Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εντυπωσίασε στο Λος Αντζελες η Fox

Η Megan Fox μαγνήτισε τα βλέμματα όλων στο event που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες για τη νέα της ταινία, "Jennifer's Body".

Η διάσημη ηθοποιός πραγματοποίησε μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Αυτή τη φορά η νεαρή σταρ επέλεξε για το event της ταινίας της ένα μίνι στράπλες φόρεμα που τόνιζε το καλλίγραμμο σώμα της. Με την εντυπωσιακή εμφάνισή της η Fox απέδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι μία από τις πιο σέξι γυναίκες του Hollywood.

Στο event εκτός από την Fox παραβρέθηκαν ακόμα οι συμπρωταγωνιστές της Johnny Simmons, Amanda Seyfried και Adam Brody, η σεναριογράφος Diablo Cody καθώς και η σκηνοθέτις Karyn Kusama.

Πριν από λίγες ημέρες η ταινία της Fox προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Νταλάρας-Στόκας-Θαλασσινός, μαζί

Μία φθινοπωρινή μοναδική συναυλία έδωσε χθες το βράδυ στην Αθήνα ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Μπάμπη Στόκα και τον Παντελή Θαλασσινό στο θέατρο Πέτρας. Ένα πετυχημένο καλλιτεχνικό εγχείρημα, που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού στην Κύπρο και είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Η μαγευτική αυτή βραδιά δόθηκε με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων και κυρίως των ευάλωτων ομάδων (παιδιά, γυναίκες) στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Νταλάρας επιμελήθηκε, με την βοήθεια 12 μουσικών, ένα πρόγραμμα με ροκ μπαλάντες, έντεχνα αλλά και λαϊκά τραγούδια.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει και το καινούριο υλικό του καλλιτέχνη. Το θέατρο Πέτρας δεν θα μπορούσε να μην είναι κατάμεστο και φυσικά ανάμεσά τους ήταν και πολλοί επώνυμοι.

Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε χτες τις αίθουσες του και το παρών έδωσαν πολλοί καλλιτέχνες. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Μηνάς Χατζησάββας, η Πέγκυ Τρικαλιώτη,η Λίνα Σακκά, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η Ευαγγελία Αραβανή, οι οποίοι είναι λάτρες του κινηματογράφου.

Άτυπος οικοδεσπότης της πρώτης βραδιάς ένας γνώστης των κινηματογραφικών θεμάτων, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης. Και για να μην ξεφεύγουμε από τα gossips. Hot θέμα συζήτησης της βραδιάς ήταν εκτός από την παρουσία της Λίνας Σακκά με συνοδό και η παρουσία της πρώην συντρόφου του Ορέστη Ανδρεαδάκη, Πέγκυς Τρικαλιώτη.

Τρυφερές στιγμές Clooney – Canalis

H εικόνa είναι από την παραμονή του ζευγαριού στην Βενετία. Ο George Clooney και η Elisabetta Canalis, χορεύουν στο ξενοδοχείο Cipriani της ιταλικής πόλης.

Κάποια στιγμή η Elisabetta κατεβάζει το χέρι και πιάνει το αντικείμενο του πόθου πολλών γυναικών λίγο πιο κάτω από τη μέση. Στη συνέχεια το ζευγάρι ανταλλάσει ένα φιλί.

Την Canalis πάντως, όπως δήλωσε ο ίδιος, την εγκρίνει και ένας πολύ καλός φίλος του George Clooney, o Matt Damon.

Ανέφερε ότι η Ιταλίδα είναι πολύ καλή και όμορφη γυναίκα και πως είναι χαρούμενος που βλέπει τον φίλο του ευτυχισμένο.

Συγνώμη ζητάει ο Russell Crowe

Για όσα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ο Russell Crowe αποφάσισε να γράψει ένα απολογητικό γράμμα προς τους θαυμαστές του. Μέσα σε 800 λέξεις ο ηθοποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για την – όπως λέει – κακή συμπεριφορά που είχε μέχρι τώρα και δηλώνει ότι αισθάνεται ντροπή.

Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε ήταν λίγο οξύθυμος και μάλιστα στο παρελθόν είχε και κάποιες δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Επιμένει στην επιστολή του που δημοσιεύεται σε εφημερίδα του Σίδνεϊ, ότι τώρα πια έχει αλλάξει και είναι πια ένας ήρεμος οικογενειάρχης.

Έχει μάθει να παίρνει την ευθύνη για τις πράξεις του και ξέρει ότι έχει χάσει επαγγελματικές ευκαιρίες λόγω του χαρακτήρα του.

Νέο κέρινο ομοίωμα της Kate Moss

Με την ευκαιρία της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, οι υπεύθυνοι της Madame Tussauds αποκάλυψαν ένα νέο κέρινο ομοίωμα της Kate Moss. Το μοντέλο είναι ντυμένο με μία χρυσαφί τουαλέτα και είναι καθισμένη στο πάτωμα.

Δίπλα της όρθια, βρίσκεται η Tyra Banks της οποίας το κέρινο ομοίωμα είναι δανεικό για τις ημέρες αυτές από το μουσείο της Madame Tussauds, στη Νέα Υόρκη.

Η υπεύθυνοι του μουσείου τόνισε ότι τα δύο αγάλματα τοποθετήθηκαν στην αίθουσα για να εορταστεί η 25η επέτειος της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου.

Θα υπάρχει μάλιστα και στιλίστας που θα φτιάχνει όποιον θέλει να φωτογραφηθεί δίπλα σε δύο από τα διασημότερα μοντέλα της εποχής.

Η ζηλιάρα κυρία Jolie

Δεν ανέχεται ο Brad Pitt ούτε να μιλάει σε άλλες γυναίκες, καθώς τον ζηλεύει απίστευτα.

Οι φήμες θέλουν την Angelina Jolie να έχει κάνει πολλές φορές σκηνή στον σύντροφό της με πιο πρόσφατο ένα επεισόδιο με πέτρα του σκανδάλου τη Rachel McAdams.


Η Jolie είχε βρει κάποιες φωτογραφίες της στην κάμερα του Pitt από ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη. Όταν αυτός αποφάσισε να την καλέσει με μερικούς άλλους φίλους του στη Γαλλία, η ηθοποιός έγινε έξαλλη που δεν την ρώτησε και του ζήτησε το λόγο.

Δεν έχει ορίσει ημερομηνία η Uma Thurman

Η ίδια η 39χρονη ηθοποιός ανέφερε ότι αν και έχουν συμφωνήσει με τον σύντροφό της Arpad Busson, να παντρευτούν μέσα στον επόμενο χρόνο, ακόμη δεν έχουν ορίσει την ημερομηνία του γάμου. Στη συνέντευξή της στο W του μήνα Οκτώβρη, η Thurman, δεν αναφέρει τίποτε για την τοποθεσία του γάμου της, που λέγεται ότι θα είναι το Kensington Palace.

Αναφέρει πως δεν βιάζεται για τις προετοιμασίες του γάμου ο οποίος θα γίνει όταν το ζευγάρι θα είναι έτοιμο.

Όσο για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και μετά τα Kill Bill η καριέρα της μοιάζει να βρίσκεται σε πτώση η Thurman ανέφερε, ότι αυτό συμβαίνει γιατί επιλέγει πιο απλές ταινίες για να μπορεί να είναι κοντά στο γιο της.

Στο νοσοκομείο η Έλλη Κοκκίνου

Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε η περιπέτεια της υγείας της Έλλης Κοκκίνου, μετά από την άμεση εισαγωγή της και μια εγχείρηση-αστραπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Η τραγουδίστρια εμφάνισε ξαφνικά ομφαλοκήλη, πιθανότατα από την εγκυμοσύνη, αλλά στην αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Μετά όμως το... red alarm του γιατρού της, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη για σοβαρό κίνδυνο απόφραξης του εντέρου και ειλεό, μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εγχείρηση. Στο πλευρό της ήταν ο σύζυγός της Παναγιώτης Βασιλειάδης και η μητέρα της, Μαίρη.

Η επέμβαση της Έλλης έγινε με τη λαπαροσκοπική μέθοδο και κράτησε 1,30 ώρα, αφού επρόκειτο για μια αρκετά σοβαρή περίπτωση. Ευτυχώς όμως η επέμβαση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να της αφήσει κανένα σημάδι και μάλιστα η τραγουδίστρια την επόμενη κιόλας μέρα σηκώθηκε από το κρεβάτι του πόνου. Όσο για την Έλλη ως ασθενή, όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές, ήταν πολύ γενναία, ψύχραιμη και συνεργάσιμη, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτούσε για τις λεπτομέρειες της επέμβασης. Φυσικά η σουίτα 909 του 9ου ορόφου του θεραπευτηρίου στην οποία νοσηλεύτηκε η τραγουδίστρια γέμισε με λουλούδια, δώρα και ευχές από φίλους και συνεργάτες για γρήγορα περαστικά. Βέβαια, η πρώτη της επιθυμία, όταν πλέον τελείωσαν όλα ήταν να γυρίσει γρήγορα στον γιο της και το σπίτι της.

Από εμάς καλή ανάρρωση.

Αποθέωση για την Αγνή Μπάλτσα!

Αφησε για λίγο στην άκρη το λυρικό ρεπερτόριο, στο οποίο έχει διακριθεί διεθνώς, και δοκιμάστηκε στα «Τραγούδια της πατρίδας» υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, ερμηνεύοντας έργα του ίδιου αλλά και των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη και Ξαρχάκου. Ενα κατάμεστο Ηρώδειο χειροκρότησε θερμά την Αγνή Μπάλτσα στην προχθεσινή της εμφάνιση, ενώ απόψε αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και η δεύτερη συναυλία της υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εισιτήρια της πρώτης βραδιάς εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Sold out όμως είναι και η αποψινή, δεύτερη μουσική παράσταση της φημισμένης καλλιτέχνιδας.

Τρανταχτά ονόματα της πολιτικής σκηνής και λαμπερές προσωπικότητες της κοσμικής Αθήνας βρέθηκαν στις κερκίδες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού. Ευτυχώς, ο καιρός ήταν με το μέρος των φίλων της μουσικής κι έτσι δεν χρειάστηκε ν' ανοίξουν οι ομπρέλες, με τις οποίες όλοι είχαν εφοδιαστεί καλού κακού. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Δάφνη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αντα. Οι δύο πολιτικοί άνδρες είχαν μια σύντομη συνομιλία στο διάλειμμα της μουσικής παράστασης, που δεν πρόλαβαν ν' απαθανατίσουν οι φωτογράφοι.

Από τις πιο κομψές και φίνες παρουσίες της βραδιάς, η Μαριάννα Λάτση έκλεψε τα φωτογραφικά φλας και παρακολούθησε την Αγνή Μπάλτσα επί το έργον μαζί με τη μητέρα της, Εριέττα. Κοντά τους στις κερκίδες ήταν και ο δαιμόνιος μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης. Σόλο εμφάνιση στο Ηρώδειο έκανε η Ευγενία Μανωλίδου. Η «Μπουμπούκα» (και ατυχήσασα στον «Πρωινό καφέ») χάρισε στους φωτογράφους το πιο γλυκό χαμόγελό της. Τη συναυλία της Αγνής Μπάλτσα υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου προλόγισε με το δικό του, uniquee τρόπο ο Αλέξης Κωστάλας και η διεθνούς φήμης μεσόφωνος βγήκε στη σκηνή του Ηρωδείου φορώντας ένα ολόλευκο μακρύ φόρεμα. Στο τέλος της εμφάνισής της το Ηρώδειο σείστηκε από τα χειροκροτήματα και σχεδόν όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι.

Το άρωμα της Beyonce

Η Beyonce σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα λανσάρει στην αγορά το δικό της άρωμα.

Η διάσημη τραγουδίστρια όπως έγινε γνωστό συμφώνησε με γνωστή εταιρία καλλυντικών για την δημιουργία του δικού της αρώματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το άρωμα της Beyonce θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2010. Περισσότερες πληροφορίες για το άρωμα της εντυπωσιακής σταρ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Η Beyonce έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών αρωμάτων.

Το όνομα της Beyonce προστίθεται πλέον στη λίστα με τις σταρ της μουσικής σκηνής που κυκλοφορούν στην αγορά το δικό τους άρωμα. Ανάμεσα στις σταρ που έχουν λανσάρει το δικό τους άρωμα είναι και οι: Jennifer Lopez, Britney Spears, Mariah Carey, Kylie Minogue.

Το παράδειγμα του Burt Reynolds

Ο Burt Reynolds αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη μάχη του κατά του εθισμού στα παυσίπονα, ελπίζοντας ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ο μάνατζερ του ηθοποιού, Erik Kritzer, είπε ότι ο 73χρονος Reynolds είχε εισαχθεί σε κλινική απεξάρτησης επειδή είχε εθιστεί στα παυσίπονα τα οποία του είχαν συνταγογραφηθεί μετά από χειρουργική επέμβαση στην πλάτη.

Ο Kritzer δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες ως προς το πότε και που εισήχθη ο Reynolds, αλλά αργότερα είπε ότι ο ηθοποιός είχε πάρει ήδη εξιτήριο από κλινική απεξάρτησης στη Φλόριντα.

"Ο κ.Reynolds ελπίζει η ιστορία του να βοηθήσει άλλους ανθρώπους σε παρόμοια θέση. Ελπίζει να μην προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους, αλλά να καταλάβουν ότι κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν μόνοι τους και πρέπει να ζητούν βοήθεια όπως έκανε κι ο ίδιος", δήλωσε ο μάνατζερ του διάσημου ηθοποιού.

Ξεκίνησε την κοινωνική εργασία ο Chris Brown

Ο Chris Brown ξεκίνησε να εκτίει την κοινωνική εργασία που του επέβαλε το δικαστήριο για τον ξυλοδαρμό της Rihanna.

Ο διάσημος τραγουδιστής όπως είναι γνωστό θα πρέπει να εκτίσει 180 ημέρες κοινωνικής εργασίας σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Ο Brown ξεκίνησε την κοινωνική εργασία που του επέβαλε το δικαστήριο την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, στην Βιρτζίνια όπου εντοπίστηκε να καθαρίζει αγριόχορτα και σκουπίδια από τους στάβλους της αστυνομίας.

Το δικαστήριο εκτός από την κοινωνική εργασία έχει επιβάλει στον Brown ποινή 5ετούς αστυνομικής επιτήρησης καθώς και παρακολούθηση επί ένα χρόνο συμβουλευτικού προγράμματος για την ενδο-οικογενειακή βία.

Ο Chris Brown επιτέθηκε στη Rihanna κατά τη διάρκεια ενός καυγά που ξεκίνησε τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου, όταν το ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο Brown.

Σπάει τα ρεκόρ ο Jay-Z

Ο Jay-Z σημείωσε ένα νέο ρεκόρ στο αμερικανικό άλμπουμ chart με τη νέα του δισκογραφική δουλειά "The Blueprint 3".

Ο διάσημος rapper κατέλαβε την πρώτη θέση του Billboard 200 με το νέο του άλμπουμ. Για τον Jay-Z το "The Blueprint 3" είναι το 11ο άλμπουμ του που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο αμερικανικό άλμπουμ chart.

Με τη νέα του αυτή επιτυχία ο Jay-Z σημειώνει ένα νέο ρεκόρ καθώς είναι πλέον ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα Νο1 άλμπουμ στην ιστορία του αμερικανικού άλμπουμ chart. Το προηγούμενο ρεκόρ στο αμερικανικό άλμπουμ chart είχε ο Elvis Presley.

Οι Beatles είναι το συγκρότημα με τις περισσότερες Νο1 επιτυχίες στο αμερικανικό άλμπουμ chart καθώς 19 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει την κορυφή του αμερικανικού άλμπουμ chart.

Τα απομνημονεύματα του Patrick Swayze

Τα πρώτα αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Patrick Swayze, δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του πρωταγωνιστή του "Dirty Dancing" στα 57 του χρόνια από καρκίνο στο πάγκρεας.

Το βιβλίο, το οποίο είχε γράψει μαζί με την επί 34 χρόνια σύζυγό του, Lisa Niemi, τιτλοφορείται "The Time of My Life" και πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα. Τα απομνημονεύματά του αποκαλύπτουν πως ο Swayze έμαθε ότι είχε καρκίνο πριν από 20 μήνες και περιγράφουν το θαρραλέο τρόπο αντιμετώπισής του.

"Είχα προβλήματα με την πέψη και μία αίσθηση φουσκώματος για μερικές εβδομάδες", λέει ο Swayze στα αποσπάσματα του βιβλίου ενώ προσθέτει: "Είχα ευαίσθητο στομάχι όλη μου τη ζωή, αλλά δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα, όμως τελευταία δεν μπορούσα να αποβάλω τη δυσανεξία... Ο γιατρός μου είπε ότι οι πιθανότητες να ζήσω περισσότερους από μερικούς μήνες δεν ήταν πολλές και δεν είχα λόγο να τον αμφισβητήσω".

Ομως ο Swayze ήταν αποφασισμένος να μην ενδώσει στην αυτολύπηση. Αποφάσισε να ασχολείται με πράγματα που του άρεσε να κάνει εφόσον μπορούσε γι αυτό και συμμετείχε στην αστυνομική δραματική σειρά "The Beast" χωρίς να καταφύγει στα παυσίπονα.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα αγαπημένη για τον Sean Penn;

Ο Sean Penn απολαμβάνει και πάλι τη ζωή μετά το χωρισμό από την σύζυγό του Robin Wright Penn.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ 49χρονος ηθοποιός εθεάθη στη Νέα Υόρκη, σε τρυφερή περίπτυξη με τη νέα του αγαπημένη, το 25χρονο μοντέλο Jessica White.

Γνωστό αμερικανικό περιοδικό έγραψε ότι το ζευγάρι απόλαυσε ένα ρομαντικό δείπνο και στη συνέχεια πήγε σε πολυτελές ξενοδοχείο. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι τον περασμένο μήνα, στο σπίτι του Kid Rock.

"Είναι μαζί συνέχεια. Δείχνει σοβαρό. Εκείνη θέλει να το επισημοποιήσουν και φαίνεται κι εκείνος να το παίρνει στα σοβαρά", δήλωσε πηγή που γνωρίζει το ζευγάρι.

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο η Robin Wright Penn κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Sean Penn. Για το διάσημο ζευγάρι, το οποίο είναι μαζί από το 1989, αυτή είναι η τρίτη φορά που ξεκινά τις διαδικασίες διαζυγίου.

Ενθουσιασμένος που θα γίνει ξανά μπαμπάς ο Farrell

Ο Colin Farrell δηλώνει πολύ ενθουσιασμένος που θα γίνει για δεύτερη φορά μπαμπάς.

Ο γοητευτικός σταρ του Hollywood επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες πως εκείνος και η νέα αγαπημένη του η Alicja Bachleda θα γίνουν γονείς. Σε δηλώσεις του σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό ο Farrell παραδέχθηκε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα γίνει μπαμπάς. «Ναι θα γίνω μπαμπάς ξανά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός.

Για την 26χρονη Alicja Bachleda αυτό θα είναι το πρώτο της παιδί ενώ για τον Farrell το δεύτερο καθώς έχει ήδη ένα γιο τον οποίο απέκτησε με το μοντέλο Kim Bordenave.

Οσον αφορά τα επαγγελματικά του σχέδια, ο Farrell επιστρέφει αυτό το διάστημα στη μεγάλη οθόνη με δύο ταινίες τις "Triage" και "Ondine".

Η περιοδεία του Kanye West με την Lady GaGa

Ο Kanye West και η Lady GaGa θα περιοδεύσουν μαζί αυτό το χειμώνα στη Βόρειο Αμερική.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας τους, η οποία τιτλοφορείται "Fame Kills", θα είναι το Φοίνιξ στις 10 Νοεμβρίου. Μεταξύ των πόλεων που θα επισκεφθούν με την περιοδεία τους είναι και οι: Σαν Ντιέγκο, Λας Βέγκας, Λος Αντζελες, Σακραμέντο, Βανκούβερ, Εντμοντον, Ντένβερ, Μαϊάμι, Ατλάντα, Ουάσιγκτον, Τορόντο, Μόντρεαλ, Σικάγο, Νέα Ορλεάνη και Χιούστον.

Τελευταίος σταθμός της τουρνέ θα είναι το Ντάλας στις 24 Ιανουαρίου του 2010.

Η Lady GaGa και ο Kanye West την περασμένη Κυριακή παραβρέθηκαν στα 2009 MTV Video Music Awards. Μάλιστα η Lady GaGa ήταν μεταξύ των νικητών καθώς έφυγε από τη λαμπερή βραδιά έχοντας κερδίσει τρία βραβεία.

Οι πιο καλοντυμένες γυναίκες

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, και η βρετανίδα ηθοποιός Kate Winslet είναι πρώτες στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες για το 2009 σύμφωνα με γνωστό αμερικανικό περιοδικό.

Η Michelle Obama επιλέχθηκε στην κατηγορία "πιο προσιτό glamour", ενώ η Winslet για την καλύτερη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Ανάμεσα στις πιο καλοντυμένες ήταν και η Reese Witherspoon καθώς το 2009 φόρεσε τα "καλύτερα μίνι φορέματα", αλλά και η Cameron Diaz για την επιλογή των τζίν της.

Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με το γνωστό περιοδικό, η Renee Zellweger η οποία έκανε τη χειρότερη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί.

Όσο για τους άνδρες, ο Brad Pitt και ο νεαρός Robert Pattinson επιλέχθηκαν για τη λίστα με τους πιο κομψούς.

Τέλος, σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της μόδας είχε η τηλεοπτική σειρά "Mad Μen", που εκτυλίσσεται την δεκαετία του '60.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ShowBiz News

Ψυχαγωγική εκπομπή με τον φοβερό και πάρα πολύ συμπαθητικό Βασίλη Δρυμούση

Ο Βασίλης Δρυμούσης με καυστικό χιούμορ, σχολιάζει και αναλύει την ελληνική show biz. Πλούσιο ρεπορτάζ από τα νέα του καλλιτεχνικού κόσμου, αστεία και ανατρεπτικά θέματα μέσα από τη ματιά του πιο δαιμόνιου παρουσιαστή. Ο Βασίλης, για μια ακόμα χρονιά, έρχεται να προκαλέσει τσουνάμι στην ελληνική τηλεόραση.

Παρουσίαση: Βασίλης Δρυμούσης
Συντονισμός εκπομπής: Ελισάβετ Νικολαΐδου
Συντονισμός θεμάτων: Μαρία Αντωνάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Τσεσμελής
Οργάνωση παραγωγής: Αντώνης Σπανολιός
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζηαγγελής

Συγχαρητήρια σε όλους σας

Ανανέωσε ο Θέμος με τον Αντ1 για δύο χρόνια

Για άλλα δύο χρόνια θα είναι στον Αντ1 ο Θέμος Αναστασιάδης, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Αντ1.

Θυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν περισσότερα για τον Θέμο Αναστασιάδη ότι γεννήθηκε 6 Ιανουαρίου 1958, είναι Έλληνας δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Είναι επίσης εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες "Εξπρές", "Βραδυνή" και "Καθημερινή", στην οποία διετέλεσε και αρχισυντάκτης. Έχει επίσης συνεργαστεί και με την εφημερίδα Το Βήμα. Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην Ε.Ρ.Τ., ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 του Δήμου Αθηναίων.

Έγινε γνωστός μέσα από την σατιρική στήλη του "η Μαύρη Τρύπα" στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Στη συνέχεια άρχισε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες). Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία από τα μέσα του 2006 προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Νέος έρωτας για την Σοφία Βόσσου

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό μας είχε αφήσει στο σκοτάδι.... Ο λόγος για την Σοφία Βόσσου η οποία χάθηκε από τα τηλεπαιχνίδια αλλά και από τις στήλες που αφορούν την προσωπική ζωή της. Βέβαια, εκτός από την πολύχρονη σχέση της με τον Αντρέα Μικρούτσικο δεν είχαμε και πολλές πληροφορίες για το τι σκέφτεται να κάνει αυτό το κορίτσι.....
Θέλει να ξαναπαντρευτεί, να κάνει δεύτερο παιδί – αφού η κόρη της Ερασμία είναι ήδη 23 χρόνων - ή έστω βρε αδερφέ ερωτικά έχει κάτι που να ταράζει τα ήρεμα νερά της ζωής της, ναι ή όχι;

Ψάξαμε λοιπόν και μάθαμε ότι ο καινούργιος έρωτάς της ζει στην Θεσσαλονίκη κι έτσι οι διαδρομές προς την συμπρωτεύουσα γίνονται όλο και πιο συχνές.... Η γνωριμία τους έγινε στην Σάμο το καλοκαίρι σε γνωστό κέντρο που εμφανιζόταν η τραγουδίστρια κι ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Ο νεαρός που κέρδισε την καρδιά της έκανε διακοπές στο νησί κι ένα βράδυ μαζί με την παρέα του βρέθηκαν στο κέντρο για να διασκεδάσουν. Το ένα βράδυ έφερε το άλλο και κατέληξε να γίνει μόνιμος θαμώνας του μαγαζιού, μην έχοντας μάτια για καμία άλλη παρά μόνο για την Σοφία. Όμως και για εκείνη ήταν το ίδιο αφού ανταποκρίθηκε.

Για την Σοφία ήταν ένας ξαφνικός κι αιφνιδιαστικός έρωτας αφού όπως λένε οι άνθρωποι που την έζησαν από κοντά το καλοκαίρι δεν υπολόγιζε σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, κάποιοι μιλούν για έναν επικείμενο γάμο αφού αρκετά συχνά το ζευγάρι μιλά για κάτι τέτοιο.... κι αφού μετά από πολλά χρόνια η Σοφία κυκλοφόρησε στην παραλία της Μήλου αγκαλιά με έναν άλλον άντρα κι όχι τον Αντρέα, εικόνα που είχαν συνηθίσει.
Αυτός ίσως κάτι να λέει….Για να δούμε, για να δούμε.

Μονομαχία Jolie – Fox για τη Barbarella

Ήταν ένας ρόλος που άφησε εποχή και είναι φυσικό πολλές από τις σταρ του Χόλιγουντ να θέλουν να τον αρπάξουν. Μία από αυτές είναι και η Angelina Jolie, η οποία επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να ενσαρκώσει τη Barbarella στο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας.

Όμως απέναντί της θα βρει το alter ego της κατά πολλούς, την Megan Fox. Από τότε που η 23χρονη ηθοποιός εμφανίστηκε στο προσκήνιο όλοι την συγκρίνουν με την Jolie κάτι που η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν θέλει.

«Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ηθοποιοί θα κοντραριστούν για ένα ρόλο. Η Jolie έχει αρχίσει και αισθάνεται πίεση γιατί η Fox είναι δέκα χρόνια νεότερη και ο ρόλος θέλει κάποια νέα», λένε άνθρωποι μέσα από το Χόλιγουντ.

Στην Αφρική η Angelina Jolie

Ακόμη ένα ταξίδι στην Αφρική πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Angelina Jolie. Η 34χρονη ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για τους πρόσφυγες, βρίσκεται στα σύνορα Κένυας – Σομαλίας, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς της περιοχής.

Για ακόμη μία φορά ζήτησε να γίνουν προσπάθειες για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες στην περιοχή και για να βελτιωθούν οι άθλιες συνθήκες ζωής τους. Στον συγκεκριμένο καταυλισμό μάλιστα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι είναι περισσότεροι από όσους χωράει. Η Angelina Jolie είναι μέλος της UNHCR από τις αρχές του 2001.

Οι γυναίκες ‘εξορίστηκαν’ από τα πρωινά

Ύπνο κατά... βούληση θα μπορούν να απολαμβάνουν φέτος τον χειμώνα οι κυρίες που μέχρι πέρυσι κατείχαν τα σκήπτρα της πρωινής ειδησεογραφικής ζώνης των μεγάλων καναλιών. Στην “ανδροκρατούμενη” πλέον πρωινή ζώνη φαίνεται πως οι γυναίκες ήταν... ο πιο αδύναμος κρίκος, και η μια μετά την άλλη “πήραν πόδι” από τα πόστα τους.

Η Μάρω Λεονάρδου του καθημερινού και η Εριφύλη Μαρωνίτη του σαββατοκύριακου, βρέθηκαν εκτός προγράμματος μετά από κοινή απόφαση των καναλιών η πρωινή ζώνη να ξεκινά από τις 7.00. Αν και οι δυο δημοσιογράφοι διατηρήθηκαν στο σταθμό σε άλλα πόστα, οι εκπομπές τους πέρασαν ανεπιστρεπτί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το ίδιο όμως συνέβη και στον σταθμό του Αμαρουσίου, αφού η οικονομική κρίση και το low budget της εκπομπής έκαναν την Μάγδα Παπαγιάννη να περιττεύει δίπλα στην “καλημέρα” του Γιώργου

Γιαννιάς-Παντελιδάκη: Ο έρωτας καλά κρατεί!

Μπορεί να μην τραβούν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, όταν όμως αυτό γίνεται, δεν γίνεται να κρύψουν την ευτυχία που βιώνουν μαζί. Ελευθερία Παντελιδάκη και Γιώργος Γιαννιάς in love.

Μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αποφάσισαν να είναι μαζί, όμως δείχνουν να είναι το ίδιο ερωτευμένοι με τον πρώτο καιρό. Ο λόγος για το μοντέλο Ελευθερία Παντελιδάκη και τον Γιώργο Γιαννιά που όχι μόνο συνεχίζουν να είναι μαζί, δείχνουν να είναι και πολύ ερωτευμένοι.

Ο φωτογραφικός φακός τους 'τσάκωσε' σε νυχτερινή τους έξοδο πριν από μερικά βράδια και στιγμή δεν άφησαν ο ένας τον άλλον. Βλέπετε, ο έρωτας είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν είναι τόσο φλογερός όπως αυτός που μοιράζονται ο Γιώργος και η Ελευθερία.

O Joaquin Cortes μάγεψε στο Καλλιμάρμαρο

Μια μαγική παράσταση με τον “θεό” του flamenco, Joaquin Cortes, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο χτες το βράδυ. Ο διεθνούς φήμης χορευτής, εντυπωσίασε με το ταλέντο και την κίνηση του κορμιού του στην παράσταση με τίτλο Calé (ΡΟΜ στη δική μας γλώσσα) που ουσιαστικά αποτελεί ένα φαντασμαγορικό preview των εμπειριών της ζωής του χορευτή.

Την παράσταση απόλαυσαν ο Πάνος Ζήνας με την Βιβιάνα Καμπανίλε, η Βάσια Τριφύλλη με την κόρη της, ο Θανάσης Λάλας με την Άννα Δρούζα, ο Σπύρος Καπράλος και πολλοί ακόμα επώνυμοι. Το υπέροχο αυτό ταξίδι συναισθημάτων, όπως έχει χαρακτηριστεί η παράσταση, άφησε φυσικά τις καλύτερες εντυπώσεις στους θαυμαστές του Joakin Cortes ο οποίος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι κατέχει επάξια τον τίτλο του Θεού του Flamenco!

CHURRASCARIA: FOGO DE RIO

Αντήνορος 42 τηλ: 2107290322 & 2107258666

Ανταγωνισμός εδεσμάτων και καλλιτεχνικού προγράμματος.

Μέχρι τώρα συνηθίσαμε να πηγαίνουμε για φαγητό σένα καλό εστιατόριο και για να δούμε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε μια μουσική σκηνή.

Η churrascaria fogo de rio με το Βραζιλιάνικο grill,τους περαστούς μπουφέδες και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ,καλύπτει και τα δύο.

Τι είναι churrascaria? Ο τρόπος που ψήνονται τα κρέατα λέγεται churrasco. Μία συνήθεια που καθιερώθηκε από ευρωπαίους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στο Rio Grande do sul στη Βραζιλία το 1800.

Το FOGO DE RIO που βρίσκεται Αντήνορος 42 (δίπλα στο Κάραβελ) ανοίγει την πόρτα του για 3η χρονιά το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Ανακαινισμένο και με νέες προτάσεις. Στον χώρο επικρατεί, το μαύρο και το γκρι χρώμα ενώ η διακόσμηση μαζί με τα πολυτελή τραπέζια που το κάθε ένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός πίνακας του ζωγράφου Τάσου Σίντελη.

Η κουζίνα αποτελείτε από: περαστούς μπουφέδες επάνω σε τρόλεϊ με 10 είδη σαλάτας ,ασιατικές λιχουδιές ,φαγητά ελληνικής, ιταλικής, ισπανικής κουζίνας, μέχρι και σούσι.Όλα αυτά περνάνε από το τραπέζι του πελάτη για να πάρει ότι και όσο θέλει. Ακολουθεί το grill show παραδοσιακές βραζιλιάνικες σούβλες με διαφορετικά κρέατα εξαιρετικής ποιότητας

Ο πελάτης τρωει μέχρι να χορτάσει και τότε βγάζει κόκκινη κάρτα στον σερβιτόρο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα :

Μία ομάδα καλλιτεχνών, ο πιανίστας και τραγουδιστής Αντώνης Παλαμάρης ,οι τραγουδίστριες Μάνια Ρουματζά , Μαρία Αντωνοπούλου ,ο κιθαρίστας Μίλτος ο ενορχηστρωτής Κ. Κωσταράκης ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με λάτιν τραγούδια, αμερικάνικη τζάζ ,παγκόσμιες & ελληνικές επιτυχίες.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν έκτακτες εμφανίσεις καλλιτεχνών και θεματικές βραδιές όπως ισπανική βραδιά με φλαμέγκο και βραζιλιάνικη βραδιά με βραζιλιάνες χορεύτριες μουσικούς τραγουδιστές .

Τιμή κατά άτομο μόνο 32€.

Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 20:30 ενώ το πρόγραμμα αρχίζει 22:30. Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 2107290322 η 2107258666

«Ο χορός των επίπλων»ΤΟΥ ΡΩΜΟΥ ΦΙΛΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΞΕΚΟΥΚΗ ΣΤΟ «ARTI»

Από το αυτοβιογραφικό κείμενο του ποιητή «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον»

Από τις 15 0κτωβρίου 2009, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, παρουσιάζεται στην καινούργια αίθουσα τέχνης ARTI, Ηπείρου 49, (Στο κτίριο της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ) απέναντι από το Κύτταρο, η παράσταση «Ο χορός των επίπλων» που πρωτοπαίχτηκε με επιτυχία φέτος την άνοιξη σε περιοδεία στην Αττική
Η παράσταση είναι βασισμένη στο συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό κείμενο του Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον», ίδρυμα στο οποίο ο ποιητής έζησε αυτοεγκλεισμένος από το 1927, μέχρι τον θάνατό του το 1942.
Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το 1929 με τη φροντίδα του τότε διευθυντή της Αιμίλιου Χουρμούζιου
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, αποτέλεσμα των φωτεινών διαλειμμάτων του ποιητή στο Δρομοκαΐτειο, που περιγράφει τη ζωή των έγκλειστων στο ίδρυμα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με παραληρηματικό ποιητικό λόγο και άλλοτε με θυμό και θλίψη για την εγκατάλειψή τους.
Περιγράφοντας τη ζωή στο Δρομοκαΐτειο και παραβάλλοντάς τη με τη ζωή και τις πράξεις των λογικών ο ποιητής διαπραγματεύεται, φτάνοντας σε ύψη ποιητικού μεγαλείου, όλη την ειρωνεία της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και ζητήματα όπως η μοναξιά η ματαιοδοξία, ο ανθρώπινος προορισμός, ενώ δίνει και σπουδαία στοιχεία για την εποχή.
Το έργο ερμηνεύει ο Πέτρος Ξεκούκης, ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς που έχει υπηρετήσει πολλά είδη θεάτρου και έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές και που εδώ κάνει μια θεαματική στροφή στην καριέρα του χτίζοντας έναν πολύ δύσκολο αλλά και γοητευτικό ρόλο.
Η θεατρική διασκευή είναι του Αντώνη Παπαϊωάννου, η σκηνοθεσία της Τόνιας Σταυροπούλου, η μουσική και τα τραγούδια του Σπύρου Κουρκουνάκη και τα σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Γιώνα.


Τηλέφωνα επικοινωνίας
Αντώνης Παπαϊωάννου 6981020125, Πέτρος Ξεκούκης 6944 622777



Ο Ρώμος Φιλύρας (φιλολογικό ψευδώνυμο του Ιωάννη Οικονομόπουλου) υπήρξε ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1888, ενώ το τέλος της ζωής του τον βρήκε στο Δρομοκαΐτειο το 1942. Το 1902 εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και το 1905 άρχισε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία, η οποία διακόπηκε λόγω του εγκλεισμού του στο Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, το 1927. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας συνεργάστηκε ως χρονογράφος στον Νουμά και σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Ακρόπολις, Πρόοδος, Νέα Ελλάς, Πατρίς, Ελεύθερον Βήμα, Καθημερινή, Ηγησώ, Νέα Εστία, Ο Κύκλος κ.ά.).
Eξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: Ρόδα στον αφρό (1911), Γυρισμοί 1912-1918 (1919), Οι Eρχόμενες (1920), Κλεψύδρα (1921), Πιερρότος (1922), Θυσία (1919-1923) και το αφήγημα Ο θεατρίνος της ζωής (1916). Το 1939 εκδόθηκαν τα Άπαντα έμμετρα και πεζά του Pώμου Φιλύρα με επιμέλεια του Αιμίλιου Χουρμούζιου

Madonna και Kanye West στα MTV Video Music Awards

Η Madonna έπλεξε ένα συγκινητικό εγκώμιο για τον Michael Jackson αλλά ο Kanye West προκάλεσε με τη συμπεριφορά του στην τελετή της απονομής των 2009 MTV Video Music Awards.

Ο Kanye West αποδοκιμάστηκε από το κοινό όταν εισήλθε με άλμα στη σκηνή τη στιγμή που η Taylor Swift ευχαριστούσε το κοινό για το βραβείο Best Female Video που κέρδισε για το "You Belong to Me" και επικράτησε της Beyonce και της Lady GaGa που ήταν υποψήφιες στην ίδια κατηγορία.

Ο West όρμισε στη σκηνή και είπε: "Taylor, είμαι πραγματικά χαρούμενος για σένα, θα σ' αφήσω να τελειώσεις την ομιλία σου, αλλά η Beyonce είχε κάνει ένα από τα καλύτερα βίντεο όλων των εποχών". Το κοινό άρχισε να φωνάζει και οι κάμερες γύρισαν προς την Beyonce η οποία κοίταζε τελείως αμήχανη.

Η Madonna ανέλαβε το σόου για την έναρξη της βραδιάς με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Michael Jackson, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου σε ηλικία 50 χρόνων.

"Ήταν ένας βασιλιάς. Αλλά ήταν και άνθρωπος και αλλοίμονο, είμαστε όλοι άνθρωποι και ορισμένες φορές πρέπει πρώτα να χάσουμε πράγματα για να τα εκτιμήσουμε", δήλωσε η Madonna. Μετά την ομιλία της, σωσίες του Jackson ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να μιμούνται τις χορευτικές του φιγούρες υπό τους ήχους ορισμένων γνωστών επιτυχιών του, πριν η Janet Jackson τραγουδήσει την επιτυχία "Scream".

Πλήθος συναυλιών για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ο ετήσιος προγραμματισμός, στα πρότυπα των μεγάλων μουσικών συνόλων του εξωτερικού, οι περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η αύξηση των δισκογραφικών παραγωγών συνθέτουν τη στροφή προς την καλλιτεχνική εξωστρέφεια που επιχειρεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), συμπληρώνοντας 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

«Η κατάρτιση ετήσιου προγράμματος, η συχνή παρουσία της ορχήστρας στο εξωτερικό και οι δισκογραφικές παραγωγές αποτελούν τα μεγάλα όπλα της ορχήστρας για το μέλλον. Πλέον, η Κρατική Ορχήστρα δεν προσπαθεί να αποδείξει κάτι. Έχει μια σημαντική υπόσταση και την προβάλλει προς τα έξω», παρατήρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ, Μύρων Μιχαηλίδης, στο περιθώριο σχετικής συνέντευξης τύπου.

Η εναρκτήρια συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2009- Ιουλίου 2010 θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με την ΚΟΘ θα συμπράξουν ο σαξοφωνίστας, Θεόδωρος Κερκέζος και ο Αυστριακός μαέστρος Γκίντερ Νόιχολντ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ντεμπισί, Μορίς και Μάλερ.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων: συναυλία με σολίστα τον διεθνούς φήμης πιανίστα Ίβο Πογκορέλιτς και έργα Ραχμάνινοφ (2 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής), συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση του μπαλέτου «Ζιζέλ» του Αντόλφ Αντάμ (14-17 Οκτωβρίου), εορταστικό γκαλά για τα 50 χρόνια της Ορχήστρας με αφιέρωμα στον σολίστα της πρώτης συναυλίας της το 1959, τον συνθέτη Νίκο Αστρινίδη (27 Νοεμβρίου), αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν (22 Ιανουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), βραδιά παγκόσμιου κινηματογράφου με παράλληλη προβολή του «Αλέξανδρου Νιέφσκι» του Σεργκέι Αϊζενστάιν (12 Φεβρουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), βραδιά ισπανικής-λατινοαμερικάνικης μουσικής (26 Φεβρουαρίου, ΑΠΘ) και συμμετοχή της ΚΟΘ στο διεθνές φεστιβάλ «Αππία- Εγνατία» μέσα από τη συναυλία, που θα διοργανωθεί στις 11 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα δώσει σειρά συναυλιών σε μεγάλα μουσικά κέντρα του εξωτερικού. Στις 16 Νοεμβρίου θα συμπράξει με τον πιανίστα Άλντο Τσικολίνι σε συναυλία στο Λιβόρνο, ενώ μία ημέρα μετά η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί στη Φλωρεντία. Επίσης, στις 21 Απριλίου η Ορχήστρα θα βρεθεί στο φημισμένο «Berlin Konzerthaus». Εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει η ΚΟΘ και σε άλλες ελληνικές πόλεις: στην Αθήνα (10 Μαρτίου και 29 Απριλίου θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), στη Βέροια (9 Απριλίου), στις Σέρρες (10 Απριλίου), στην Κομοτηνή (13 Μαΐου) και στα Γιαννιτσά (15 Μαΐου).

Κατά τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην κυκλοφορία τεσσάρων δισκογραφικών παραγωγών, με το 3ο και 4ο Κοντσέρτο του Μπετόβεν σε συνεργασία με τον πιανίστα Άλντο Τσικολίνι, με το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι, με έργα του Ιταλού συνθέτη Ρικάρντο Μαλιπιέρο και με δημιουργίες του Νίκου Κυπουργού.

Επίσης, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται η κυκλοφορία επετειακού DVD, διάρκειας 70', όπου θα καταγράφεται η ιστορία της Ορχήστρας από το 1959 μέχρι σήμερα. Σημαντικό υλικό για τη δημιουργία του DVD παραχώρησε στην ορχήστρα η οικογένεια του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιάννη Μυλαράκη.

Το Ηρώδειο υποδέχεται απόψε την Αγνή Μπάλτσα

Η Αγνή Μπάλτσα επιστρέφει απόψε το βράδυ (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο έπειτα από 25 χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη είδηση. Η δεύτερη είναι ότι επιστρέφει και συμπράττει με τον Σταύρο Ξαρχάκο για μία συναυλία γεμάτη ήχους ελληνικούς.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων (σ.σ. για σήμερα έχουν εξαντληθεί), η συναυλία θα επαναληφθεί την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος θα ερμηνεύει μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η συναυλία έχει τίτλο «Τα τραγούδια της πατρίδας μου» και περιλαμβάνει κομμάτια που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή, όπως τα: «Αρχόντισσα», «Τα τρένα που φύγαν», «Σε πότισα ροδόσταμο», «Το τρένο φεύγει στις οχτώ», «Το πρακτορείο», «Ασπρη μέρα και για μας», «Ο ταχυδρόμος», «Ονειρο παιδιών της γειτονιάς» κ.ά.

Εισιτήρια για τη συναυλία της Κυριακής προπωλούνται προς 35, 60, 90 και 120 ευρώ στο 210- 7234567, στα ταμεία στη Στοά Πεσμαζόγλου και στο www.ticketservices.gr.

«Έφυγε» ο Patrick Swayze

Ο ηθοποιός Patrick Swayze, που από χορευτής στο Broadway εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Hollywood, σε ταινίες όπως το «Dirty Dancing» και το «Ghost», πέθανε την Δευτέρα μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 57χρονος Swayze έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας από το 2008. Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2009 είχε πει ότι οι γιατροί του έδιναν μόνο δύο χρόνια ζωής. Πέθανε στο σπίτι του, έχοντας πλάι του την οικογένειά του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Annette Wolf.

Ο Swayze καταγόταν από το Texas και ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής. Μέσα σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες γύρισε δεκάδες ταινίες και σίριαλ και πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις. Έγινε όμως διάσημος με την ταινία «Dirty Dancing», το 1987, η οποία ανέτρεψε κάθε προσδοκία αφού, μολονότι ήταν χαμηλού κόστους και ακόμη και οι παραγωγοί της την είχαν απορρίψει, έκανε τεράστια επιτυχία. Ο ίδιος και η συμπρωταγωνίστριά του, Jennifer Grey ήταν υποψήφιοι για τις «Χρυσές Σφαίρες» ενώ το τραγούδι της ταινίας «Time Of My Life» κέρδισε Όσκαρ.

Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία είχε η επόμενη ταινία του «Ghost» με την Demi Moore και τη Whoopi Goldberg το 1990.

Ο χορός έπαιζε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η μητέρα του διηύθυνε μια σχολή χορού στο Houston, όπου ο Swayze γνώρισε, όταν ακόμη ήταν έφηβος, τη μέλλουσα σύζυγό του Lisa Niemi. Σπούδασε μπαλέτο στη Νέα Υόρκη και πρωταγωνίστησε στο Broadway, υποδυόμενος τον Danny Zuko στο «Grease».

Τον Μάρτιο του 2008 ανακοίνωσε ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, όμως δεν σταμάτησε να δουλεύει. Παράλληλα με την χημειοθεραπεία στην οποία υπεβλήθη, έπαιξε έναν πράκτορα του FBI σε μια νέα τηλεοπτική σειρά, ενώ συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο και στην ταινία «Powder Blue».

Λάμψη αστέρων στο Τορόντο

Η Demi Moore την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε στην προβολή της νέας της ταινίας "The Joneses" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η διάσημη ηθοποιός έφθασε στην προβολή της ταινίας της συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ashton Kutcher. Η Moore μαγνήτισε τα βλέμματα όλων με το εντυπωσιακό μίνι κίτρινο φόρεμα που επέλεξε να φορέσει στην προβολή της ταινίας της. Στην προβολή του "The Joneses" παραβρέθηκαν ακόμα οι ηθοποιοί Amber Hear, David Duchovny και Christine Evangelista.

Την Κυριακή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ και η ταινία της Mariah Carey, "Precious". Η διάσημη τραγουδίστρια εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ με το μαύρο φόρεμά της. Εκτός από την Carey στην προβολή του "Precious" παραβρέθηκαν ακόμα οι: Mary J Blige, Paula Patton, Oprah Winfrey, Tyler Perry.

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, και η νέα ταινία του George Clooney, "Up In The Air". Ο Clooney πόζαρε στους φωτογράφους μαζί με την συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία Vera Farmiga.

Την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ η ταινία "Jennifer' s Body", στην οποία πρωταγωνιστεί η Megan Fox. Στην προβολή της ταινίας εκτός από την εντυπωσιακή Megan Fox παραβρέθηκαν ακόμα οι συμπρωταγωνιστές της Adam Brody και Amanda Seyfried.

Ξανά μπαμπάς ο Farrell

Ο Colin Farrell θα γίνει μπαμπάς για δεύτερη φορά όπως αναφέρουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα.

Ο διάσημος ηθοποιός επιβεβαίωσε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ότι εκείνος και η νέα του αγαπημένη η Alicja Bachleda θα γίνουν γονείς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η σχέση του Farrell με την 26χρονη Bachleda ξεκίνησε στις αρχές του έτους.

Για τον Farrell αυτό θα είναι το δεύτερο παιδί του καθώς ήδη έχει ένα γιο τον 5χρονο James, τον οποίο απέκτησε με το μοντέλο Kim Bordenave.

Οσον αφορά τα επαγγελματικά του σχέδια, ο Farrell προωθεί αυτό το διάστημα τη νέα του ταινία "Triage", η οποία προβλήθηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Ο Brady μίλησε για την εγκυμοσύνη της Gisele

Ο Tom Brady μίλησε για πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της συζύγου του Gisele Bundchen.

Σε συνέντευξή του ο Brady επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της Gisele ενώ αποκάλυψε πως το μωρό τους αναμένεται να γεννηθεί τον Δεκέμβριο. Ο Brady μιλώντας για την εγκυμοσύνη τόνισε πως: «Οι γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν όλη τη δουλειά. Εμείς απλά πρέπει να είμαστε εκεί και να τις στηρίζουμε».

Για την Gisele αυτό θα είναι το πρώτο της παιδί, όμως για τον Brady θα είναι το δεύτερο καθώς έχει ήδη ένα γιο τον οποίο απέκτησε με την ηθοποιό Bridget Moynahan.

Η Gisele και ο Brady ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον περασμένο Φεβρουάριο σε Καθολική εκκλησία στη Σάντα Μόνικα με προσκεκλημένους λιγοστούς φίλους και συγγενείς.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Μόστρα: Στροφή στην πολιτική

H αυλαία έπεσε για την 66η Μόστρα. Και το βράδυ του Σαββάτου βρήκε το 47χρονο Ισραηλινό σκηνοθέτη Σάμουελ Μάοζ στη Βενετία, να κρατάει στα χέρια του το «Χρυσό Λιοντάρι» για την ισραηλινή πολεμική ταινία «Λίβανος».

Η ταινία αναφέρεται στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, όταν ο 20χρονος τότε Σάμουελ Μάοζ από το Τελ Αβίβ ήταν σκοπευτής σε θωρακισμένο όχημα. Στην αυτοβιογραφική ιστορία πρωταγωνιστούν τέσσερις 20χρονοι που, τη χρονιά εκείνη, στέλνονται να διεισδύσουν σε εχθρική πόλη με ένα τανκ.

Εφιαλτικό ταξίδι

Πρόκειται για ένα κλειστοφοβικό και ταυτόχρονα εφιαλτικό ταξίδι, που καταφέρνει στο τέλος να μετατρέψει αθώα παιδιά σε φονιάδες.

Μαζί με την Ιρανή φωτογράφο και εικαστικό Σιρίν Νεσάτ που τιμήθηκε με το «Ασημένιο Λιοντάρι» καλύτερης σκηνοθεσίας για την πρώτη της ταινία «Γυναίκες χωρίς άντρες», οι δύο ταινίες σηματοδοτούν τη στροφή του Φεστιβάλ καθώς και της κριτικής επιτροπής -με πρόεδρο τον Ταϊβανέζο Ανγκ Λι- προς έναν πολιτικό κινηματογράφο.

«Αφιερώνω το βραβείο αυτό στους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι όπως κι εγώ επέστρεψαν από τον πόλεμο σώοι. Κατά τα φαινόμενα οι άνθρωποι αυτοί είναι καλά, παντρεύτηκαν, έγιναν γονείς αλλά μέσα τους, έμαθαν να ζουν με τη θλίψη», είπε κατά την απονομή του κορυφαίου βραβείου ο Σάμουελ Μάοζ.

Εκκληση για δημοκρατία

Η Iρανή Σιρίν Νεσάτ δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο της: «Ικετεύω την κυβέρνηση του Ιράν να δώσει στο λαό αυτό που χρειάζεται: θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία και η δημοκρατία» και τόνισε ότι γύρισε την ταινία της «για όλους τους Ιρανούς». «Κάντε ειρήνη με τον ιρανικό λαό», πρόσθεσε.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους δίνοντας μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία στο Ιράν, από την επανάσταση του 1906 με τη συνταγματική μοναρχία, έως το Πράσινο Κίνημα του 2009.

Οι καλύτεροι ηθοποιοί

Κύπελλο Βόλπι καλύτερης ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του στην ταινία «A Single Man» («Ενας ανύπανδρος άνδρας»), στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γνωστού σχεδιαστή ρούχων Τομ Φορντ.

Ο 49χρονος ηθοποιός στο ρόλο του μεσήλικα ομοφυλόφιλου καθηγητή που χάνει σε αυτοκινητικό δυστύχημα το νεώτερο από αυτόν εραστή του, και σχεδιάζει να αυτοκτονήσει απέσπασε θετικά σχόλια.

Καλύτερη ηθοποιός αναδείχθηκε η 35χρονη Ρωσίδα Ξένια Ράπαπορτ για το «La Doppia Ora» («Η διπλή ώρα») του Τζουζέπε Καποτόντι.

Η μαύρη κωμωδία «Life During Wartime» («Η ζωή στη διάρκεια του πολέμου») του Τοντ Σόλοντζ -μια ιστορία που ασχολείται με τα θέματα της κακοποίησης, της παιδοφιλίας και της αυτοκτονίας- την οποία πολλοί θεωρούσαν φαβορί για την κατάκτηση του «Χρυσού Λέοντα», απέσπασε τελικά το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Με ελληνικό χρώμα

Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής έχει και ελληνικό χρώμα, αφού το απέσπασε η ταινία «Soul Kitchen» που είναι δημιουργία του τουρκικής καταγωγής Γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, αλλά πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της είναι ο ελληνικής καταγωγής Άνταμ Μπουσδούκος.

Ειδικό βραβείο

Το Φεστιβάλ Βενετίας τίμησε τον Σιλβέστερ Σταλόνε με το ειδικό βραβείο που έχει θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορά καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο σύγχρονο κινηματογράφο.

Μ' αυτό το βραβείο έχουν τιμηθεί κατά το παρελθόν ο Ιάπωνας ηθοποιός-σκηνοθέτης Τακέσι Κιτάνο, ο Ιρανός σκηνοθέτης Αμπάς Κιαροστάμι και η Γαλλίδα σκηνοθέτις Ανιές Βαρντά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από την τελευταία ταινία του, «Τhe expendables», με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Ερικ Ρόμπερτς και Μίκι Ρουρκ.

Ακυρώθηκε η συναυλία στη μνήμη του Jackson

Από την αρχή υπήρξαν προβλήματα, καθώς πολλοί από τους τραγουδιστές που ήθελαν οι διοργανωτές να τραγουδήσουν αρνήθηκαν. Η συναυλία θα γινόταν στις 26 Σεπτεμβρίου και μόλις πριν από τέσσερις ημέρες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου με επικεφαλής τον Jermaine Jackson.

Όπως ανακοινώθηκε και οι υπεύθυνοι της συναυλίας στην Αυστρία δεν προώθησαν τη συναυλία όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα σχέδια.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το tribute στον Michael Jackson θα γίνει τον Ιούνιο του 2010 στο Wembley του Λονδίνου, πιθανότατα ακριβώς στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του. Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια για τη συναυλία της Βιέννης θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Η βραδιά του Μητροπάνου στο Ηρώδειο

Μαγευτικές στιγμές έζησαν, όσοι βρέθηκαν πριν από μερικά βράδια στο Ηρώδειο. Ο ένας και μοναδικός οικοδεσπότης της βραδιάς Δημήτρης Μητροπάνος με την φωνή του ταξίδεψε όλους τους θεατές σε ένα ατέλειωτο μουσικό ταξίδι! Λαμπερές προσωπικότητες, πολύτιμοι συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές του ερμηνευτή παρευρέθηκαν εκεί για να τον απολαύσουν. Φυσικά από μία τέτοια στιγμή του δεν θα έλλειπε η σύζυγός του Βένια.

Η Αλέκα Παπαρήγα, το ζεύγος Μάτσα, η Πέγκυ Ζήνα με τον Γιώργο Λύρα ήταν μερικοί από τους επώνυμους φίλους του, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Στο τέλος της βραδιάς όλοι έφυγαν “γεμάτοι” και εντυπωσιασμένοι από την συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου. Όλοι τους έδωσαν ραντεβού μαζί του στην πρεμιέρα του νυχτερινού κέντρου όπου θα εμφανίζεται με την Πέγκυ Ζήνα…

Ο πατέρας της δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός

Όντας ο ίδιος ηθοποιός ο John Aniston δεν ήθελε η κόρη του Jennifer να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, όμως η ίδια δεν τον άκουσε. Μιλώντας πρόσφατα η ηθοποιός αποκάλυψε ότι την πίεζε να ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική καριέρα μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

«Νομίζω ότι στην προσπάθεια του να με αποτρέψει με έκανε να το θέλω πιο πολύ» ανέφερε η ηθοποιός.

Στην επόμενη της ταινία η Jennifer Aniston καλείται να αντιμετωπίσει μία νέα πρόκληση.
Στο Goree Girls, επιβάλλεται να τραγουδήσει και αυτό λίγο την δυσκολεύει, αν και δεν είναι και παράφωνη. «Δεν θα είναι τόσο άσχημο, μπορώ να τραγουδήσω.»
Η ταινία είναι βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία ενός γυναικείου συγκροτήματος κάντρι που δημιουργήθηκε μέσα στη φυλακή.

Παρέλαση αστέρων στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Πολλά είναι τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ που παρελαύνουν κάθε χρόνο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Εντυπωσιακότατη ήταν η εμφάνιση της Megan Fox για την προβολή της ταινίας θρίλερ Jennifer’s Body, στην οποία πρωταγωνιστεί. Η 23χρονη φορώντας ένα μαύρο δαντελένιο μίνι φόρεμα έκλεψε την παράσταση με το που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα παρουσιάσει το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν – 35ης – του Saturday Night Live μαζί με τους U2. Άλλα αστέρια που θα εμφανιστούν φέτος στην σόου είναι ο Ryan Reynolds και η Lady Gaga και ο Gerard Butler με τη Shakira.
Στα κόκκινα ντυμένη εμφανίστηκε η Jennifer Connelly στο Τορόντο, έχοντας πλάι της το σύζυγό της Paul Bettany. Το ζευγάρι συμπρωταγωνιστεί στην ταινία Creation, η οποία αναφέρεται στη ζωή του Δαρβίνου και στα όσα ανακάλυψε για τη δημιουργία του ανθρώπου.

Δεν βαρέθηκε τις κομεντί η Sandra Bullock

Αρνείται κάθε ισχυρισμό ότι πια έχει σιχαθεί να πρωταγωνιστεί σε ρομαντικές κομεντί, η Sandra Bullock και δηλώνει ότι ο μόνος λόγος που φαίνεται ότι γυρίζει λιγότερες τον τελευταίο καιρό είναι το ότι δεν υπάρχουν πολλά ανάλογα σενάρια. «Μου αρέσουν οι ρομαντικές κομεντί, αλλά είναι λίγες. Θα συνεχίσω να τις επιλέγω όσο υπάρχουν», λέει η ηθοποιός.

Η Bullock πάντως έγινε διάσημη από μία ταινία δράσης, καθώς από τις πρώτες της ταινίας ήταν το Speed στην οποία πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Keanu Reeves και μετά ήρθαν οι ρομαντικές κομεντί με τις οποίες σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Πανικός για τον Μπολτ



Το φαινόμενο του στίβου, ο Γιουσέιν Μπόλτ βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη όπου έχει στηθεί ένα μεγάλο πανηγύρι γύρω του.

Ωστόσο από την μια οι άνθρωποι της IAAF έχουν μείνει έκπληκτοι με αυτό το γεγονός αλλά και τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπου του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο, από την άλλη όμως όπως συζητούσαν μεταξύ τους δεν τους άρεσε ιδιαίτερα αυτό το... πανηγυράκι.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Fatus Olus και με Γιώργο Μητσικώστα;

Σύγχυση έχει επικρατήσει στην κοινή γνώμη σχετικά με τον φετινό παρουσιαστή του Fatus Olus. Αν και είναι πλέον σίγουρη η αποχώρηση του Γιώργου Μητσικώστα από το κανάλι της Κάντζας, τα νέα trailer της εκπομπής έχουν τον δημοφιλή μίμο σε πρώτο πλάνο.

Η λύση στο μυστήριο κρύβεται στο γεγονός ότι τα επεισόδια που παρουσιάζονται φέτος στο τηλεπαιχνίδι είναι “κάβα” -που δεν πρόλαβε να παιχτεί- της περσινής χρονιάς.

Το “ψυγείο” πρόκειται να αδειάσει τον Δεκέμβρη, οπότε από τη νέα χρονιά θα αναλάβει τη σκυτάλη του “Fatus Olus” ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο οποίος έχει ήδη υπογράψει με τον σταθμό.

Έχει πιάσει δουλειά για τα καλά ο DiCaprio

Νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από τα γυρίσματα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio. Αυτή τη φορά βέβαια οι εικόνες ήταν λίγο πιο ήρεμες σε σχέση με τις προηγούμενες όπου ο ηθοποιός βρισκόταν μπλεγμένος σε σκηνές δράσης και είδαμε ακόμη και κασκαντέρ στη θέση του.

Μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Joseph Gordon-Levitt που παίζει το βοηθό του DiCaprio στη εταιρεία που δουλεύει φαίνεται να περπατάει στους δρόμος του Λος Άντζελες. Η ταινία Inception αναμένεται να είναι έτοιμη για κυκλοφορία τον Ιούλιο του 2010.

Οι Beatles θα «πάτωναν» στο X Factor

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο παρουσιαστής του μουσικού σόου Simon Cowell, λέγοντας ότι ως συγκρότημα δεν θα δεχόταν τους Beatles. Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να πάρει στο X Factor, τον Paul McCartney, τον John Lennon και τον George Harrison, όχι όμως και τον Ringo Starr.

«Μόλις τον έβλεπα θα πίστευα πως θα προκαλέσει προβλήματα» είπε ο Cowell ο οποίος εκτός από το X-Factor, παρουσιάζει και το Britain’s Got Talent και βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του American Idol.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η δήλωσή του ήταν σοβαρή, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ο Cowell είναι ο άνθρωπος που είχε απορρίψει τις Spice Girls πριν αυτές γίνουν από τα πιο επιτυχημένα γυναικεία βρετανικά συγκροτήματα.

Η επίσκεψη της πριγκίπισσας της Σουηδίας στην Ελλάδα

Πριγκιπικές στιγμές για την Αθήνα με την επίσκεψη της πριγκίπισσας της Σουηδίας, Βικτόρια. Η υψηλή προσκεκλημένη βρέθηκε στην χώρα μας για την επίσημη έναρξη της έκθεση Σουηδικού σχεδίου Design S, που γίνεται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Η μεγάλη κόρη της βασιλικής Σουηδικής οικογένειας προλόγισε την έκθεση ενώ στην συνέχεια ξεναγήθηκε, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στον χώρο.

Την τελετή αλλά και την υψηλή καλεσμένη τίμησε και ο Πρέσβης της Σουηδίας Martien Grunditz. Η πριγκίπισσα, πολύ ευγενική και ευδιάθετη, πέρασε αρκετή παρατηρώντας προσεκτικά τα εκθέματα ενώ αντάλλασσε απόψεις με τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Η Βικτόρια μπορεί να θαυμάζει την Σουηδική τεχνοτροπία, είναι λάτρης όμως της ελληνικής κουλτούρας, αφού πριν παρευρεθεί στην έκθεση, επισκέφθηκε (κατόπιν δική της παράκληση) στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Νέο άλμπουμ για την Scarlet Johansson

Το άλμπουμ της Anywhere I Lay My Head πριν από ένα χρόνο είχε σημειώσει επιτυχία. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της Scarlet Johansson στη μουσική σκηνή και δεν τα είχε πάει κι άσχημα.

Τώρα η ηθοποιός κυκλοφορεί νέο άλμπουμ και πάλι στο ίδιο είδος μουσικής, της ανεξάρτητης και φιλοδοξεί τώρα που ο κόσμος τη γνωρίζει και με αυτό τον τρόπο να πάει ακόμη καλύτερα.

Το Break Up, όπως ονομάζεται η νέα της δουλειά θα βγει στην κυκλοφορία στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιχείρηση αλλαγής κλίματος στον Αlpha

Επιχείρησε να αναστρέψει το δυσάρεστο κλίμα, επετέθη στους ανταγωνιστές με βιτριολικά σχόλια και άνοιξε όλα τα χαρτιά του. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Αlpha κ. Κρίστοφ Μάινους, στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του σταθμού την περασμένη Τρίτη, ανέτρεψε τη μέχρι πρότινος εικόνα των επικεφαλής του σταθμού- οι οποίοι παρέμεναν στα γραφεία τους, ανακοίνωναν τις αποφάσεις τους και καλλιεργούσαν κλίμα ανασφάλειας- και αποφάσισε να ξεκινήσει επιθετικά σε όλα τα μέτωπα.

Σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνάντησης αποτέλεσε βέβαια και η παρουσία του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εσόδων και της τηλεθέασης, αλλά έσπευσε να συγχαρεί τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο, «αδειάζοντας» τον προηγούμενο κ. Ρικ Σπίνερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσύ έπρεπε να ήσουν από την αρχή» . Ουσιαστικά στην προαναφερθείσα συνάντηση των εργαζομένων με την ηγεσία του Αlpha, εκτός από τις διαβεβαιώσεις για οριστική λήξη των απολύσεων, των περικοπών και των εθελούσιων εξόδων, ο κ. Μάινους παρουσίασε στους εργαζομένους πίνακες με την πορεία της τηλεθέασης του β΄ εξαμήνου, αλλά και το πρόγραμμα, έτσι όπως αυτό θα διαμορφωθεί πλήρως αμέσως μετά τις εκλογές, εξηγώντας πως δεν τον ενδιαφέρει η τακτική αιφνιδιασμού των ανταγωνιστών.

Ετσι λοιπόν, σε καθημερινή βάση, η έναρξη του προγράμματος θα γίνεται με το πρωινό πρόγραμμα «Πάνω στην ώρα», το οποίο θα προβάλλεται 08.00 με 10.00, θα ακολουθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου ο «Καφές με την Ελένη» ως τις 13.00, το δελτίο ειδήσεων, η εκπομπή «Κους κους το μεσημέρι», το «Δέστε τους», το «Fatous olous», για να ακολουθήσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και το «Κάτι ψήνεται». Σε ό,τι αφορά το prime time, από τις 5 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα βράδυ θα συνεχίσουν να προβάλλονται οι ξένες σειρές CSΙ Μiami, CSΙ Νew Υork, τα οποία ο κ. Μάινους χαρακτήρισε δυνατά χαρτιά και όχι άτακτη υποχώρηση στον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ημέρα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα «δυνατή» για τις ελληνικές σειρές.

Την Τρίτη παραμένει ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»διαψεύδοντας τα σενάρια που ήθελαν μετακόμισή του σε άλλη ημέρα. Ωστόσο λόγω των εκλογών η εκπομπή του κάνει εκτάκτως πρεμιέρα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Το νέο ριάλιτι «Αγρότης μόνος ψάχνει» θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το πρόγραμμα παραμένει ως είχε και πέρυσι με το «Πάμε πακέτο» και το «Εφιάλτης στην κουζίνα». Τέλος, την Παρασκευή θα προβάλλονται ξένες ταινίες, ενώ και το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα φιλοξενήσει πολλές ξένες σειρές, ταινίες και ριάλιτι.