να ανατινάξει τον ίδιο τον Frank εάν απομακρυνθεί από το αυτοκίνητό του σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων. Κίνδυνος, έρωτας, ένταση και άρτια χορογραφημένες αναμετρήσεις σώμα με σώμα είναι τα συστατικά της νέας, συναρπαστικής ταινίας δράσης σε σενάριο και παραγωγή Luc Besson.

Σκηνοθεσία: Olivier Megaton
Παίζουν: Jason Statham, Natalya Rudakova, Robert Knepper, Francois Berleand, Jeroen Krabbe

Ο άλλος

Ο Liam Neeson και ο Antonio Banderas πρωταγωνιστούν στην ταινία του Richard Eyre, "Ο άλλος".

Βασισμένη στο διήγημα του Bernhard Schlink, η ταινία «Ο άλλος» μιλά για την ιστορία του Peter (Liam Neeson) που χάνει τη γυναίκα του Lisa (Laura Linney) όταν ανακαλύπτει ότι εκείνη για καιρό λαμβάνει e-mails και μηνύματα στο κινητό της από έναν άγνωστο άντρα.

Κόντρα στη συμβουλή της κόρης του, Abigail (Romola Garai), με μοναδικό σκοπό να πάρει εκδίκηση, ο πληγωμένος Peter πηγαίνει στο Μιλάνο για να βρει τον μυστηριώδη Ralph (Antonio Banderas) και να ανακαλύψει την αλήθεια για το δεύτερο άντρα στη ζωή της γυναίκας του.

Σκηνοθεσία: Richard Eyre
Παίζουν: Liam Neeson, Antonio Banderas, Laura Linney, Romola Garai

Μαζί στη μεγάλη οθόνη McConaughey και Mendes;

Ο Matthew McConaughey και η Eva Mendes βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχουν στην ταινία "Southband", την σκηνοθεσία της οποίας θα αναλάβει ο Jonathan Jakubowicz.

Η παραγωγή της ταινίας, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Peter Craig, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εάν συμφωνήσει τελικά να συμμετάσχει στην ταινία ο McConaughey θα υποδυθεί το ρόλο ενός συνοριοφύλακα. Η Mendes από την πλευρά της θα ενσαρκώσει το ρόλο μίας πανέμορφης μεξικανής.

Ο McConaughey πρόσφατα επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Ghosts of Girlfriends Past", στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Michael Douglas και η Jennifer Garner.

Η Mendes από την πλευρά της πρόσφατα ολοκλήρωσε την ταινία "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", την σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο Werner Herzog.

Η νέα ταινία της Aniston

Η Jennifer Aniston σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Pumas".

Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται σε δύο γυναίκες που έχουν ως χόμπι να βγαίνουν ραντεβού με μικρότερους άντρες. Ο Wayne McClammy βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας.

Αυτό το διάστημα η Jennifer Aniston βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της νέας της ταινίας, "Bounty Hounter", στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον γοητευτικό Gerard Butler.

Πρόσφατα η εντυπωσιακή σταρ ολοκλήρωσε την ταινία "The Baster" στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Jason Bateman. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Andy Tennant.

Η πρεμιέρα της Cruz στο Λονδίνο

Η Penelope Cruz και ο Pedro Almodovar παραβρέθηκαν στη λονδρέζικη πρεμιέρα της ταινίας τους "Broken Embraces".

Η διάσημη ηθοποιός έκλεψε την παράσταση με το κόκκινο κοστούμι που επέλεξε να φορέσει στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας της. Η εντυπωσιακή σταρ στις δηλώσεις της αναφερόμενη στον Pedro Almodovar τόνισε πως ο διάσημος σκηνοθέτης είναι μία ιδιοφυία.

Για την Penelope Cruz αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον διάσημο σκηνοθέτη καθώς ήδη έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του ανάμεσα στις οποίες είναι και το "Volver". Για το ρόλο της μάλιστα στο "Volver" η ισπανίδα σταρ ήταν υποψήφια για το Οσκαρ α γυναικείου ρόλου το 2007.

Η Cruz ήταν ανάμεσα στους νικητές των φετινών βραβείων Οσκαρ καθώς έφυγε από τη λαμπερή τελετή απονομής έχοντας κερδίσει το Οσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Woody Allen, "Vicky Cristina Barcelona".

Ανακοινώθηκε το όνομα της μητέρας του τέταρτου παιδιού του Law

Η μητέρα του τέταρτου παιδιού του Jude Law είναι το μοντέλο και ηθοποιός Samantha Burke όπως αποκάλυψαν οι δικηγόροι της σε γνωστό αμερικανικό website.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο website αναφέρεται πως η Burke είχε σχέση με τον Jude Law και τον έχει ενημερώσει ότι θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους το φθινόπωρο. "Από τότε που ενημερώθηκε ο κος Law για την εγκυμοσύνη έχει ανταποκριθεί και υποστηρίξει την κα Burke και την εγκυμοσύνη της" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δικηγόρων της Burke.

Ο Jude Law ήταν παντρεμένος από το 1997 ως το 2003 με την ηθοποιό Sadie Frost με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Ο διάσημος ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Οσκαρ το 2003 για την ταινία "Cold Mountain" και το 1999 για το "The Talented Mr. Ripley".

Ο Law θα επιστρέψει τα Χριστούγεννα στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Sherlock Holmes", στην οποία ενσαρκώνει τον Dr. Watson.

Παντρεύτηκε ο Mark Wahlberg

Ο Mark Wahlberg και η αγαπημένη του Rhea Durham ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Μπέβερλι Χιλς όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Γνωστό αμερικανικό περιοδικό αναφέρει πως το διάσημο ζευγάρι παντρεύτηκε το Σάββατο στο Μπέβερλι Χιλς παρουσία πολλών φίλων και συγγενών τους. Σύμφωνα με το περιοδικό η Durham επέλεξε για το γάμο της ένα εντυπωσιακό στράπλες νυφικό.

Ο Wahlberg και η Durham είναι μαζί από το 2001 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Wahlberg σύντομα θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του Peter Jackson, “The Lovely Bones”.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες ανάμεσα στις οποίες είναι και οι: “Shooter”, “We Own the Night”, “Four Brother”, “The Italian Job” και “The Perfect Storm”.

Λάμψη αστέρων στη Βενετία

Πολλά αστέρια της μεγάλης οθόνης θα παραβρεθούν στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοινώθηκε ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι και οι: “The Men Who Stare At Goats” με τον George Clooney, “The Informant!” με τον Matt Damon, “Bad Lieutenant” με τον Nicolas Cage, “The Road” με τον Viggo Mortensen και την Charlize Theron και το “Mr.Nobody” με τον Jared Leto και την Diane Kruger.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και η ταινία “A Single Man”, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Tom Ford.

Οι πύλες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ θα είναι ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Ang Lee.

Στην κορυφή του box office η ταινία “Funny People”

Η νέα ταινία του Adam Sandler, “Funny People”, κατέλαβε την κορυφή του box office της Βορείου Αμερικής.

Στη δεύτερη θέση του box office παραμένει για μία ακόμα εβδομάδα η νέα ταινία του Harry Potter, “Harry Potter and the Half-Blood Prince” ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η ταινία “G-Force”.

Η ταινία “The Ugly Truth” με τον Gerard Butler και την Katherine Heigl κατέλαβε την τέταρτη θέση ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί το “Aliens in the Attic”. Στην έκτη θέση συναντάμε την ταινία “Orphan” ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται η ταινία κινουμένων σχεδίων “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs”.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η ταινία “The Hangover” με τους Bradley Cooper, Jach Galifianakis και Ed Helms στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την ένατη θέση κατέλαβε η ταινία “The Proposal” ενώ το top 10 συμπληρώνει η ταινία “Transformers: Revenge of the Fallen”.

Επικυρώθηκε η εγκυρότητα της διαθήκης του Τζάκσον

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες επικύρωσε τη Δευτέρα την εγκυρότητα της διαθήκης του Μάικλ Τζάκσον, που είχε συνταχθεί το 2002, και αναγνώρισε ως εκτελεστές της το δικηγόρο και το μουσικό παραγωγό που είχε ορίσει ο ίδιος ο «βασιλιάς της ποπ».

Ο δικηγόρος Τζον Μπράνκα και ο παραγωγός Τζον Μακλέιν θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την περιουσία του Τζάκσον. Το δικαστήριο τους είχε δώσει την προσωρινή διαχείριση, μετά την πρώτη ανάγνωση της διαθήκης.

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν φήμες ότι η μητέρα του Τζάκσον, Κάθριν, θα πρόσβαλε τη διαθήκη γιατί θεωρούσε ότι θα πρέπει να έχει και η ίδια λόγο στη διαχείριση της περιουσίας του γιου της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δικηγόρο των Μπράνκα και Μακλέιν, οι δικηγόροι της οικογένειας Τζάκσον δεν ήγειραν καμία αντίρρηση στο δικαστήριο.

Πολλές εικασίες διατυπώνονται και για την κληρονομιά που αφήνει ο Τζάκσον. Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς ο τραγουδιστής είχε χρέη ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως τα κεφάλαιά του έφταναν τα 600 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις των δίσκων του, που εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά το θάνατό του.