Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Γκαγκάκη-Θεοφάνους: Η πρώτη παρεξήγηση και οι ομάδες

Μεγάλες αλλαγές γίνονται ήδη στο X-Factor και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν αυτήν την σεζόν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Αλλαγές που ήδη άρχισαν να φέρνουν τις πρώτες συγκρούσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv, τα μέλη της κριτικής επιτροπής φέτος θα αναλάβουν τις εξής ομάδες:

. Η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία πέρυσι είχε δύο αγόρια στον τελικό ως υπεύθυνη της ομάδας των αγοριών ως 25 ετών, φέτος θα αναλάβει τους τραγουδιστές (άντρες- γυναίκες) άνω των 25.

. Στην περσινή της θέση, φέτος ο Γιώργος Θεοφάνους αναλαμβάνει τα αγόρια ως 25 ετών.

. Ο Γιώργος Λεβέντης παίρνει τα groups και

. Ο Νίκος Μουρατίδης τα κορίτσια ως 25 ετών.

Με αφορμή αυτήν την διανομή καθηκόντων ο Γιάργος Θεοφάνους που πέρυσι είχε συγκρουστεί άσχημα on air με την Κατερίνα Γκαγκάκη και είχε αμφισβητήσει την ικανότητά της να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή, φέτος της είπε ακούγοντας πιο group υποφηφίων αναλαμβάνει: "Άντε να σε δούμε τώρα...."

Το πρόσωπο της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου του Antenna σκοτείνιασε και απάντησε: " Εμείς οι δύο θα τα πούμε...." αλλά δεν το συνέχισε... Προφανώς η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα και μην αποκλείετε το ενδεχόμενο τα...αίματα να ανάψουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του νέου κύκλου του X-Factor.

Γυμνή φωτογραφία της Brooke Shields σε γκαλερί

Και όχι μία οποιαδήποτε, αλλά φωτογραφία της ηθοποιού όταν ήταν μόλις δέκα ετών, γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει απίστευτο θόρυβο η επιλογή των υπευθύνων της Tate Modern Gallery.

Πολλοί έχουν αντιδράσει με την απόφαση, να μπει αυτή η φωτογραφία, στην οποία η 10χρονη Shields απεικονίζεται γυμνή μέσα σε μία μπανιέρα κοιτώντας την κάμερα και υπερβολικά μακιγιαρισμένη. Την έχουν μάλιστα τοποθετήσει μόνη της μέσα σε ένα δωμάτιο.

Η έκθεση που ανοίγει τις πύλες της σήμερα, ονομάζεται Pop Life: Art In A Material World και περιλαμβάνει αρκετές φωτογραφίες που θα δημιουργήσουν σάλο.
Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 1975, μετά από οδηγίες της μητέρας της ηθοποιού. Το 1981 η Shields είχε προσπαθήσει να αγοράσει τα αρνητικά αλλά δεν το είχε καταφέρει.

Καίτη Γκρέυ “Θέλω πίσω την Αγγελικούλα που ήξερα”

Η Καίτη Γκρέυ θυμωμένη μετά την τηλεοπτική συνέντευξη της Αγγελικής Ηλιάδη, στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε για όλα όσα την χωρίζουν σήμερα από την εγγονή της. “Με την Αγγελική δεν μιλάω πια. Νιώθω ότι με έχει ξεχάσει ή ότι την συμβουλεύουν να μείνει μακριά μου” δήλωσε πικραμένη.

Η τελευταία φορά που είδε την εγγονή της ήταν πριν 25 μέρες, όταν την επισκέφτηκε μόνο μία φορά και για λίγο στο νοσοκομείο, επειδή η Καίτη Γκρέυ νοσηλευόταν λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια με την υγεία της. Μάλιστα η ίδια είχε πάει και στην Θεσσαλονίκη να την δει στο νυχτερινό κέντρο, αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν οι δυο τους και μίλησαν μόνο στο τηλέφωνο όταν η Γκρέυ αναχωρούσε για Αθήνα. Η γιαγιά τη, της έχει προσφέρει απλόχερα βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Την βοήθησε στην καριέρα της, οικονομικά αλλά και συναισθηματικά ήταν πάντα κοντά της.

Τώρα η Γκρευ αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος που η αγαπημένη της εγγόνα έχει απομακρυνθεί τόσο από το πλάι της, αν φταίνε όντως κάποιοι καλοθελητές. Η Γκρέυ συναισθηματικά φορτισμένη τόνισε “Η Αγγελική σήμερα δεν είναι η Αγγελικούλα που ήξερα. Θα 'θελα πίσω αυτή την Αγγελικούλα”. Και πρόσθεσε με παράπονο “Νιώθω ότι έτρεχα όλο τον καιρό σαν ζητιάνα από πίσω της”. Πιστεύει ότι η Αγγελική θα ξανανιώσει ευτυχισμένη, αφού ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά τώρα το μόνο που σκέφτεται είναι το παιδί της.

Τα μόνιμα νεύρα του Γιώργου Παπαδάκη

Ένταση επικράτησε προχθές στην παρουσίαση του προγράμματος του Antenna Αφορμή ήταν η καθυστέρηση της παρουσίασης καθώς ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης είχε προγραμματίσει συνέντευξη με τον Κώστα Καραμανλή και εξαιτίας της καθυστέρησης της παρουσίασης του προγράμματος όλα τα σχέδιά του πήγαιναν αναγκαστικά πίσω.

Μέσα στα νεύρα ήταν και δεν έκρυψε στιγμή τον εκνευρισμό του. Μπήκε μέσα στο χώρο χωρίς να πει ένα γεια, χωρίς καμία δήλωση στους δημοσιογράφους κι άρχιζε να φωνάζει μπροστά σε όλους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον πήρε χαμπάρι και ο Γιάννης Λάτσιος και του έβαλε "πάγο" λέγοντας χαρακτηριστικά: "Παιδιά όχι τώρα φωνές μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους".

Αντίχριστος

Ο Willem Dafoe και η Charlotte Gainsbourg πρωταγωνιστούν στην ταινία του Lars von Trier, “Αντίχριστος”.

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να καταφύγει στη δική του Εδέμ, τη γη της επαγγελίας, που είναι μια καλύβα απομονωμένη στο κέντρο ενός δάσους. Εκεί προσπαθούν να ξαναχτίσουν την κατεστραμμένη τους σχέση και να επισκευάσουν τις ραγισμένες καρδιές τους. Όμως η φύση αποφασίζει να τους δώσει τα δικά της μαθήματα κι έτσι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο...

Σκηνοθεσία: Lars von Trier
Παίζουν: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

Η νέα ταινία της Witherspoon

Η Reese Witherspoon και ο Paul Rudd ασχολούνται αυτό το διάστημα με τα γυρίσματα της νέας τους ταινίας.

Οι δύο σταρ βρίσκονται στην Φιλαδέλφεια όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα του φιλμ, ο τίτλος του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο James L.Brooks. Στην ταινία εκτός από την Witherspoon και τον Rudd συμμετέχουν ακόμα ο Jack Nicholson και ο Owen Wilson.

Η Reese Witherspoon, η οποία το 2006 βραβεύθηκε με το Οσκαρ α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Walk the Line", πρόσφατα συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία "Pharm Girl".

Ο Jason Bateman από την πλευρά του σύντομα επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Couples Retreat", στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Vince Vaughn και την Kristen Bell.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Σε κωμωδία η Thurman

Η Uma Thurman όπως έγινε γνωστό θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Ceremony".

Στην ταινία η διάσημη ηθοποιός θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Michael Angarano. Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν νεαρό (Michael Angarano), που ερωτεύεται μία μεγάλυτερή του γυναίκα (Uma Thurman), η οποία μάλιστα ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Την σκηνοθεσία του "Ceremony" θα αναλάβει ο Max Winkler. Η παραγωγή της ταινίας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Η Uma Thurman μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα για τον ρόλο της στο "Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief". Πρόσφατα η εντυπωσιακή σταρ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Girl Soldier".

Μια σεζόν γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια ξεκινάει στον ΑΝΤ1

Ένα πρόγραμμα πιο Fresh από κάθε άλλη φορά παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στους εκπροσώπους του Τύπου και της διαφημιστικής αγοράς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Συνεπής στην υπόσχεσή του προς τους τηλεθεατές για ένα πρόγραμμα με φρεσκάδα και σύγχρονη αντίληψη, ο ΑΝΤ1 φέρνει και φέτος στην ελληνική τηλεόραση νέες, δημιουργικές και πρωτοποριακές προτάσεις που αντανακλούν την εξέλιξή του σε ένα κανάλι ζωντανό και μοντέρνο σε όλα τα επίπεδα.

Το ανανεωμένο πρόσωπο του σημερινού ΑΝΤ1 ήταν φανερό από την είσοδο κιόλας στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου. Ο φωτεινός κύβος με το λογότυπο του σταθμού που έχουμε ήδη δει στον αέρα να λειτουργεί πλέον σαν ρευματοδότης, «ζωντάνεψε» στην παρουσίαση του προγράμματος της σεζόν 2009-2010, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την κατηγορία του προγράμματος, οι κύβοι του ΑΝΤ1 δίνουν ενέργεια σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης: στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στη μυθοπλασία, στα αθλητικά, στα κοινωνικά θέματα, στο ξένο πρόγραμμα. Είναι οι πηγές ηλεκτρισμού που παρέχουν ρεύμα, φως, κίνηση και ζωή σε ό,τι υπάρχει γύρω τους!

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Γιώργος Λεβέντης, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος Γιάννης Λάτσιος και η Εμπορική Διευθύντρια Νανή Τράκα.

Η κυρία Νανή Τράκα μεταξύ άλλων δήλωσε ότι στόχος του ΑΝΤ1 είναι να προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο πρόγραμμα και να δεθεί με όλα τα επιμέρους κοινά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Λεβέντης δηλώνοντας ότι ο ANT1 ξεκινά μια νέα τηλεοπτική σεζόν πανέτοιμος και πλήρως προσαρμοσμένος στη νέα πραγματικότητα του τηλεοπτικού τοπίου. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 πήρε τη δύσκολη και γενναία απόφαση να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της αγοράς και να συνεχίσει με συνέπεια την πορεία που έχει χαράξει χωρίς να ρίξει τον πήχη της ποιότητας. Είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για φέτος έχει τρία βασικά συστατικά: είναι δυναμικό, είναι πρωτότυπο και στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος σε Έλληνες δημιουργούς. Κυρίως όμως, ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η στρατηγική παραμένει το πρωταρχικό κριτήριο των επιλογών και των αποφάσεών μας όσον αφορά το περιεχόμενο».

Στη συνέχεια, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στον ΑΝΤ1 τα τελευταία χρόνια και που τον καθιστούν ολοένα πιο σύγχρονο και πιο δημιουργικό. Μίλησε για την αισθητή παρουσία του σε όλα τα σύγχρονα μέσα, για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και για την καινούργια σχέση που έχει αναπτύξει με τους νέους μέσω του Internet. Κλείνοντας, τόνισε: «H διαδικασία των αλλαγών έχει φέρει πλέον αποτελέσματα ορατά στο γυαλί: έχουμε νέα εικόνα, νέο περιεχόμενο, νέα φιλοσοφία, νέα πρόσωπα. Παράλληλα, εξακολουθούμε να έχουμε κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που είναι αξίες σταθερές, αλλά ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα μας φιλοσοφία. Φέτος βλέπετε ολοκληρωμένη την αλλαγή μας, βλέπετε το πρόσωπο του σημερινού ΑΝΤ1. Αυτό το νέο πρόσωπο είναι πια φανερό στον τηλεθεατή. Και δεν θα πάψει να εξελίσσεται. Ο ΑΝΤ1 θα συνεχίσει να τολμάει και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά».

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κ. Γιάννη Λάτσιος, ο οποίος εξέφρασε καταρχήν τη χαρά του που το προϊόν του ΑΝΤ1 βρήκε δρόμο επικοινωνίας προς τους θεατές επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων του σταθμού. Τόνισε ότι είναι το μόνο κανάλι που σημείωσε την προηγούμενη σεζόν άνοδο 4,5% στο δυναμικό κοινό 15-44 ετών και ότι φέτος εξελίσσει περαιτέρω την εικόνα του, αλλά διατηρεί τον ίδιο χαρακτήρα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τον πιο πλουραλιστικό σταθμό, έχουμε ένα μίγμα που χωράει πολύ περισσότερα είδη και έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ξεκινώντας από τις τέσσερις ελληνικές σειρές που θα αρχίσουν να μεταδίδονται τον Οκτώβριο: οι σειρές «Λίτσα.com» και «Εργαζόμενη γυναίκα» που συνεχίζονται και οι νέες σειρές «Κάρμα» και «Dr. Ρούλης». Ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις ακόμα νέες σειρές σε στάδιο παραγωγής, οι οποίες θα προγραμματιστούν στα μέσα της σεζόν. Τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 αλλάζει νοοτροπία επιλέγοντας να συγκεντρώνει άφθονο υλικό από την παραγωγή κάθε σειράς προτού προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Ο κ. Λάτσιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές μεταδόσεις του Europa League, που θα γίνονται πάντα ημέρα Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες. Ανέφερε επίσης ότι τις υπόλοιπες Πέμπτες καθιερώνεται μια νέα ζώνη με ξένες ταινίες α’ προβολής στο prime time: η ζώνη Top League Movies, που έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες ζώνες ξένου προγράμματος Prime eleven και Back 2 back Sunday movies. Επιπλέον, ανακοίνωσε μία μεγάλη καινοτομία που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική ελεύθερη τηλεόραση: στη συγκεκριμένη ζώνη της Πέμπτης, μια φορά το μήνα θα μεταδίδεται μια ταινία α’ προβολής που θα επιλέγουν οι τηλεθεατές, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις. Ο κ. Λάτσιος τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να δίνει μεγάλη σημασία στο ξένο πρόγραμμα, αναφερόμενος στις πρόσφατες συμφωνίες του με τη Fox και την Paramount, αλλά και πιο πρόσφατα με την HBO, που του εξασφαλίζουν τη μετάδοση των καλύτερων ξένων σειρών αυτή τη στιγμή παγκοσμίως (True Blood, Pacific, Grey’s Anatomy, Private Practice, Desperate Housewives, Criminal minds, Lost, Prison Break, Private Practice).

Αναφερόμενος στη νέα πρόταση του ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη, την εκπομπή «10 – 1 ΜΑΖΙ» με τον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο, ο κ. Λάτσιος είπε ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή και για δύσκολη απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα: να αλλάξει το ύφος και ο τύπος της πρωινής εκπομπής του σταθμού, που από entertainment έγινε infotainment. Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει χώρος στη συγκεκριμένη ζώνη και γι’ αυτό το μοντέλο και ότι το μέλλον θα δικαιώσει την απόφαση αυτή.

Άλλες καινοτομίες στον προγραμματισμό του σταθμού, σύμφωνα με τον κ. Λάτσιο, είναι η τοποθέτηση του ψυχαγωγικού προγράμματος “Love Bites” στην απογευματινή ζώνη 7 με 8, αλλά και της νέας ελληνικής σειράς «Κάρμα» στην αντίστοιχη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Ακολούθησε η προβολή του βίντεο που παρουσίασε όσα έχει ετοιμάσει ο ΑΝΤ1 για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Συγκεκριμένα:

* ενημέρωση πιστή στην πραγματική είδηση που αναδεικνύει τη φωνή του πολίτη, με τον Νίκο Ευαγγελάτο επικεφαλής του δελτίου ειδήσεων

* αποκλειστικές ζωντανές μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το UEFA EUROPA LEAGUE και η F1

* πρωτοποριακά ψυχαγωγικά προγράμματα που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως (X Factor με τον Σάκη Ρουβά, Next Top Model με τη Βίκυ Καγιά, Ο διάδοχος του Uri Geller με τον Χρήστο Φερεντίνο)

* νέες, αξιόλογες ελληνικές σειρές που είναι όλες παραγωγές υψηλών προδιαγραφών από καταξιωμένους δημιουργούς

* σταθερές αξίες: επιτυχημένες εκπομπές και αγαπημένα πρόσωπα του ΑΝΤ1, που έρχονται ανανεωμένα και μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις (Γιώργος Παπαδάκης, Τατιάνα Στεφανίδου, Ράδιο Αρβύλα, Θέμος Αναστασιάδης, Μαρί Κυριακού)

* και τέλος, άφθονο ξένο πρόγραμμα, γεμάτο πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις των καλύτερων σειρών και ταινιών

Από τον Οκτώβριο βάλτε στο πρόγραμμά σας το πιο Fresh πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αγοροκόριτσο για χάρη του πατέρα της

Η διαγωνιζόμενη του «Dancing with the Stars» και κόρη του διάσημου τραγουδιστή των «Black Sabbath», Ozzy Osbourne, έβγαλε επιτέλους προς τα έξω το κορίτσι που έκρυβε μέσα της.

«Είναι σίγουρο πως βλέπεται μια διαφορετική πλευρά του εαυτού μου, πιο ευαίσθητη και πιο θηλυκή. Ήθελα να φαίνομαι σκληρή και extreme, γιατί δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς. Είμαι η κόρη ενός από τους πιο επιτυχημένους και πολυσυζητημένους rock stars», είπε η Kelly Osbourne στο «Monday’s show»

Η νεαρή περνάει υπέροχα και διασκεδάζει αφάνταστα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που όλοι την είχαν συνηθίσει άκεφη και περίεργη.

Η 24χρονη Kelly πρόσθεσε επίσης πως είναι ευχαριστημένη, αφού η συμμετοχή στο show της έχει φτιάξει τη διάθεση.

«Το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που προσποιούνται καθημερινά πως είναι κάτι άλλο από αυτό που δείχνουν στο Los Angeles, δεν είναι για μένα. Ο χορός όμως είναι κάτι διαφορετικό.

Η Ελένη Μενεγάκη βρήκε... αντίπαλο

Αντίπαλο τελικά βρήκε η Ελένη Μενεγάκη όπως όλα δείχνουν, στο πρόσωπο του Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου με την νέα εναλλακτική πρόταση που προσφέρουν.

Σύμφωνα και με τα σχετικά νούμερα της AGB, η εκπομπή του ΑΝΤ1 "10 με 1" το μεσημέρι σημείωσε τηλεθέαση με μέσο όρο 24,1%, ενώ την ίδια ώρα η Ελένη Μενεγάκη με τον «Καφέ με την Ελένη» στον ALPHA πέτυχε τηλεθέαση με μέσο όρο 21,3%. Όσο για τα νούμερα τηλεθέασης στα νεανικά κοινά (15 - 44), η εκπομπή του ΑΝΤ1 έκανε 28,6% και η αντίστοιχη εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη 27,7%.

Προβληματισμός και... νέυρα επικρατούν στο επιτελείο της Ελένης Μενεγάκη, αφού η εκπομπή της είχε πολλούς μήνες να περάσει στην δεύτερη θέση, στον πίνακα τηλεθέασης, ενώ αντίθετα στον ΑΝΤ1 όλοι εμφανίζονται συγκρατημένα ενθουσιασμένοι.

Βέβαια, είναι νωρίς για ακριβή συμπεράσματα αφού η μάχη μόλις τώρα ξεκίνησε και ακόμα δεν έχει μπει σε αυτήν το πρωινό του mega "ομορφος κόσμος" που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με συμπρωταγωνιστή μία μαριονέτα

Η νέα ταινία του Mel Gibson, είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες. Υποδύεται έναν άνδρα ο οποίος είναι διχασμένη προσωπικότητα.

Έχει έμμονη ιδέα με μία μαριονέτα – κάστορα και πιστεύει ότι την κρατάει μονίμως στο χέρι του. Κυκλοφόρησε μάλιστα και μία πρώτη φωτογραφία για να πειστούν όλοι με αυτόν τον τρόπο ότι όντως ο ηθοποιός επέλεξε μία τέτοιου είδους ταινία.

Ο Mel Gibson με τη μαριονέτα στο χέρι τρέχει στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιμένει ακόμη ένα παιδί, με τη νέα σύντροφό του Oksana Grigorieva.

Jackman και Craig σπάνε όλα τα ρεκόρ

Το νέο θεατρικό έργο "A Steady Rain" έσπασε όλα τα ρεκόρ εβδομαδιαίων πωλήσεων εισιτηρίων, ανακοίνωσαν οι πανευτυχείς παραγωγοί του που είχαν την έμπνευση να κλείσουν ως πρωταγωνιστικό δίδυμο δύο σούπερ σταρ: τον Hugh Jackman και τον Daniel Craig.

Το έργο του Keith Huff με ήρωες δύο αστυνομικούς από το Σικάγο έκανε πωλήσεις 1,17 εκατομμύρια μέσα σε μια εβδομάδα στο Broadway, ενώ η πρεμιέρα του έγινε μόλις χθες.

Ο Jackman και ο Craig ενσαρκώνουν στη σκηνή τους δύο αστυνομικούς που διηγούνται ο καθένας την δική του εκδοχή για ένα γεγονός που σημάδεψε τη ζωή τους.

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Μια λαμπερή βραδιά στη μνήμη της Ρένας Βλαχοπούλου

Τραγούδια που ερμήνευσε η αξέχαστη Ρένα μας θα γεμίσουν τον χώρο του θεάτρου Μπάντμιτον στα τέλη του Νοέμβρη. Κι όχι μόνο αυτό... Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή που θα περιλαμβάνει έκθεση προσωπικών αντικειμένων, θεατρικών και κινηματογραφικών κοστουμιών, αποσπάσματα ταινιών και τραγουδιών που κατά καιρούς ερμήνευσε η αξέχαστη θεατρίνα.

Η παράσταση που ήδη ξεκίνησε να στήνεται, βασίζεται στην καριέρα και στους ρόλους που ερμήνευσε. Στη ζωή που πέρασε, στα όνειρα που έκανε και στα ίχνη που άφησε για να την θυμίζουν στα χρόνια. Τα τραγούδια της θα ερμηνεύσουν πολλοί καλλιτέχνες με βασική την Νίνα Λοτσάρη. Τα υπόλοιπα ονόματα δεν μπορούν να ανακοινωθούν, αφού δεν έχει κλείσει ακόμα η διανομή.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση έχει ο Μάκης Δελαπόρτας, ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό της μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα τραγούδια και τα κείμενα θα συνοδεύει φιλαρμονική μπάντα και βέβαια οι ήχοι που θα ακουστούν, θα είναι κυρίως jazz. Είδος που η Ρένα Βλαχοπούλου ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία, αφού έτσι ξεκίνησε και τη μεγάλη πορεία της. Πρώτα ως τραγουδίστρια και μετά... ως ηθοποιός.

Απρόοπτα στην παράσταση που πρωταγωνιστεί ο Hugh Jackman

Ο Hugh Jackman αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά την παράσταση "Steady Rain", στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Daniel Craig στο Broadway, όταν άρχισε να χτυπάει το κινητό τηλέφωνο ενός θεατή, ο οποίος είχε ξεχάσει να το κλείσει όταν άρχισε η παράσταση.

Ο διάσημος ηθοποιός παρότρυνε τον θεατή να απαντήσει στο τηλέφωνό του προκειμένου να σταματήσει να χτυπάει για να συνεχιστεί η παράσταση. "Σήκωσε το τηλέφωνο, δεν πειράζει..." είπε ο Jackman καθώς το τηλέφωνο συνέχιζε να χτυπά, κοιτάζοντας προς το κοινό. "Έλα, απλά κλείστο... δεν μπορούμε να περιμένουμε. Έλα πιάσε το τηλέφωνο", συνέχισε να λέει ο Jackman ενώ το κοινό χειροκροτούσε. "Έλα μην ντρέπεσαι. Σήκωσέ το", πρόσθεσε ο γοητευτικός σταρ.

Ένας από τους θεατές κατέγραψε όλο το επεισόδιο σε ερασιτεχνικό βίντεο και το ανέβασε στο διαδίκτυο όπου φαίνεται καθαρά ότι ο θεατής με το τηλέφωνο δεν διακινδύνευσε να το σηκώσει για να μην γίνει ρεζίλι. Μετά από λίγα λεπτά το κινητό σταμάτησε να χτυπά.

Το θεατρικό έργο "Steady Rain" είναι ένα δράμα για δύο αστυνομικούς από το Σικάγο και τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους για ένα διάστημα λίγων ημερών που θα αλλάξει όμως τις ζωές τους. Τόσο ο Jackman όσο και ο Craig αναγκάστηκαν να αποκτήσουν την προφορά του Σικάγου για να γίνουν πιστευτοί στο ρόλο τους.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς "ψώνισε" τον δολοφόνο του ο ζεν πρεμιέ

Ανατριχιαστική περιήγηση στα σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια του αντρικού αγοραίου έρωτα, με «πελάτες» επώνυμα και δημόσια πρόσωπα και πληρωμένους επιβήτορες εξαθλιωμένους εκδιδόμενους αλλοδαπούς, ήταν ουσιαστικά η κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα που το μοιραίο βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2008 είδε τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο να «ψαρεύει» τον φονιά του, τον Γεωργιανό Δαυίδ Μουρτινέλι, στην «πιάτσα» της πλατείας Βικτωρίας.

Ο κατά παραδοχή του στο ακροατήριο ομοφυλόφιλος μάρτυρας, που γνωρίζει καλά, όπως είπε, «τα βιζιτάδικα του κέντρου της Αθήνας», αφού πληρώνει και ο ίδιος αγόρια για να πηγαίνει μαζί τους, με έντονο ύφος την ώρα που κατέθετε ξεδίπλωσε εικόνες και διαλόγους, και ουσιαστικά συνέθεσε την ανατομία ενός ειδεχθούς εγκλήματος. Ο νεαρός άντρας ήταν εξαιρετικά περιγραφικός. Πολλές φορές χρησιμοποίησε εκφράσεις του πεζοδρομίου που σόκαραν και την ίδια την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Επιβεβαίωσε όμως όλα όσα είχε πει -με «περίεργη» καθυστέρηση τριών ημερών μετά το φονικό- στην κατάθεσή του στην αστυνομία αλλά και τον περσινό Αύγουστο στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έκανε πιάτσα, πήγαινε για βίζιτα στην πλατεία Βικτωρίας. Μάλιστα θυμάμαι ένα περιστατικό μιας βραδιάς που γίνονταν συμπλοκές μεταξύ κάποιων Πολωνών και Αφγανών λαθρομεταναστών, με τα ΜΑΤ να τους έχουν ζώσει. Εκείνο το βράδυ ο Νίκος δεν υπολόγισε ούτε τα ΜΑΤ ούτε τους καβγάδες. Ηταν αποφασισμένος να κάνει αυτό που ήθελε» ανέφερε ο Ελευθέριος Ψύλλος. «Του είχα επισημάνει ότι υπάρχει κίνδυνος με τα παιδιά που εκδίδονται στους δρόμους. Του είχα πει ότι αυτά τα άτομα δεν τα πας στο σπίτι σου. Του είχα πει “πρόσεχε, πολλά συμβαίνουν” σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε» είπε ο μάρτυρας θέλοντας να περιγράψει τις σεξουαλικές συνήθειες κ [Ο Νίκοις Σεργιανόπουλος.] και τις ιδιαιτερότητες του δημοφιλούς πρωταγωνιστή.


Εκείνη τη βραδιά...

Ο Ελευθέριος Ψύλλος ρωτήθηκε για τη βραδιά της δολοφονίας. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός. Μάλιστα εξήγησε ότι ο δράστης είχε γνωρίσει το θύμα την παραμονή του φόνου. «Περάσανε καλά την προηγούμενη βραδιά που τους είχα δει πάλι μαζί και δώσανε ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Στα βιζιτάδικα όλοι είναι πεινασμένοι άνθρωποι. Το ξανακάνουν. Τον Νίκο τον είδα πρώτα στο αυτοκίνητο. Ηταν σταθμευμένος. Πήγα και του μίλησα. Μετά είδα τον Γεωργιανό να τον πλησιάζει και να μπαίνει στο αυτοκίνητο, στη γωνία Χέυδεν και Αριστοτέλους. Ηταν μεταξύ 20.15 και 20.45. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν αυτός, γιατί τον είδα στα δύο μέτρα. Του άρεσαν οι under τύποι, οι τελειωμένοι. Ο υπόκοσμος, οι λέτσοι, όπως μου αρέσουν και εμένα. Ετσι ήταν και ο δράστης εκείνο το βράδυ. Λέτσος και ξυρισμένος στο κεφάλι». Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορουμένου, ο οποίος είπε πως έχει πρόβλημα στο κεφάλι και ότι δεν το ξυρίζει ποτέ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Σεργιανόπουλος κατά σύστημα επισκεπτόταν τέτοιους χώρους.

Ο θαμώνας της πλατείας Βικτωρίας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δύο δικηγόρους της υπεράσπισης (Δημήτρης Γκαβέλας, Νίκος Καραδήμας), οι οποίοι προσπάθησαν για να δικαιολογήσουν το «βρασμό ψυχικής ορμής» του κατηγορουμένου να εκμαιεύσουν επιθετική συμπεριφορά του θύματος κατά τη διάρκεια των ερωτικών του συνευρέσεων. Ρωτήθηκε λοιπόν ο μάρτυρας αν ο ηθοποιός ήταν επιθετικός, βίαιος ή προσβλητικός κατά τη διάρκεια των ερωτικών του διαθέσεων.

«Ο Σεργιανόπουλος δεν ήθελε τη βία, επειδή είχε περάσει άσχημα με κάποιον σύντροφό του. Και να τον χτυπούσαν δεν θα απαντούσε» είπε στην αρχή. Αλλά στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, διηγήθηκε έναν απίστευτο περιστατικό χα [Ο Αλέξανδρος Ρήγας, την ώρα που καταφτάνει στα δικαστήρια. ] μηλώνοντας τον τόνο της φωνής του. Η στιχομυθία μεταξύ μάρτυρα και υπεράσπισης είναι χαρακτηριστική:
- Ηταν προσβλητικός;
- Ναι.
- Προκαλούσε τη μοίρα του;
- Κάποιες φορές, ναι.
- Μα λέτε ότι δεν ήταν επιθετικός...
- Αλλο προσβλητικός, άλλο επιθετικός στους συντρόφους του. Οταν λέω «επιθετικός», εννοώ ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ όπλα.

Εκείνη την ώρα ο κ. Ψύλλος -ερωτώμενος γι’ αυτό- γύρισε στον πρόεδρο και του περιέγραψε μια εικόνα. Τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, μια βραδιά που είχε πάει πάλι στην πλατεία, να έχει μαζέψει δίπλα του κάποιους αλλοδαπούς και να τους προτρέπει να κατεβάσουν τα παντελόνια τους μπροστά του και επί πληρωμή να τους αναγκάζει να επιδείξουν το μέγεθος του αντρικού τους μορίου! Η αίθουσα πάγωσε.

- Διετύπωνε κρίσεις σχετικά με το μέγεθος που είχε ο κάθε άντρας; ρώτησε η υπεράσπιση του Γεωργιανού.
- Ναι, το έκανε, απάντησε ο μάρτυρας.
- Μπορούσε να προσβάλει κάποιον; συνέχισαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
- Ναι, μπορούσε, κατέθεσε ο κ. Ψύλλος.

Στο τέλος της κατάθεσης του μάρτυρα παρενέβη η εισαγγελέας της έδρας και ρώτησε αν στους κύκλους των ομοφυλοφίλων ψιθυριζόταν η «επιθετικότητα» του Σεργιανόπουλου απέναντι στους επί πληρωμή ερωτικούς του συντρόφους. Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. Επίσης ο Ελευθέριος Ψύλλος ρωτήθηκε από την υπεράσπιση γιατί στην προανακριτική του κατάθεση περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως Αραβα.

- Τι χρώμα έχει το δέρμα του Αραβα;
- Είναι μελαψός.
- Ο κατηγορούμενος σας φαίνεται για μελαψός;
- Ναι, είναι μελαψός, εσείς δεν τον βλέπετε έτσι; (Ακολούθησε πανδαιμόνιο, ενώ ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής προφανώς έκανε χιούμορ λέγοντας: «Στη φυλακή δεν τον βλέπει και πολύ ο ήλιος...»)


«Κάθε φορά που τον έβλεπα ήταν φτιαγμένος (Ο Στράτος Μαρκίδης)..., λιώμα...»

Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση που αφορούσε την εμπλοκή του ηθοποιού με τον καταστροφικό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών και της κοκαΐνης. Ο κ. Ψύλλος υποστήριξε ότι κάθε φορά που έβλεπε τον ηθοποιό εκείνος είχε κάνει χρήση ουσιών και ήταν φτιαγμένος. «Ηταν λιώμα» είπε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά σκιαγράφησε το προφίλ του εκλιπόντος λίγες ημέρες πριν από το μακελειό κάνοντας λόγο για έναν «μοναχικό άνθρωπο, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει όλοι».

Ο κ. Ψύλλος είπε πως παλαιότερα είχε βγει με το θύμα σαν φίλος, ότι γνωριζόταν μαζί του από το 1997, αλλά πως μετά το 2003-2004 χαθήκανε. «Πριν τα είχε με κάποιον φίλο μου, γι’ αυτό είχαμε διακόψει» είπε, ενώ ερωτώμενος αν είχε συνευρεθεί μαζί του, απάντησε: «Δεν συνευρέθηκα ποτέ ερωτικά μαζί του».

Πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα, αναίτια ο αυτόπτης μάρτυρας εξερράγη φωνάζοντας: «Ο φονιάς είναι φονιάς. Η αλήθεια θα φανεί». Μάλιστα αποχωρώντας από την αίθουσα και σε ερώτημα των δικηγόρων υπεράσπισης εάν ο ίδιος επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά προς τους συντρόφους του, απάντησε με απρεπές ύφος: «Ελα να σου δείξω στο σπίτι».


«Γινόταν επιθετικός με το παραμικρό»

Συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση του κομμωτή, φίλου του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αναστάσιου Καφούσια. Ο Καφούσιας, που διατηρεί κομμωτήριο στο Βύρωνα, περιέγραψε σκηνές που έκοβαν την ανάσα. Σκιαγράφησε το προφίλ ενός ανθρώπου που τα ναρκωτικά είχαν επηρεάσει την προσωπικότητά του σε τέτοιο βαθμό που τον έκαναν ευερέθιστο, υπερκινητικό, άνθρωπο που δεν τον χώραγε ο τόπος και δεν μπορούσε να κλείσει μάτι τη νύχτα.

«Δεν κοιμόταν ολόκληρα μερόνυχτα. Είχε αλλάξει. Του έλεγα μια κουβέντα και μου έκανε επίθεση. Μου έλεγε: “Θα μου κάνεις κουμάντο στη ζωή μου;”. Ηταν επιθετικός για ασήμ (...ο Μάκης Προβατάς...) αντα πράγματα».

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του παρελθόντος από μια κρουαζιέρα στο Ιόνιο που ο μάρτυρας είχε πάει με το κότερο του Σεργιανόπουλου. «Βρήκαμε στο σκάφος ναρκωτικά εκτεθειμένα, ενώ ο ίδιος εξαφανίστηκε για μια ολόκληρη νύχτα γυρνώντας στο λιμάνι με διάφορους τύπους. Τον χάσαμε. Οταν επέστρεψε, αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω, επειδή τρομάξαμε» είπε. Εντούτοις στη συνέχεια κατέθεσε πως λίγο μετά τη σύλληψή του (το Δεκέμβριο του 2007) για κατοχή κοκαΐνης, ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κόψει για κάποιο διάστημα τα ναρκωτικά. «Νομίζω από τα ναρκωτικά είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει ότι συνεχώς τον παρακολουθούν. Εβλεπε ψαράδες στην κρουαζιέρα και πίστευε ότι έρχονταν γι’ αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Καφούσιας.

«Χαμένος» πίσω από τα μαύρα γυαλιά του ο Αλέξανδρος Ρήγας

Σε μια γωνιά της αίθουσας αναμονής του κτιρίου 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων είχε «χαθεί» πίσω από τα μαύρα του γυαλιά ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Γεώργιος-Αλέξανδρος Ρήγας που θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη. Ο κ. Ρήγας δεν φάνηκε συνεπής στο «κάλεσμα» του δικαστηρίου, καθώς η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική στην εκφώνηση των μαρτύρων από τον πρόεδρο της έδρας.

Με μελαγχολικό ύφος, φορώντας μαύρα, εμφανίστηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 10 το πρωί και συνοδευόμενος από δύο φίλους του «κούρνιασε» σε ένα παγκάκι πίνοντας τον καφέ του. Πιο δίπλα στεκόταν, μιλώντας συνέχεια στο κινητό, ο γνωστός σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης. Με τον Μαρκίδη ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε συνεργαστεί στην τελευταία του δουλειά, στο σίριαλ «Εξαφάνιση». Παρών ήταν ακόμα ένας γνωστός του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά, ο Μάκης Προβατάς. Παρούσα και με διαφορετικό look η Αλβανίδα οικιακή βοηθός που βρήκε νεκρό το «αφεντικό» της το πρωινό της 4ης Ιουνίου [....και η οικιακή βοηθός που βρήκε τον Νίκο Σεργιανόπουλο σφαγμένο στο διαμέρισμά του, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.] στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων, στο Παγκράτι.

Εντύπωση προκάλεσε η εμμονή της πολιτικής αγωγής για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Οι συνήγοροι της οικογένειας Γεώργιος και Αλέξης Στεφανάκης επέμειναν ότι όσα θα ακουστούν στο ακροατήριο θα προσβάλουν τον ιδιωτικό βίο και τη μνήμη του τεθνόντος. Η εισαγγελέας ωστόσο και η υπεράσπιση δεν συναίνεσαν και τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.


Η ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ
Περιγραφή-σοκ του ιατροδικαστή στη δίκη του killer για το θάνατο του Σεργιανόπουλου

Λέξεις και φράσεις ξερές. Από αυτές που μόνο ειδικοί επιστήμονες, ιατροδικαστές που κυριολεκτικά τα έχουν δει όλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να «ντύσουν» ό,τι είδαν, ό,τι ψηλάφισαν σε τόπους πολύ σκληρών θανάτων. Με ψύχραιμη, επιστημονική γλώσσα λοιπόν, χθες, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσαύτης διαχώρισε στη δικαστική αίθουσα τις ψυχρές «φράσεις» κατά τις οποίες, δεκατρείς μήνες πίσω, ένας άνθρωπος κατακρεουργήθηκε μέσα στο σπίτι του. Σόκαρε με την περιγραφή του κάνοντας λόγο για σφαγή.

Ο ιατροδικαστής αναβίωσε επ' ακροατηρίω τη σκηνή που αντίκρισε όταν κλήθηκε να διενεργήσει την αυτοψία στο ανάστατο ρετιρέ του Νίκου Σεργιανόπουλου, το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008. «Ολα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Λαιμός και θώρακας επλήγησαν αυτόματα» είπε ο Φίλιππος Κουτσαύτης παραθέτοντας τα επιστημονικά του ευρήματα ενώπιον του δικαστηρίου: «Βρήκα το θύμα ανάσκελα, μάλλον πεσμένο από τον καναπέ, γυμνό μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος. Δεν υπήρχαν πουθενά μεταθανάτια χτυπήματα». Επί μία ώρα ο κ. Κουτσαύτης επιχείρησε με την κατάθεσή του να «φωτίσει» τις πτυχές του [Επί μία ώρα ο κ. Κουτσαύτης επιχείρησε με την κατάθεσή του να «φωτίσει» τις πτυχές του άγριου εγκλήματος.] άγριου εγκλήματος, που άπτονται της Ιατροδικαστικής, και να δώσει όσο το δυνατόν επαρκείς απαντήσεις μόνο για το θύμα, αποφεύγοντας αυτές που αφορούσαν την ψυχοσύνθεση του δράστη του εγκλήματος. «Καλύτερα να καλέσετε να σας μιλήσει γι’ αυτά ψυχίατρος, γιατί εγώ μπορώ να πω μόνο για τους νεκρούς και όχι για τους ζωντανούς» είπε αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με το αν μπορεί να πει τι ώθησε τον κατηγορούμενο στο έγκλημα και αν η φορά και τα συνεχή και ομαδοποιημένα χτυπήματα προδίδουν δράστη εν βρασμώ.

Σύμφωνα με τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και μεταβολικών ουσιών, επιχείρησε να αμυνθεί όταν ένοιωσε να απειλείται από το κοφτό κουζινομάχαιρο που κρατούσε ο δράστης. «Το θύμα είχε χτυπήματα στη μύτη και δύο τραύματα στο χέρι και συγκεκριμένα στα δάχτυλα» σημείωσε ο ιατροδικαστής κάνοντας λόγο για τραύματα άμυνας, που δεν ήταν θανατηφόρα. «Απλωσε το χέρι του για να απωθήσει το μαχαίρι και κόπηκε» τόνισε στο σημείο αυτό ο Φίλιππος Κουτσαύτης επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για σφαγή και πως ο άτυχος ηθοποιός δέχτηκε εν ζωή όλα τα χτυπήματα.

Οσο για το χρόνο θανάτωσης, ο έμπειρος ιατροδικαστής τον υπολογίζει γύρω στις 10.00 με 12.00 το βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2008. Ωστόσο, κράτησε μια επιφύλαξη που θα μπορούσε να μεταθέσει το χρόνο θανάτου το πολύ δύο με τρεις ώρες ακόμη προς το ξημέρωμα. «Από τη στιγμή της αυτοψίας, που την έκανα στις 10.00 το πρωί, μετράω δώδεκα ώρες πίσω, φυσικά, λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που δημιουργεί πρόβλημα για τον ακριβή χρόνο θανάτωσης. Μπορεί να υπάρξει μια απόκλιση δύο ωρών συν» υπογράμμισε ο μάρτυρας αποκλείοντας ωστόσο το έγκλημα να έγινε κοντά στις 6.00 το ξημέρωμα.

Η αίθουσα του κατάμεστου ακροατηρίου «παγώνει» όταν ο ιατροδικαστής περιγράφει τα μακάβρια ευρήματα: «Χτυπήθηκε στο θώρακα και το λαιμό όπου βρίσκονταν ζωτικά όργανα και αγγεία τα οποία οδηγούν στο θάνατο. Δηλαδή, έκοψε τα δεξιά πλάγια αγγεία στο λαιμό ... μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά έγιναν όλα. Υπήρξαν πολλές μαχαιριές με διαφορετική πορεία και φορά. Δεν υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο κακώσεων στο λαιμό και το θώρακα. Δεν μπορώ όμως να πω με ασφάλεια ποιο είναι το πρώτο χτύπημα, ούτε μπορώ να πω αν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα ή σεξουαλικό».


Γυμνασμένος

Σκιαγραφώντας το σωματότυπο του άτυχου ηθοποιού, ο Φίλιππος Κουτσαύτης έκανε λόγο για άτομο γεροδεμένο «με άρτια σωματική διάπλαση, χωρίς ίχνη λίπους, ούτε αδύνατος, ούτε χοντρός, με ύψος 1,75 που ήταν σε στάση δυσκαμψίας, ξεματωμένος και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ». Το ερώτημα για το αν η χρήση κοκαΐνης προκαλεί παραισθήσεις τέθηκε επίμονα και από τις δύο πλευρές των δικηγορικών εδράνων, είτε να για καταρριφθεί από την πολιτική αγωγή ως υπερασπιστικός ισχυρισμός είτε για να επιβεβαιωθεί από την υπεράσπιση. Κατά τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, «η κοκαΐνη είναι μεν διεγερτικό, αλλά επαφίεται και από το άτομο που θα κάνει χρήση».
-Υπεράσπιση: Αν πάρει κοκαΐνη ένας παρθένος στα ναρκωτικά οργανισμός;
- Κουτσαύτης: Η χρήση ποικίλλει αν είναι χρόνιος χρήστης ή παίρνει για πρώτη φορά ναρκωτικά. Η κοκαΐνη μπορεί να λειτουργήσει και ως παραισθησιογόνο.
- Εισαγγελέας: Ο δράστης είχε γνώσεις ή πρόκειται για τυφλά χτυπήματα;
- Κουτσαύτης: Η σφαγή όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλεί θάνατο.
-Εισαγγελέας: Η ανθρωποκτόνος βούληση είναι σαφής;
- Κουτσαύτης: Και χωρίς τη σφαγή, πάλι το θύμα θα πέθαινε γιατί είχε χτυπήσει καρδιά, αορτή, πολλαπλά χτυπήματα στο θώρακα.
- Υπεράσπιση: Μπορούμε να μιλήσουμε για οξύ παρανοϊκό ιδεασμό (σύνδρομο) εκ μέρους του δράστη;
- Κουτσαύτης: Χρειάζεται ψυχίατρος για να σας απαντήσει, γιατί ο δράστης δεν αρκέστηκε μόνο στο μέρος του λαιμού ή του θώρακα αφού τα χτυπήματα εκεί ήταν από μόνα τους θανατηφόρα. Μπορεί όμως, αν με ρωτάτε γι’ αυτό.
- Ποιο ήταν το πρώτο χτύπημα;
- Δεν μπορώ να το πω με ασφάλεια.


«Να πει την αλήθεια παλικαρίσια»

Για τον δικό τους Νίκο, έτσι όπως τον έβλεπαν τα μέλη της οικογένειάς του, οι δικοί του άνθρωποι, που έχουν υποφέρει και υποφέρουν για τον τραγικό χαμό του, μίλησε με δάκρυα στα μάτια καταθέτοντας ενώπιον των τακτικών και λαϊκών δικαστών του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (φωτ.), σύζυγος της αδερφής του Σεργιανόπουλου. «Ο Νίκος ήταν ήρεμο, άρτιο παιδί, ποτέ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα. Αν και ήταν πολύ δεμένος με την αδερφή του και τα παιδιά μου, είχε βαφτίσει την κόρη μου, είχε μια εσωστρέφεια, ήθελε να κρατάει πράγματα για τον εαυτό του. Ηταν άτομο μοναχικό» είπε συγκινημένος ο μάρτυρας, του οποίου η σεμνότητα και ο έκδηλος πόνος μέτρησε στο δικαστήριο και οι παράγοντες της δίκης τον απήλλαξαν από το βάσανο των ερωτήσεων στο ακροατήριο. «Θέλω να πει την αλήθεια παλικαρίσια» είπε δείχνοντας τον κατηγορούμενο και πρόσθεσε λίγο προτού αποχωρήσει από την αίθουσα: «Γιατί την αλήθεια την ξέρει ο Νίκος ο ίδιος και ο Θεός. Ο Νίκος δεν μπορεί πια να μιλήσει, άρα ο κατηγορούμενος πρέπει να την πει...»

Στην Ινδία η Julia Roberts

Η Julia Roberts βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ινδία, όπου συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας της, "Eat, Pray, Love".

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την εντυπωσιακή σταρ στα γυρίσματα της ταινίας στο Mirzapur την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός έφθασε στην Ινδία πριν από περίπου δέκα ημέρες μαζί με τα τρία παιδιά της.

Την σκηνοθεσία του φιλμ, το οποίο βασίζεται στο βιβλίο της Elizabeth Gilbert, έχει αναλάβει ο Ryan Murphy. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα για την ταινία στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία.

Στο "Eat, Pray, Love" η Julia Roberts συμπρωταγωνιστεί με τους: Javier Bardem, Viola Davis, Richard Jenkins και Billy Crudup.

Παπαδάκη-Κουίκ: Ρομαντικές διακοπές στην Αίγυπτο

Όλοι γνωρίζουν πια την… ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ με την ηθοποιό Λουκία Παπαδάκη. Οι δυο τους όσο μπορούν μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους παπαράτσι που ξέρουν ότι τους κυνηγούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο τους αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Ένας από τους προορισμούς τους ήταν και η Αίγυπτος, μια χώρα στην οποία ο Τέρενς Κουικ έχει ταξιδέψει πάρα πολλές φορές ως δημοσιογράφος και γνωρίζει πάρα πολύ καλά.

Οι δυο τους πέρασαν εκεί 15 απολαυστικές μέρες καθώς έκαναν πολλές διαδρομές ακόμα και στην επαρχία του Αιγύπτου. Πήγαν στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια ενώ έκαναν και κρουαζιέρα στον Νείλο.

Οι εντυπώσεις τους; Τέλειες από ό,τι μαθαίνουμε!

Η Εύη Αδάμ στο πρωινό του ΑΝΤ1!

Η Εύη Αδάμ “έκλεισε” για το πρωινό του ΑNT1. Μπορεί να άργησε να βρει τηλεοπτική στέγη, αλλά τώρα η Εύη θεωρείται η μόνη σίγουρη παρουσία που θα έχει μία στήλη κάθε Πέμπτη στην εκπομπή “10 με 1 μαζί” των Χαριτάτου-Καραμέρου. Θα μας ενημερώνει για τις νέες ταινίες, τις παραστάσεις και για ειδήσεις από τον χώρο της μουσικής.

Το δίδυμο Καραμέρος- Χαριτάτος ξεκινούν αύριο και θέλουν να δώσουν μία εναλλακτική πρόταση για το πρωί που να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την ενημέρωση.

Γρήγοροι ρυθμοί, πολλές στήλες, πολλά πρόσωπα που θα περνούν καθημερινά από το πρωινό, ενώ δεν θα λείψουν και οι καλεσμένοι από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και τον δημοσιογραφικό χώρο. Όπως μαθαίνουμε, οι δύο παρουσιαστές έχουν άσσους κρυμμένους που θα μας αποκαλύψουν αύριο στην πρεμιέρα τους.

Απίστευτη εμφάνιση της Anderson στην πασαρέλα

Μια guest εμφάνιση σε ένα fashion show στη Νέα Ζηλανδία έκανε πριν λίγες μέρες η Pamela Anderson που σίγουρα θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Η εκρηκτική περσόνα θα εμφανιζόταν στην πασαρέλα τυλιγμένη απλά με ένα ύφασμα από μουσελίνα με περίεργα prints... αυτό ήταν το concpet.

Τελικά τυλίχτηκε μεν με το ύφασμα αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει πάνω της και έτσι αποκάλυψε τόσο το στήθος όσο και τα οπίσθιά της στο κοινό που είχε κατακλύσει τον χώρο που γινόταν η επίδειξη.

Μυστήριο με την γυναίκα του Γεωργιανού

Πρώτη μέρα της διαδικασίας χθές στην πολύκροτή δίκη του Νίκου Σεργιανόπουλου και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι «έπεσαν» πάνω στους μάρτυρες. Όχι τόσο στους φίλους του αδικοχαμένου ηθοποιού, αλλά στην άλλη πλευρά της όχθης.

Στην μεριά του Γεωργιανού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι αναζήτησαν την γυναίκα του φερόμενου ώς δολοφόνου χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι η ίδια προτίμησε να μην ταξιδέψει σητν χώρα μας. Ο φόβος, η αγωνία, ή άρνηση να δεχθεί την απόφαση του άντρα της ν΄αφαιρέσει την ζωή του ηθοποιού; Ποιος ξέρει.

Το σίγουρο είναι ότι οι δικηγόροι του κατηγορουμένου έχουν στα χέρια τους, ένορκη κατάθεση της, την οποία και θα αξιοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Μια διαδικασία που θα συνεχιστεί αύριο για ν’ αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα καθώς τα δικαστήρια κλείνουν την ερχόμενη Τετάρτη λόγω των εκλογών.