Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση αλλαγής κλίματος στον Αlpha

Επιχείρησε να αναστρέψει το δυσάρεστο κλίμα, επετέθη στους ανταγωνιστές με βιτριολικά σχόλια και άνοιξε όλα τα χαρτιά του. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Αlpha κ. Κρίστοφ Μάινους, στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του σταθμού την περασμένη Τρίτη, ανέτρεψε τη μέχρι πρότινος εικόνα των επικεφαλής του σταθμού- οι οποίοι παρέμεναν στα γραφεία τους, ανακοίνωναν τις αποφάσεις τους και καλλιεργούσαν κλίμα ανασφάλειας- και αποφάσισε να ξεκινήσει επιθετικά σε όλα τα μέτωπα.

Σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνάντησης αποτέλεσε βέβαια και η παρουσία του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εσόδων και της τηλεθέασης, αλλά έσπευσε να συγχαρεί τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο, «αδειάζοντας» τον προηγούμενο κ. Ρικ Σπίνερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσύ έπρεπε να ήσουν από την αρχή» . Ουσιαστικά στην προαναφερθείσα συνάντηση των εργαζομένων με την ηγεσία του Αlpha, εκτός από τις διαβεβαιώσεις για οριστική λήξη των απολύσεων, των περικοπών και των εθελούσιων εξόδων, ο κ. Μάινους παρουσίασε στους εργαζομένους πίνακες με την πορεία της τηλεθέασης του β΄ εξαμήνου, αλλά και το πρόγραμμα, έτσι όπως αυτό θα διαμορφωθεί πλήρως αμέσως μετά τις εκλογές, εξηγώντας πως δεν τον ενδιαφέρει η τακτική αιφνιδιασμού των ανταγωνιστών.

Ετσι λοιπόν, σε καθημερινή βάση, η έναρξη του προγράμματος θα γίνεται με το πρωινό πρόγραμμα «Πάνω στην ώρα», το οποίο θα προβάλλεται 08.00 με 10.00, θα ακολουθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου ο «Καφές με την Ελένη» ως τις 13.00, το δελτίο ειδήσεων, η εκπομπή «Κους κους το μεσημέρι», το «Δέστε τους», το «Fatous olous», για να ακολουθήσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και το «Κάτι ψήνεται». Σε ό,τι αφορά το prime time, από τις 5 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα βράδυ θα συνεχίσουν να προβάλλονται οι ξένες σειρές CSΙ Μiami, CSΙ Νew Υork, τα οποία ο κ. Μάινους χαρακτήρισε δυνατά χαρτιά και όχι άτακτη υποχώρηση στον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ημέρα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα «δυνατή» για τις ελληνικές σειρές.

Την Τρίτη παραμένει ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»διαψεύδοντας τα σενάρια που ήθελαν μετακόμισή του σε άλλη ημέρα. Ωστόσο λόγω των εκλογών η εκπομπή του κάνει εκτάκτως πρεμιέρα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Το νέο ριάλιτι «Αγρότης μόνος ψάχνει» θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το πρόγραμμα παραμένει ως είχε και πέρυσι με το «Πάμε πακέτο» και το «Εφιάλτης στην κουζίνα». Τέλος, την Παρασκευή θα προβάλλονται ξένες ταινίες, ενώ και το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα φιλοξενήσει πολλές ξένες σειρές, ταινίες και ριάλιτι.