Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μια σεζόν γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια ξεκινάει στον ΑΝΤ1

Ένα πρόγραμμα πιο Fresh από κάθε άλλη φορά παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στους εκπροσώπους του Τύπου και της διαφημιστικής αγοράς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Συνεπής στην υπόσχεσή του προς τους τηλεθεατές για ένα πρόγραμμα με φρεσκάδα και σύγχρονη αντίληψη, ο ΑΝΤ1 φέρνει και φέτος στην ελληνική τηλεόραση νέες, δημιουργικές και πρωτοποριακές προτάσεις που αντανακλούν την εξέλιξή του σε ένα κανάλι ζωντανό και μοντέρνο σε όλα τα επίπεδα.

Το ανανεωμένο πρόσωπο του σημερινού ΑΝΤ1 ήταν φανερό από την είσοδο κιόλας στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου. Ο φωτεινός κύβος με το λογότυπο του σταθμού που έχουμε ήδη δει στον αέρα να λειτουργεί πλέον σαν ρευματοδότης, «ζωντάνεψε» στην παρουσίαση του προγράμματος της σεζόν 2009-2010, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την κατηγορία του προγράμματος, οι κύβοι του ΑΝΤ1 δίνουν ενέργεια σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης: στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στη μυθοπλασία, στα αθλητικά, στα κοινωνικά θέματα, στο ξένο πρόγραμμα. Είναι οι πηγές ηλεκτρισμού που παρέχουν ρεύμα, φως, κίνηση και ζωή σε ό,τι υπάρχει γύρω τους!

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Γιώργος Λεβέντης, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος Γιάννης Λάτσιος και η Εμπορική Διευθύντρια Νανή Τράκα.

Η κυρία Νανή Τράκα μεταξύ άλλων δήλωσε ότι στόχος του ΑΝΤ1 είναι να προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο πρόγραμμα και να δεθεί με όλα τα επιμέρους κοινά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Λεβέντης δηλώνοντας ότι ο ANT1 ξεκινά μια νέα τηλεοπτική σεζόν πανέτοιμος και πλήρως προσαρμοσμένος στη νέα πραγματικότητα του τηλεοπτικού τοπίου. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 πήρε τη δύσκολη και γενναία απόφαση να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της αγοράς και να συνεχίσει με συνέπεια την πορεία που έχει χαράξει χωρίς να ρίξει τον πήχη της ποιότητας. Είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για φέτος έχει τρία βασικά συστατικά: είναι δυναμικό, είναι πρωτότυπο και στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος σε Έλληνες δημιουργούς. Κυρίως όμως, ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η στρατηγική παραμένει το πρωταρχικό κριτήριο των επιλογών και των αποφάσεών μας όσον αφορά το περιεχόμενο».

Στη συνέχεια, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στον ΑΝΤ1 τα τελευταία χρόνια και που τον καθιστούν ολοένα πιο σύγχρονο και πιο δημιουργικό. Μίλησε για την αισθητή παρουσία του σε όλα τα σύγχρονα μέσα, για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και για την καινούργια σχέση που έχει αναπτύξει με τους νέους μέσω του Internet. Κλείνοντας, τόνισε: «H διαδικασία των αλλαγών έχει φέρει πλέον αποτελέσματα ορατά στο γυαλί: έχουμε νέα εικόνα, νέο περιεχόμενο, νέα φιλοσοφία, νέα πρόσωπα. Παράλληλα, εξακολουθούμε να έχουμε κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που είναι αξίες σταθερές, αλλά ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα μας φιλοσοφία. Φέτος βλέπετε ολοκληρωμένη την αλλαγή μας, βλέπετε το πρόσωπο του σημερινού ΑΝΤ1. Αυτό το νέο πρόσωπο είναι πια φανερό στον τηλεθεατή. Και δεν θα πάψει να εξελίσσεται. Ο ΑΝΤ1 θα συνεχίσει να τολμάει και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά».

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κ. Γιάννη Λάτσιος, ο οποίος εξέφρασε καταρχήν τη χαρά του που το προϊόν του ΑΝΤ1 βρήκε δρόμο επικοινωνίας προς τους θεατές επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων του σταθμού. Τόνισε ότι είναι το μόνο κανάλι που σημείωσε την προηγούμενη σεζόν άνοδο 4,5% στο δυναμικό κοινό 15-44 ετών και ότι φέτος εξελίσσει περαιτέρω την εικόνα του, αλλά διατηρεί τον ίδιο χαρακτήρα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τον πιο πλουραλιστικό σταθμό, έχουμε ένα μίγμα που χωράει πολύ περισσότερα είδη και έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ξεκινώντας από τις τέσσερις ελληνικές σειρές που θα αρχίσουν να μεταδίδονται τον Οκτώβριο: οι σειρές «Λίτσα.com» και «Εργαζόμενη γυναίκα» που συνεχίζονται και οι νέες σειρές «Κάρμα» και «Dr. Ρούλης». Ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις ακόμα νέες σειρές σε στάδιο παραγωγής, οι οποίες θα προγραμματιστούν στα μέσα της σεζόν. Τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 αλλάζει νοοτροπία επιλέγοντας να συγκεντρώνει άφθονο υλικό από την παραγωγή κάθε σειράς προτού προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Ο κ. Λάτσιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές μεταδόσεις του Europa League, που θα γίνονται πάντα ημέρα Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες. Ανέφερε επίσης ότι τις υπόλοιπες Πέμπτες καθιερώνεται μια νέα ζώνη με ξένες ταινίες α’ προβολής στο prime time: η ζώνη Top League Movies, που έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες ζώνες ξένου προγράμματος Prime eleven και Back 2 back Sunday movies. Επιπλέον, ανακοίνωσε μία μεγάλη καινοτομία που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική ελεύθερη τηλεόραση: στη συγκεκριμένη ζώνη της Πέμπτης, μια φορά το μήνα θα μεταδίδεται μια ταινία α’ προβολής που θα επιλέγουν οι τηλεθεατές, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις. Ο κ. Λάτσιος τόνισε ότι ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να δίνει μεγάλη σημασία στο ξένο πρόγραμμα, αναφερόμενος στις πρόσφατες συμφωνίες του με τη Fox και την Paramount, αλλά και πιο πρόσφατα με την HBO, που του εξασφαλίζουν τη μετάδοση των καλύτερων ξένων σειρών αυτή τη στιγμή παγκοσμίως (True Blood, Pacific, Grey’s Anatomy, Private Practice, Desperate Housewives, Criminal minds, Lost, Prison Break, Private Practice).

Αναφερόμενος στη νέα πρόταση του ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη, την εκπομπή «10 – 1 ΜΑΖΙ» με τον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο, ο κ. Λάτσιος είπε ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή και για δύσκολη απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα: να αλλάξει το ύφος και ο τύπος της πρωινής εκπομπής του σταθμού, που από entertainment έγινε infotainment. Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει χώρος στη συγκεκριμένη ζώνη και γι’ αυτό το μοντέλο και ότι το μέλλον θα δικαιώσει την απόφαση αυτή.

Άλλες καινοτομίες στον προγραμματισμό του σταθμού, σύμφωνα με τον κ. Λάτσιο, είναι η τοποθέτηση του ψυχαγωγικού προγράμματος “Love Bites” στην απογευματινή ζώνη 7 με 8, αλλά και της νέας ελληνικής σειράς «Κάρμα» στην αντίστοιχη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Ακολούθησε η προβολή του βίντεο που παρουσίασε όσα έχει ετοιμάσει ο ΑΝΤ1 για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Συγκεκριμένα:

* ενημέρωση πιστή στην πραγματική είδηση που αναδεικνύει τη φωνή του πολίτη, με τον Νίκο Ευαγγελάτο επικεφαλής του δελτίου ειδήσεων

* αποκλειστικές ζωντανές μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το UEFA EUROPA LEAGUE και η F1

* πρωτοποριακά ψυχαγωγικά προγράμματα που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως (X Factor με τον Σάκη Ρουβά, Next Top Model με τη Βίκυ Καγιά, Ο διάδοχος του Uri Geller με τον Χρήστο Φερεντίνο)

* νέες, αξιόλογες ελληνικές σειρές που είναι όλες παραγωγές υψηλών προδιαγραφών από καταξιωμένους δημιουργούς

* σταθερές αξίες: επιτυχημένες εκπομπές και αγαπημένα πρόσωπα του ΑΝΤ1, που έρχονται ανανεωμένα και μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις (Γιώργος Παπαδάκης, Τατιάνα Στεφανίδου, Ράδιο Αρβύλα, Θέμος Αναστασιάδης, Μαρί Κυριακού)

* και τέλος, άφθονο ξένο πρόγραμμα, γεμάτο πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις των καλύτερων σειρών και ταινιών

Από τον Οκτώβριο βάλτε στο πρόγραμμά σας το πιο Fresh πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης.