Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αποθέωση για την Αγνή Μπάλτσα!

Αφησε για λίγο στην άκρη το λυρικό ρεπερτόριο, στο οποίο έχει διακριθεί διεθνώς, και δοκιμάστηκε στα «Τραγούδια της πατρίδας» υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, ερμηνεύοντας έργα του ίδιου αλλά και των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη και Ξαρχάκου. Ενα κατάμεστο Ηρώδειο χειροκρότησε θερμά την Αγνή Μπάλτσα στην προχθεσινή της εμφάνιση, ενώ απόψε αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και η δεύτερη συναυλία της υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εισιτήρια της πρώτης βραδιάς εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Sold out όμως είναι και η αποψινή, δεύτερη μουσική παράσταση της φημισμένης καλλιτέχνιδας.

Τρανταχτά ονόματα της πολιτικής σκηνής και λαμπερές προσωπικότητες της κοσμικής Αθήνας βρέθηκαν στις κερκίδες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού. Ευτυχώς, ο καιρός ήταν με το μέρος των φίλων της μουσικής κι έτσι δεν χρειάστηκε ν' ανοίξουν οι ομπρέλες, με τις οποίες όλοι είχαν εφοδιαστεί καλού κακού. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Δάφνη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αντα. Οι δύο πολιτικοί άνδρες είχαν μια σύντομη συνομιλία στο διάλειμμα της μουσικής παράστασης, που δεν πρόλαβαν ν' απαθανατίσουν οι φωτογράφοι.

Από τις πιο κομψές και φίνες παρουσίες της βραδιάς, η Μαριάννα Λάτση έκλεψε τα φωτογραφικά φλας και παρακολούθησε την Αγνή Μπάλτσα επί το έργον μαζί με τη μητέρα της, Εριέττα. Κοντά τους στις κερκίδες ήταν και ο δαιμόνιος μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης. Σόλο εμφάνιση στο Ηρώδειο έκανε η Ευγενία Μανωλίδου. Η «Μπουμπούκα» (και ατυχήσασα στον «Πρωινό καφέ») χάρισε στους φωτογράφους το πιο γλυκό χαμόγελό της. Τη συναυλία της Αγνής Μπάλτσα υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου προλόγισε με το δικό του, uniquee τρόπο ο Αλέξης Κωστάλας και η διεθνούς φήμης μεσόφωνος βγήκε στη σκηνή του Ηρωδείου φορώντας ένα ολόλευκο μακρύ φόρεμα. Στο τέλος της εμφάνισής της το Ηρώδειο σείστηκε από τα χειροκροτήματα και σχεδόν όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι.