Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Εντυπωσίασαν στη Βενετία Clooney και Canalis

Ο George Clooney παραβρέθηκε στην προβολή της νέας του ταινίας "The Men Who Stare at Goats" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός έφθασε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενος από τη νέα του αγαπημένη την εντυπωσιακή Elisabetta Canalis. Το διάσημο ζευγάρι, για το οποίο αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση, πόζαρε μαζί στους φωτογράφους.

Η Canalis έκλεψε τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή μακριά στράπλες τουαλέτα της.

Ο George Clooney δεν παρέλειψε βέβαια να βρεθεί κοντά στους φανς που βρέθηκαν στην προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ προκειμένου να υπογράψει πολλά αυτόγραφα.

Το "The Men Who Stare at Goats" προβλήθηκε στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Στην προβολή της ταινίας εκτός από τον Clooney παραβρέθηκε και ο συμπρωταγωνιστής του Ewan McGregor καθώς και ο σκηνοθέτης Grant Heslov.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Σεναριακές αποκαλύψεις για το Sex and the city 2

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Sex and the city 2, καθημερινά μαθαίνουμε και περισσότερα για το σενάριο της ταινίας, τα οποία μπορεί να μην επιβεβαιώνει η παραγωγή αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες τείνουμε να τα πιστέψουμε.

Η Samantha Jones την οποία υποδύεται η Kim Cattrall, θέλει απεγνωσμένα να μείνει έγκυος και παίρνει συνεχώς ορμόνες για να το καταφέρει. Στις εικόνες από τα γυρίσματα, μετά την Sara Jessica Parker, βλέπουμε και τις άλλες κοπέλες στη δεκαετία των 80’s, με την Cattrall να έχει απίστευτο ντύσιμο και μαλλί! Η Kristin Davis και η Synthia Nixon δεν είναι και πολύ διαφορετικές σε σχέση με σήμερα. Η Charlotte York Goldenblatt, δηλαδή η Kristin Davis, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Harry, καθώς πιστεύει ότι την απατά και μαζί με τις δύο κόρες τους μετακομίζει μακριά από το σπίτι.

Ανακαλύπτει όμως ότι τα μυστικά ραντεβού του κ. Goldenblatt, είναι με έναν εργολάβο προκειμένου να της κτίσει το σπίτι που πάντα ονειρευόταν. Εκεί θα μείνουν για ένα διάστημα η Carrie με τον Mr. Big, όταν αυτός θα χρεοκοπήσει.

Η Miranda τέλος, παρατά τη δικηγορία και αποφασίζει να ανοίξει εστιατόριο με τον σύζυγό της Steve. Για να επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε μέχρι το Μάιο του 2010 που θα βγει το Sex and the City 2, στους κινηματογράφους.

Χειροτερεύει ο Patrick Swayze

Οι φήμες θέλουν τον ηθοποιό να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς οι θεραπείες τις οποίες έκανε δείχνουν να μην βοηθούν και ο καρκίνος να μην έχει υποχωρήσει.

Περιοδικά στο διαδίκτυο δημοσιεύουν την είδηση ότι ο Patrick Swayze αποφάσισε να σταματήσει να παίρνει φάρμακα. Βγήκε με τη δική του θέληση από το νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του, όπου θέλει να περάσει το τελευταίο διάστημα της ζωής του.

Μέσα σε όλα οι γιατροί πιστεύουν ότι πρόσφατα υπέστη και ένα πολύ ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο, μετά από εξετάσεις που του έκαναν.

Ο Swayze, ο οποίος πριν από ενάμιση χρόνο έκανε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας εξακολουθεί να μην θέλει να το βάλει κάτω και δεν θέλει με τίποτα να πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο.

Πάντα εντυπωσιακή η Charlize Theron

Στα εγκαίνια πολυκαταστήματος στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Charlize Theron. Το κατάστημα Saks άνοιξε τις πύλες του στην 5η Λεωφόρο και η 34χρονη ηθοποιός δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση. Η Theron ντυμένη με ένα ασπρόμαυρο φόρεμα και παπούτσια Christian Dior ήταν όπως πάντα εντυπωσιακή και απέσπασε όλα τα βλέμματα των παρευρισκομένων.

Δεν γλίτωσε ούτε αυτή – μετά τη Natalie Portman – από τον «δικό μας» Zach Galifianakis (τον γνωρίσαμε στο Hangover) και τις περίεργες και αστείες συνεντεύξεις του. Ενώ στην αρχή οι δυο τους τα πήγαιναν πολύ καλά και μάλιστα η Charlize Theron έκανε τα γλυκά μάτια στον Zach στη συνέχεια τα αίματα άναψαν και αντάλλαξαν κατηγορίες ο ένας για τον άλλο

Οταν η Ζαρίφη συνάντησε την Μπάρμπα

Επιτέλους το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα. Η πρώην δημοσιογράφος, πανελίστρια, παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη τώρα και ηθοποιός. Και μάλιστα σε παραγωγή της Βάνας Μπάρμπα. Είναι γνωστό σε όλους το μεράκι που είχε η Κατερίνα για να παίξει – σε σανίδι ή μη - αφού αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποχώρησε από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη πριν από δύο χρόνια. Και μπορεί η ζωή να μην την οδήγησε στον προορισμό της αλλά στα πλατό του ΑΝΤ1 για τον “Πρωινό Καφέ”, η ίδια όμως δεν το έβαλε κάτω.

Είπε αρκετά όχι σε τηλεοπτικές εκπομπές και πάνελ γι αυτή τη σεζόν αλλά κράτησε το μεγάλο Ναι για την Βάνα. Μετά από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ τους πριν από λίγες μέρες τελικά κατέληξαν σε συμφωνία κι έτσι από τις 20 Οκτώβρη και μετά θα βλέπουμε την Κατερίνα σε δύο μονόλογους αρκετά αντιπροσωπευτικούς. Στον “ρατσισμό της ομορφιάς” και στην “γοητεία του αστείου”. Οι “ Ιστορίες Γυναικών” είναι ο τίτλος της παράστασης εμπνευσμένος από τους “Μονόλογους αιδοίων” που πριν από τέσσερα χρόνια είχαν ξανανεβάσει η Βάνα σε χώρο επί της Πειραιώς.

Με διαφορετικό κόνσεπτ και κάστινγκ αυτή την φορά και στον χώρο όπου στεγάζονταν κάποτε το ΜΕΖΖΟ ΜΕΖΖΟ επί της Συγγρού θα δούμε φέτος την Βάνα, την Κατερίνα, την Δωροθέα Μερκούρη, την Θεοφανία Παπαθωμά, την Χριστίνα Παππά και από ότι λένε οι τελευταίες πληροφορίες μας και.... την Σοφία Αλιμπέρτη κάτι που ακόμα δεν έχει κλείσει αλλά η πρόταση έχει ήδη γίνει. Μένει η απάντηση της Σοφίας.

Έξαλλος ο Jay-Z

Μπορεί όλα να είναι έτοιμα για την φιλανθρωπική συναυλία του Jay-Z στο Madison Square Garden, της Νέας Υόρκης.

Ο ράπερ όμως είναι έξαλλος με το γεγονός ότι ενώ είχε ζητήσει τα εισιτήρια να έχουν όλα μία τιμή, 54,50 δολάρια, κάποιοι επιτήδειοι πήραν μερικά και τα πούλησαν στη μαύρη αγορά σε τιμές που κυμαίνονταν από 200 μέχρι και 45.000 δολάρια.

Ο Jay-Z, σύζυγός της Beyonce, έχει σκοπό τα χρήματα της συναυλίας που θα γίνει την Παρασκευή, για να ενισχυθούν οι συγγενείς των πυροσβεστών και αστυνομικών που υπήρξαν θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγνώμη για ότι έγινε καθώς στόχος του ήταν να είναι 100% φιλανθρωπικός ο σκοπός της συναυλίας και όχι για να βγάλουν κάποιοι χρήματα.

Η Νάντια Μπουλέ is on air

Την πρόταση του Μακεδονία TV για να αναλάβει μεσημεριανή εκπομπή στο κανάλι της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε η Νάντια Μπουλέ για χάρη της μεγάλης της αγάπη για τα ερτζιανά κύματα του.

Η πρώην παρουσιάστρια του “Όμορφου Κόσμου” επέλεξε να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα αυτής της σεζόν, και ο λόγος δεν είναι άλλος από την αγάπη της και το ραδιόφωνο και την πρόταση που δέχτηκε από τον σταθμό Orange FM για δική της εκπομπή!

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο σχέδια με τον αγαπημένο της “Αρνι” για τα δικά του επόμενα επαγγελματικά βήματα, η Νάντια φαίνεται ότι ακολούθησε το “παράδειγμά” του(από το παρελθόν) και έμεινε εκτός TV.

Η απόφαση πάντως ήταν μια καθαρά δική της επιλογή, αφού ο αγαπημένος της Γρηγόρης της υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα της όποιο δρόμο και αν ακολουθήσει.

Οι φιλοδοξίες της Cheryl Cole

Θέλει να αγοράσει την αγαπημένη της ποδοσφαιρική ομάδα και να βάλει το σύζυγό της να παίζει σε αυτήν. Ο λόγος για την Cheryl Cole, που είναι οπαδός της Newcastle, την οποία θα ήθελε πολύ να αποκτήσει, αλλά όπως λέει, αυτή τη στιγμή της λείπουν κάποια εκατομμύρια.

Η Cole που είναι μέλος του συγκροτήματος Girls Aloud και παντρεμένη με τον ποδοσφαιριστή της Chelsea Ashley Cole έχει περιουσία που φτάνει τα 10 εκατομμύρια λίρες, αλλά δεν είναι αρκετά για να εκπληρώσει την επιθυμία της.

Ο πρόεδρος της Newcastle Mike Ashley την έβγαλε στο… σφυρί έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων λιρών, αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να την αγοράσει.

Και όμως έχει χιούμορ ο Beckham

Πολλοί λένε πως οι Άγγλοι έχουν το αποκαλούμενο "black humor" το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέδειξε πως τελικά ίσως είναι διαφορετικός.

Σε ένα talk show στην Αμερική όπου οικοδέσποινα ήταν η ηθοποιός Έλεν Ντε Τζενέρις, ο Μπέκαμ προέβη σε μια απίστευτη κίνηση.

Όταν η Έλεν του είπε για πλάκα ότι πρέπει να κάνει ένα τατουάζ με το όνομα της, εκείνος της είπε: "είναι δελεαστικό, όμως εκείνο που έκανα είναι αυτό” δείχνοντας το εσώρουχο του που στο λάστιχο, έγραφε "Ellen" κάνοντας ακόμα και την Βικτώρια η οποία παρακολουθούσε το σόου να πέσει κάτω από τα γέλια.

Η Pamela Anderson και το νέο της αμόρε

Τι καλύτερο για την Pamela Anderson, να βρει κάποιον που του αρέσει το σερφ και η θάλασσα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Jamie Padgett, ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες μέσω κοινών φιλών και από τότε κόλλησαν μαζί.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε την πλαζ του Μαλιμπού στην Καλιφόρνια και για ακόμη μία φορά η 42χρονη Anderson απέδειξε πως παρά τα 42 της χρόνια δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις νεότερες κοπέλες.

Αποκάλυψε ότι δεν φοράει αντηλιακό όταν βγαίνει στον ήλιο κάτι που κάνει αρκετά συχνά μένοντας στην Καλιφόρνια.

Καράντη-Λιάνης: Επιλεκτικές εμφανίσεις

Σπανίως πλέον τους βλέπουμε κάπου δημόσια μαζί αλλά υπάρχει λόγος γι' αυτό. Η Κοραλία Καράντη και ο σύζυγός της Γιώργος Λιάνης, έχουν γίνει πλέον πολύ πιο επιλεκτικοί στις εμφανίσεις τους.

Η Κοραλία Καράντη και ο Γιώργος Λιάνης, μετά από ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές στην πανέμορφη Πάρο, έδωσαν το παρών στη συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο για τον μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας του στο ΟΑΚΑ. Αν και οι δημόσιες εμφανίσεις του ζεύγους μετά τον γάμο τους είναι σπάνιες, συνηθίζουν να εμφανίζονται σε μεγάλα πολιτιστικά events.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή τους ήταν στις αρχές του καλοκαιριού στο Ηρώδειο στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου. Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν στην συναυλία και τίμησαν τον δημιουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Οι δυο τους έδειχναν χαλαροί και διασκέδασαν με τα τραγούδια των ερμηνευτών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φίλοι τους. Γι' αυτό και αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ αργά το βράδυ, έδειχναν και χορτασμένοι από μία υπέροχη βραδιά με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Cruz και Connelly στο Τορόντο

Η Penelope Cruz και η Jennifer Connelly παραβρέθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όπου προβλήθηκαν οι νέες τους ταινίες.

Η Cruz μαζί με τον Lluis Homar έδωσαν το παρόν στην προβολή της ταινίας τους "Broken Embraces", την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Pedro Almodovar. Η βραβευμένη με Οσκαρ σταρ έκλεψε τις εντυπώσεις με το μίνι φόρεμα που επέλεξε να φορέσει στην προβολή της ταινίας της στο Φεστιβάλ.

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην προβολή του "Broken Embraces" δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν την Penelope Cruz για τις φήμες περί εγκυμοσύνης της. Όμως η διάσημη ηθοποιός απέφυγε να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Η Jennifer Connelly από την πλευρά της παραβρέθηκε στην προβολή της νέας της ταινίας "Creation". Η εντυπωσιακή σταρ πόζαρε στους φωτογράφους τόσο μόνη της όσο και με τον σύζυγό της και διάσημο ηθοποιό Paul Bettany. Η Connelly, η οποία εντυπωσίασε με το κόκκινο φόρεμά της, δεν παρέλειψε να βρεθεί κοντά στους φανς που βρέθηκαν στην προβολή της ταινίας της και να υπογράψει αρκετά αυτόγραφα.

Ευτυχισμένη μαμά η Richie

Η Nicole Richie και ο Joel Madden απέκτησαν ένα υγιέστατο αγοράκι, όπως επιβεβαίωσαν.

Σε μήνυμά τους στο επίσημο site της Richie, η εντυπωσιακή σταρ και ο Joel Madden έγραψαν πως ο γιος τους γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. «Η Nicole, ο Joel, η Harlow και ο Sparrow είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας» αναφέρει ακόμα το ζευγάρι στο μήνυμά του.

Όπως ανακοινώθηκε η Richie και ο Madden ονόμασαν το γιο τους Sparrow James Midnight Madden.

Για το διάσημο ζευγάρι ο Sparrow είναι το δεύτερο παιδί τους καθώς τον Ιανουάριο του 2008 γεννήθηκε η κόρη τους Harlow Winter Kate Madden.

Η K. Heigl υιοθετεί κοριτσάκι από την Κορέα

Η ηθοποιός Katherine Heigl, γνωστή από την παρουσία της στην τηλεοπτική επιτυχία "Grey' s Anatomy", και ο σύζυγός της, μουσικός Josh Kelley, θα υιοθετήσουν ένα κοριτσάκι από την Κορέα, όπως είπε εκπρόσωπος της σε γνωστό αμερικάνικο περιοδικό.

Παράλληλα, μια ιστοσελίδα με ειδήσεις από το χώρο της showbiz, έγραψε την Τετάρτη ότι το μωρό είναι περίπου δέκα μηνών και ονομάζεται Nayleigh. Σημειώνεται ότι η αδελφή της Heigl, Meg, είναι επίσης υιοθετημένη από την Κορέα.

Η Heigl έγινε ευρύτερα γνωστή ενσαρκώνοντας τον χαρακτήρα της Izzie Stevens στο "Grey' s Anatomy", ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες "Knocked Up" και "27 Dresses". Αυτό το διάστημα η δημοφιλής ηθοποιός ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας "Life As We Know it", όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Josh Duhamel.

Η Katherine Heigl και ο J. Kelley παντρεύτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2007.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η βουλγαρική εκκλησία εναντίον της Madonna

Κατά καιρούς, η Madonna έχει δεχτεί σκληρή κριτική για επιλογές αλλά και για την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, Βούλγαρος μητροπολίτης μάλλον ξεπέρασε τα όρια.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στις 29 Αυγούστου η Αμερικανή σούπερ σταρ έδωσε συναυλία στο Εθνικό Στάδιο της Πόλης και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε την τοπική ορθόδοξη εκκλησία. Αιτία η ημερομηνία καθώς τότε τιμάται ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή και σύμφωνα με τον Μητροπολίτη του Πλόντβιβ, Νικολάι, θα έπρεπε να είναι μέρα περισυλλογής και όχι διασκέδασης.

Μέχρι εδώ καλά. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η κριτική του ήταν μέσα στα όρια της λογικής. Οι επόμενες όμως δηλώσεις του ξεφεύγουν κατά πολύ. Ο εκπρόσωπος του Θεού λοιπόν θεωρεί πως η αιτία για το δυστύχημα πριν λίγες μέρες στη λίμνη Οχρίδα όπου στοίχισε την ζωή σε 15 Βούλγαρους τουρίστες, ήταν η τιμωρία για την συναυλία της Madonna. «Η καταστροφή στα Σκόπια ήταν θεϊκό σημάδι. Η εκκλησία είχε καλέσει τον κόσμο εκείνη την μέρα να μην διασκεδάσει την μέρα που θυμόμαστε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Πάντως το παραπάνω δεν ήταν το μόνο που επισκίασε την συναυλία. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για καταστροφή του χορταριού του σταδίου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ πήρε θέση και τόνισε πως ήταν υποχρέωση μας να προστατέψουμε το στάδιο.

Μια βραδιά στο Θέατρο Βράχων μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα

«Άμα δεν είναι όπως τα θες δεν έχεις λόγους κι αφορμές, δεν κάνεις βήμα…» Όχι μόνο ένα αλλά πολλά βήματα έκαναν οι θαυμαστές του Σωκράτη Μάλαμα για να τον απολαύσουν στη συναυλία που έδωσε στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στις 9 Σεπτεμβρίου και φυσικά κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός πως η διάρκειά της ήταν επιβεβλημένo να κρατήσει μέχρι τις 12. Όμως, ο Μάλαμας ως γνήσιος καλλιτέχνης δεν τέθηκε σε όρια, αλλά τα ξεπέρασε...

Όπως στις περισσότερες συναυλίες έτσι και σε αυτήν υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση είκοσι λεπτών χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο κόσμος ενοχλήθηκε από αυτό. Αντίθετα, όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι έρχονταν στο Θέατρο με αποτέλεσμα σε κάποια στιγμή να είναι αρκετά γεμάτο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με ισχυρή την παρουσία των νέων, πήγαν να ακούσουν τον Σωκράτη, όπως τον φώναζαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς (9/9).

Ο Σωκράτης βγαίνει στην σκηνή, καλησπερίζει το κοινό και ξεκινά να παίζει με την κιθάρα του το τραγούδι «Τα παιδιά μες στην πλατεία» –ένα από τα αγαπημένα μου-. Μαζί του στη σκηνή η Μαρίνα Δακανάλη, η οποία άλλοτε τον συνόδευε στα τραγούδια και άλλοτε ήταν η πρώτη φωνή όπως στο «Να βάλω τα μεταξωτά».

«Ωραία δεν είναι;», ρώτησε κάποια στιγμή ο Σωκράτης και το κοινό αμέσως ανταποκρίθηκε ζητώντας να κρατήσει παραπάνω η συναυλία αφού υπάρχει ο όρος οι μουσικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων να κρατούν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι εκλογές δεν ξέφυγαν από τον άνθρωπο που με την μελωδική του φωνή σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, πιο γαλήνιους. «Σε λίγες μέρες έρχονται εκλογές. Εγώ θα σας πω γιατί γίνονται» είπε ο Μάλαμας και αρχίζει να παίζει τον «Θίασο» αφιερωμένο στην πολιτική κατάσταση της χώρας...

Η πρώτη έντονη συμμετοχή του κοινού ήταν στο τραγούδι «Διάφανο» όπως και στο «Γράμμα» του οποίου την μελωδία έχει εμπνευστεί από τον ήχο ενός ασθενοφόρου που περνούσε την ώρα που έγραφε το τραγούδι….

Λίγο αργότερα, η Μαρίνα Δακανάλη ερμήνευσε το υπέροχο –κατά την άποψή μου- κομμάτι σε στίχους Γιάννη Τσατσόπουλου και μουσική Σωκράτη Μάλαμα, «Να βάλω τα μεταξωτά» ενώ λίγο μετά ο βιολιστής Φώτης Σιώτας τραγούδησε το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Η σειρά ήταν και πάλι του Σωκράτη ο οποίος άρχισε να παίζει τα πιο «εμπορικά» κομμάτια του, όπως το Τσιγάρο Ατέλειωτο και το Πριγκηπέσα και μαζί του ο κόσμος τραγούδησε αυτές τις επιτυχίες… αφιερωμένες στους δικούς τους πρίγκιπες και πριγκηπέσες…

Φυσικά ο Σωκράτης δεν ξέχασε να μας αποκαλέσει «πουλάκια» του, μια φράση αγαπημένη του που χρησιμοποιεί για τους θαυμαστές τους!

Τα μεσάνυχτα είχαν περάσει ήδη, όμως, ο Σωκράτης συνέχισε τη συναυλία του με ροκ επιτυχίες, κομμάτια του Σιδηρόπουλου αλλά και τη Μάσκα από τις Tρύπες.

Η ώρα 00:30. Ο Μάλαμας καληνυχτεί τον κόσμο και εκείνο μη θέλοντας να σταματήσει αυτό το μουσικό ταξίδι φωνάζει: «Ρε Σωκράτη, τι λες τώρα; Θα μας παίζεις μέχρι τέσσερις η ώρα!». Ο Μάλαμας επιστρέφει στη σκηνή και ερμηνεύει πιο «ήρεμα» -όπως χαρακτήρισε- κομμάτια ενώ ύστερα από ένα τέταρτο αποχωρεί οριστικά καθώς όπως είπε χαριτολογώντας «Θα μας πάνε στο αυτόφωρο».

Μπορεί τελικά ο Σωκράτης να μας… έπαιξε μέχρι τη μια η ώρα παρόλα αυτά μια ακόμη βραδιά παρέα με τη φωνή και τη μουσική του, ήταν υπέροχη…Ραντεβού, λοιπόν, στην επόμενη συναυλία του….

To Καλύτερο Τραγούδι για την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Μέσα στη γενικότερη τρόμο-υστερία μετά την 9/11 (όπως την λένε οι αμερικάνοι), υπήρξαν δεκάδες τα παραδείγματα συγκροτημάτων που κυκλοφόρησαν το δικό τους τραγούδι-φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους.

Οι περισσότεροι ατάλαντοι απλώς εκμεταλλεύτηκαν το momentum ώστε να δρέψουν οικονομικούς καρπούς από μια υπόθεση που, από μακριά, “μύριζε” εκμετάλλευση και τυμβωρυχία ολκής.

Ο πιο συνεπής (χρόνια τώρα) μουσικός ήταν όχι ένας βέρος νεοϋορκέζος, αλλά ένας άνθρωπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει στο Νιου Τζέρζι, λίγο έξω απ' το Μεγάλο Μήλο: ο Bruce Springsteen κυκλοφόρησε, στις αρχές του 2002 το άλμπουμ “The Rising”, το οποίο γράφτηκε αμέσως μετά την 11/9/2001 και οι στίχοι των τραγουδιών του περιστρέφονται γύρω απ' τα συναισθήματα του “Boss” για το γεγονός αυτό.

Και το καλύτερο τραγούδι που βγήκε απ' το άλμπουμ αυτό είναι φυσικά το “My City Of Ruins”.

Πλησιάσει ο νέος δίσκος των Grinderman

Ώρες ώρες αναρωτιέσαι αν ο Nick Cave κοιμάται ή βρίσκει λίγο χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα. Ο 51χρονος μουσικός λοιπόν φαίνεται πως έχει έτοιμο το νέο δίσκο των Grinderman και η κυκλοφορία του αναμένεται πολύ σύντομα.

Αυτό αποκάλυψε ο συνεργάτης του Warren Ellis ο οποίος εκτός των άλλων είναι και μέλος των Bad Seeds. «Ολοκληρώσαμε το δίσκο πριν τρεις εβδομάδες. Πλέον απομένουν κάποιες λεπτομέρειες αλλά ουσιαστικά όλα είναι έτοιμα», τόνισε ο πολύ-οργανίστας και συνέχισε λέγοντας πως αυτός ο δίσκος θα είναι αρκετά διαφορετικός από το ντεμπούτο τους.

Θυμίζουμε πως οι Grinderman είναι ένα από τα project του Nick Cave με την συμμετοχή μελών των Bad Seeds. Το 2007 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς.

Θυμίζουμε πως αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και η νέα νουβέλα του Nick Cave με τίτλο, The Death of Bunny Munro.

Ανταλλαγή εξωδίκων ΕΡΤ-NOVA

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Η ΕΡΤ και η Forthnet έχουν οδηγηθεί σε ένα «πόλεμο» εξώδικων σχετικά με τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα

Η Forthnet απέστειλε εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Σούπερ Λίγκα με το οποίο διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση της κρατικής τηλεόρασης, για τη διαχείριση των τηλεοπτικών της στιγμιότυπων μεταδίδοντας , χωρίς άδεια το τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό προϊόν για το οποίο «κατέβαλε το ποσό των 36,5 εκατ. ευρώ ετησίως για Ελλάδα και Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι σαφώς γνωρίζετε πως η εταιρία μας είναι η αποκλειστική και μόνη δικαιούχος για τη διάθεση και αξιοποίηση των στιγμιότυπων των αγώνων που μετέδωσε ή /και παρήγαγε η ίδια» ,«επαναλάβατε για δεύτερη φορά τη σχετική κακόπιστη και υπαίτια συμπεριφορά σας, προβάλλοντας κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής που μεταδώσατε την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009, με τίτλο «Αθλητική Κυριακή», στιγμιότυπα τα οποία η εταιρεία μας ούτε σας διέθεσε απευθείας ούτε συναίνεσε προς οποιονδήποτε τρίτο δικαιούχο για τη δευτερογενή διάθεσή τους προς εσάς».

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε χθες προς την Forthnet στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων : «Η πρόσφατη συνεχής αποστολή εγγράφων και εξώδικων εκ μέρους σας προς την ΕΡΤ και το ύφος αυτών, ενώ μάλιστα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, καταδεικνύει τουλάχιστον κακόπιστη, καταχρηστική και βεβαίως αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας σας προς την ΕΡΤ ΑΕ.

Όλως περιέργως δε μας καλείτε με τα εξώδικα σας να εφαρμόσουμε όρους χρήσεως των εμπορικών στιγμιότύπων των 14 ΠΑΕ με τις ανωτέρω απειλές προς δημιουργία εντυπώσεων, ενώ ταυτόχρονα ξεχνάτε ότι και εσείς κάνετε χρήση των δικών μας στιγμιότυπων χωρίς όρους και περιορισμούς. Σας καλούμε για τελευταία φορά.

1) Να επιβεβαιώσετε εγγράφως εντός δύο ωρών από της λήψεως της παρούσας ότι ισχύει από 22/7/09, πρόταση μας σε συνδυασμό με την μέχρι σήμερα πραγματοποιούμενη έναρξη της αθλητικής μας εκπομπή της Κυριακής στις 22.30.

2) Να προσέλθετε εν συνεχεία άμεσα αμφότεροι οι μεταδότες της κεντρικής διαχείρισης για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αλλιώς σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση των συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ».
Μετά από λίγες ώρες ήρθε η απάνταση της NOVA με την αποστολή εξωδίκου προς την ΕΡΤ, στο οποίο και απορρίπτει τους ισχυρισμούς της κρατικής τηλεόρασης.

Εν προκειμένω, περιγράφονται λεπτομερώς οι διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού μεταξύ των καναλιών για τα στιγμιότυπα. Παράλληλα, καλεί την ΕΡΤ να δεχθεί τη νεότερη πρότασή της για τη ρύθμιση των στιγμιοτύπων.

Απάντηση ΕΡΤ δια χειρός Παναγόπουλου

H ΕΡΤ εκτός από το εξώδικο απέστειλε και ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο ΧρήστοςΠαναγόπουλος απαντώντας στο προηγούμενο εξώδικο της Forthnet (ΝOVA) επισημαίνοντας:

"Με έκπληξη λάβαμε την από 11/9/2009 Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία σας το περιεχόμενο της οποίας χαρακτηρίζουμε προσχηματικό και παραπλανητικό, πολλώ δε μάλλον όταν απευθύνεστε σε βασικό και μακρόχρονο συνεργάτη σας, προς τον οποίον η στάση σας θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική.

Εσείς θέτετε εκ νέου τελεσίγραφα, τακτική η οποία είναι παντελώς απορριπτέα και προφανώς έχει οδηγήσει μόνο σε αδιέξοδα. Σε ότι αφορά την από 22/7/2009 προσφορά της εταιρίας μας, αυτή δεν έχει απορριφθεί εγγράφως ποτέ και περιελάμβανε πράγματι και άλλους όρους, οι οποίοι είχαν ζητηθεί από εσάς.

Με τον τρόπο αυτό παλινδρομείτε επαναφέροντας την λογική των τελεσιγράφων ενώ πλέον έχει καταστεί σαφές ότι η παραπάνω εξώδικη δήλωσή σας είναι ανακριβής, προσχηματική και παρελκυστική, περιλαμβάνοντας και ψευδείς ισχυρισμούς. Σε κάθε όμως περίπτωση η ΕΡΤΑ.Ε. θα προβάλει τα στιγμιότυπα των αγώνων ποδοσφαίρου της 3ης αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος SUPERLEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, ως οφείλει από το καθήκον ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Και μάλιστα από την Τρίτη 15/9/2009 σας καλούμε να παραλάβετε μέρος του αντιτίμου που έχει συμφωνηθεί, άλλως το ποσό αυτό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ΕΡΤ Α.Ε. είναι απολύτως διατεθειμένη να διαφυλάξει το αυτονόητο δικαίωμα ενημέρωσης των Ελλήνων τηλεθεατών, το οποίο εσείς προφανώς δεν μπορείτε να παρέχετε, σε όποιο πεδίο αντιπαράθεσης εσείς επιλέξετε, όπως διαφαίνεται από την τελευταία φράση της ανωτέρω Εξώδικης Δήλωσής σας της 11/9/2009".

"Μακάβριο" τρέιλερ από την NOVA

Εν όψει των ντέρμπι του Σεπτεμβρίου που θα μεταδώσει η NOVA για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός - Άρης), το συνδρομητικό κανάλι έχει φτιάξει ένα... μακάβριο τρέιλερ, στο οποίο τα ντέρμπι αναγράφονται πάνω σε... τάφους ως αποθανόντες και ακούγεται "Πάει χάσαμε τα ντέρμπι'', ενώ το μότο είναι "Όλα τα ντέρμπι ΄΄ζωντανά΄΄ στην NOVA". Χτυπάει...άσχημα βρε παιδί μου στο μάτι και ειδικά όταν ανοίγει το πλάνο και δείχνει ένα... απέραντο νεκροταφείο.

Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Νύχτες πρεμιέρας, νύχτες πλούσιας κινηματογραφικής απόλαυσης και μαγείας… η πρεμιέρα του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ορίστηκε για τις 16/9, με την αυλαία να πέφτει στις 27 Σεπτεμβρίου. Ένα Φεστιβάλ που συμπυκνώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Ορέστη Ανδρεαδάκη, σε ένα στίχο του σπουδαίου ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου… «η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου», καθώς, όπως παρατήρησε, το Φεστιβάλ αποτελεί την ίδια την ποιητική διαδικασία του κινηματογράφου.

Τι μας επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση; Οι υποσχέσεις πραγματικά ελκυστικές… συντροφιά με τις πιο σημαντικές ταινίες της επερχόμενης κινηματογραφικής σεζόν σε πρώτη προβολή και ανάμεσά τους εννέα ταινίες ελληνικής παραγωγής, εκ των οποίων ορισμένες έχουν κερδίσει διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.

Ειδικότερα, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει τις ταινίες:

«Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου

«Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου

«Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα

«Το Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια

«Ξένες σε Ξένη Χώρα: 50 Ελληνικές ταινίες μυστηρίου και φαντασίας», του ΔημήτρηΠαναγιωτάτου

«Once in a Lifetime» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου

«20000 Miles Ahead: A Last Drive Story» του Δημήτρη Κοτσέλη

«Κάθαρση» του Φωκίωνα Μπόγρη

«Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα σε επετειακή επαναπροβολή δέκα χρόνια μετά

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα σε τρεις σημαντικούς δημιουργούς, τον Δανό Γίοργκεν Λεθ, φίλος και κατά κάποιο τρόπο δάσκαλος του Λανς Φον Τρίερ, τον Πολωνό Ζμπίγκνιεφ Ριμπζίνσκι, που θα παρουσιάσει πως οι νέες τεχνολογίες ταιριάζουν με την ποίηση, και τον Ιάπωνα Σίον Σόνο, ο οποίος κέρδισε το βραβείο των κριτικών στο Βερολίνο.

Επίσης, περιλαμβάνονται δύο διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές και Μουσική & Φιλμ), ενώ προστίθενται και τρία νέα βραβεία για τους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς του Ελληνικού Κινηματογράφου (Σκηνοθέτης, Άντρας και ΓυναίκαΗθοποιός). Ακόμη, οι Ειδικές Προβολές «A Space Story» και «Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία», η προβολή για την Ημέρα Γαλλοφωνίας σε συνεργασία με το TV5, το συλλεκτικό και επετειακό αφιέρωμα για τα 20 χρόνια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ με 20 σπάνιες καλτ ταινίες, καθώς και η διεξαγωγή ενός debate γύρω από το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και δημιουργών.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί με την προβολή της ταινίας «Μία Κάποια Εκπαίδευση» (“An Education”) της Λόνε Σέρφιγκ, ενώ η ολοκλήρωσή του θα έρθει με την τελετή λήξης, την απονομή των βραβείων για το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το Διαγωνιστικό τμήμα Μουσική & Φιλμ, καθώς και την προβολή της ταινίας «Ραγισμένες Αγκαλιές» (“Los Abrazos Rotos” Lucky) του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τις ταινίες του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα φιλοξενήσουν στις αίθουσες τους τα Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class και Δαναός 1 & 2.

Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθεί ως προσκεκλημένος ο σπουδαίος σκηνοθέτης και εικαστικός Πίτερ Γκρίναγουεϊ, με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας «Το “Κατηγορώ” του Ρέμπραντ».

Ένα πολύ παράξενο έργο μέσα από το οποίο αναζητά ένα κρυμμένο μυστικό και κάποιο δολοφόνο που κρύβεται μέσα από 51 σημεία ενός εξαιρετικού πίνακα του Ρέμπραντ. Θα παραδώσει ένα μοναδικό masterclass (το Σάββατο 19/09, 12:00, ΙΑΝΟΣ) ανοιχτό για το κοινό, όπου θα προσπαθήσει να εξηγήσει πως τα 114 χρόνια κινηματογράφου χωράνε στα 8.000 χρόνια ζωγραφικής.

Στη Συνέντευξη Τύπου μετείχε ο Γενικός Διευθυντής του φεστιβάλ, Πέτρος Αντωνιάδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η όποια κυβέρνηση προέλθει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να στηρίξει ουσιαστικά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, καθώς και τα άλλα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της χώρας μας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Άγγελος Μοσχονάς, εξέφρασε την προθυμία του Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων στήριξης της διοργάνωσης και στο μέλλον.

Cafe de l’ art… στο Θέατρο Βράχων

Ο ζεστός ήχος, προερχόμενος από τα ηχεία των κιθάρων του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη, δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει γλυκές αναμνήσεις στους θεατές που παραβρέθηκαν στο Θέατρο Βράχων. Μαζί τους μία εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών που έντυσαν μελωδικά με τις φωνές τους ορισμένα τραγούδια… Διονύσης Τσακνής, Σόνια Θεοδωρίδου, Αναστασία Μουτσάτσου και Ηρώ.

Υπό το φως του φεγγαριού οι μελωδίες προδιέθεταν το κοινό να ακολουθήσει αυτό μαγικό ταξίδι στο οποίο αβίαστα τους μετέφεραν ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης. Η εναλλαγή των μελωδιών υπήρξε μαγευτική. Ήχοι που κατάφεραν να συγκινήσουν, να κάνουν το κοινό να αναπολήσει μικρές στιγμές…

Η συναυλία ήταν μία γιορτή με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων Cafe de l’ art και, όπως ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης ανέφεραν, επέλεξαν «μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν τις ψυχές μας στο πέρασμα του χρόνου»… μουσικές που άγγιξαν και τις ψυχές των θεατών.

Οι πρώτες στάλες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν την ολοκλήρωση της συναυλίας… οι θεατές, ωστόσο, πιστοί στο κάλεσμα, παρέμειναν στις θέσεις τους και με την ολοκλήρωση της συναυλίας χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντοτε το ιστορικό της καλλιτεχνικής συνύπαρξης…
Διονύσης Τσακνής

«Υπάρχει μια μακροχρόνια φιλία που κάποια στιγμή μας οδήγησε να κάνουμε ένα τραγούδι. Αναφέρομαι στο Λατίνο Εραστή, σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, που υπάρχει στον προσωπικό δίσκο του Νότη Μαυρουδή», δήλωσε ο Διονύσης Τσακνής.

Βέβαια, εκτός από ένα ακόμη τραγούδι του Νότη Μαυρουδή που είχε ερμηνεύσει με την Ελένη Βιτάλη, βρίσκεται στα σκαριά και ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Σκυτάλη» και στίχους του Γιώργου Κορδέλα. Πρόκειται να ηχογραφηθεί εντός των ημερών για τον προσωπικό δίσκο του Νότη Μαυρουδή, όπως μας ενημέρωσε ο Διονύσης Τσακνής.

«Όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο που εκ των πραγμάτων κινείσαι στον ίδιο χώρο, έχεις την ίδια αισθητική και την ίδια οπτική για το τι συμβαίνει στο χώρο της μουσικής είναι ένα κέρδος. Διότι πάντα κάτι προσφέρεις και κάτι αποκομίζεις. Ο συνθέτης μπορεί να αναδείξει μία ερμηνευτική σου πλευρά, που εσύ δεν είχες αναδείξει… Ο Νότης είδε μία πλευρά μου που εγώ ίσως να την υποτιμώ», τόνισε.
Αναστασία Μουτσάτσου

Η συνεργασία του Νότη Μαυρουδή και της Αναστασίας Μουτσάτσου ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, ύστερα από πρόταση που έκανε η Αναστασία να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά.

«Παίξαμε για λίγο καιρό στο Μετρό, μετά κάναμε διαφορετικά πράγματα και συναντηθήκαμε ξανά πριν από δύο περίπου χρόνια, οπότε και αρχίσαμε να παίζουμε συνέχεια μαζί έως και σήμερα. Παίξαμε ξανά στο Μετρό, κάναμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε η Αναστασία Μουτσάτσου.

«Έχω κερδίσει ένα δίσκο με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή που έκανα επανεκτέλεση… "Μία νύχτα στους αιώνες", ένας δίσκος που αγαπώ πάρα πολύ. Τραγούδια που αγάπησα από την εφηβεία μου και αποτελούσε μεγάλη επιθυμία μου να τα ερμηνεύσω σε προσωπική μου δισκογραφική δουλειά», ανέφερε. Το πιο σημαντικό στοιχείο ότι είχε την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, κάτι που, όπως παρατήρησε δε συνηθίζεται και αυτό αποτέλεσε μεγάλη τιμή και χαρά για την Αναστασία Μουτσάτσου. «Ήταν ευκαιρία για εμένα η δυνατότητα να διαλέξω», ανέφερε.

Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικό για την ίδια ότι κέρδισε δύο καλούς φίλους. «Μπορώ να πω με πίστη ότι ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι φίλοι μου. Μιλάμε μία καθαρή γλώσσα μεταξύ μας, έχουμε μία ξεκάθαρη σχέση, όπου κυρίαρχη θέση κατέχουν η αλληλοεκτίμηση και ο αμοιβαίος σεβασμός», δήλωσε.

Ως προς τα επόμενα καλλιτεχνικά βήματα της Αναστασίας Μουτσάτσου είναι κάτι που την έχει βάλει σε σκέψεις... «Θα ήθελα να κάνω κάτι εξίσου ατμοσφαιρικό ή και αν είναι κάτι διαφορετικό απλά να αποτελεί κάτι που θα το ευχαριστιέμαι βαθιά», ανέφερε.

«Αυτή η μυσταγωγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται με το δικό τους παίξιμο με παρασύρει να τραγουδήσω με ένα συγκεκριμένο τρόπο που αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει πάρα πολύ και για αυτό το λόγο με έχει βάλει σε σκέψεις για το ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα», παρατήρησε.
Ηρώ

«Η πρόταση για συμμετοχή μου στο Cafe de l’ art ήρθε από τον κύριο Νότη Μαυρουδή και ερμήνευσα ένα κομμάτι ( Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα) σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας και πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνύπαρξη», δήλωσε η Ηρώ.

«Ο κύριος Μαυρουδής είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος που ψάχνει ιδιαίτερα τα πράγματα και δεν αρκείται στο να τα βλέπει επιφανειακά. Αυτό που αποκόμισα ήταν η χαμηλών τόνων παρουσία του στα πράγματα, εκπέμποντας μία εσωτερική δύναμη που για όλους μας είναι πολύ σημαντική… αυτό είναι το “μάθημα” που έχω πάρει. Η ήρεμη δύναμη με την οποία βλέπει τα πράγματα, η ασφάλεια με την οποία κινείται», προσέθεσε.

Janet Jackson: "Τα παιδιά του Michael είναι καλά"

Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η Janet Jackson μετά το θάνατο του αδελφού της, Michael μιλώντας για εκείνον αλλά και για τα παιδιά του. Παράλληλα, ακυρώθηκε η συναυλία που θα γινόταν στην Αυστρία για τη μνήμη του ποπ σταρ καθώς πολλοί καλλιτέχνες δήλωσαν πως δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν.

Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην έναρξη των βραβείων του MTV ερμηνεύοντας κομμάτια του Michael Jackson ως φόρο τιμής. Για την ανιψιά της, Paris, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνη. Πολλοί μου λένε πως έχει πολύ καλό λόγο αποδεικνύοντας πόσο καλός ήταν ο πατέρας της. Είναι γλυκύτατη και πανέξυπνη».

Παράλληλα, η Janet είπε πως τα παιδιά είναι καλά, παρέα με τα ξαδέρφια τους και κατά την άποψή της η αγάπη που λαμβάνουν θα τα βοηθήσει να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους.

Όσον αφορά τον αδελφό της, η Janet θυμάται πως του άρεσε να γελά. «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε με τον Michael γελάσαμε τόσο που δακρύσαμε. Κάποιες φορές το χιούμορ του ήταν γλυκανάλατο, κάποιες άλλες ψυχρό. Λάτρευε το Τρίο Στούτζες και τον Eddie Murphy», τόνισε η Janet.

Ακυρώθηκε συναυλία «μνήμης» στην Αυστρία

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία για τη μνήμη του Michael Jackson στην Αυστρία αφού πολλοί καλλιτέχνες δήλωσαν πως δε θα είναι διαθέσιμοι για εκείνη τη μέρα.

Το event είχε οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου από τον αδελφό του ποπ σταρ, Jermaine αλλά σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη θα γίνει στο Λονδίνο το 2010.

Ενώνουν τις φωνές τους για τους πρόσφυγες

Συναυλία για τους πρόσφυγες, με τους Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θαλασσινό και Μπάμπη Στόκα, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

Τα έσοδα από την συναυλία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες ευάλωτων ομάδων σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Η συναυλία εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας, που συναντήθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού σε μια πολύ μεγάλη συναυλία στην Κύπρο, και επαναλαμβάνουν αυτή τη συνεργασία με μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Μπάμπη Στόκα, από την εποχή των Πυξ Λαξ ακόμα, και έχουν ηχογραφήσει μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν τραγουδηθεί απ' όλους μας. Με τον Παντελή Θαλασσινό έχουν συνεργαστεί μόνο δισκογραφικά για τον «Άξιο Λόγο» και την «Εστουδιαντίνα», και αυτές οι συναυλίες τους έδωσαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια τους.

Ο Γιώργος Νταλάρας μουσικός που αναζητεί πάντα καινούργιο ήχο, καινούργιες συνεργασίες, έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα με τη βοήθεια 12 μουσικών, μοναδικών στο είδος τους. Ένα πρόγραμμα με ροκ μπαλάντες, αλλά και «χρωματιστά» λαϊκά τραγούδια.

Ένα μέρος του προγράμματός του είναι καινούργιο υλικό. Δυναμικά τραγούδια όπως το «Άγρια ζωή», τα «Έρημα χωριά», «Το φίλτρο», τραγούδια από τον «Άξιο Λόγο» που παρουσιάστηκαν μόνο στο Παλλάς. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τραγούδια σταθμοί στην πολύχρονη καριέρα του, από τη συνεργασία του με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς.

Η ξεχωριστή πρόταση του προγράμματος είναι η ίδια η μουσική συνάντηση που φέρνει στη σκηνή έναν μεγάλο ερμηνευτή και μουσικό με δύο πολύ σημαντικούς τραγουδοποιούς, που ο καθένας χωριστά έχει αφήσει το δικό στίγμα στο τραγούδι. Η συνύπαρξή τους, οι διασκευές τους και οι κοινές ερμηνείες τους σε δικά τους τραγούδια αλλά και άλλων είναι ίσως και το πιο εκρηκτικό σημείο του προγράμματος.

Οι Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας θα συνοδεύονται από μια εξαιρετική ορχήστρα από σολίστες μουσικούς στην Αθήνα. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η Ασπασία Στρατηγού, μια νέα παρουσία στη λαϊκή σκηνή.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Δελεάζει τη Victoria για να επιστρέψουν στην Αγγλία

Μπορεί να παίρνει μέρος σε διαφημίσεις για να προσελκύσει κόσμο στην Καλιφόρνια και να δηλώνει ότι του αρέσουν οι ΗΠΑ, αλλά οι φήμες θέλουν τον David Beckham να θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει στη Βρετανία. Βρίσκει όμως αντίθετη τη σύζυγό του Victoria η οποία έχει λατρέψει το Λος Άντζελες και αισθάνεται ότι βρίσκεται στο στοιχείο της περιτριγυρισμένη από όλα τα αστέρια του Χόλιγουντ.

Γι’ αυτό και ο Beckham προσπαθεί αν δελεάσει τη Victoria τάζοντάς της πως ένα κομμάτι της έπαυλής τους στο Χάρτφορντσαϊρ θα είναι όλο δικό της για να μπορέσει να συνεχίσει την δουλειά της στο χώρο της μόδας. Της υποσχέθηκε ότι θα της φτιάξει και δική της πασαρέλα για να κάνει επιδείξεις μόδας.

Αν ισχύει ότι η Chelsea θέλει να τον αγοράσει, με δεύτερη επιλογή του την Tottenham και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θέλει να συμμετάσχει σε ένα ακόμη Μουντιάλ το ερχόμενο καλοκαίρι με την εθνική Αγγλίας, τότε καταλαβαίνουμε γιατί θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Μακρυπούλια - Παπαλουκάς: εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος;

Έχουμε τον έρωτα με την πρώτη ματιά και τη σχέση με τη δεύτερη φορά. Στην τελευταία κατηγορία φαίνεται ότι ανήκουν η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Η πρώην του Αντώνη Ρέμου σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον τελευταίο μήνα βγαίνει (για δεύτερη φορά) με τον διεθνή μπασκετμπολίστα. Αν και οι δυο τους προσπαθούν να αποφεύγουν τα κοσμικά μέρη, κρατώντας τη σχέση τους μυστική, τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού πολλοί τους έχουν δει σε βραδινές εξόδους.

Κι όπως καταλαβαίνεις, τα νέα έκαναν αμέσως τον γύρο. Κάποιοι ένιωσαν έκπληξη για τη νέα love της πόλης κι άλλοι πάλι όχι, αφού ένα χρόνο πριν (μπορεί και λιγότερο) είχε ακουστεί ξανά ότι Μακρυπούλια και Παπαλουκάς έβγαιναν. Όμως, τότε το κονέ δεν είχε ευτυχή κατάληξη και έλαβε άδοξο τέλος. Στη συνέχεια, η πρώην του Ρεμου πρόλαβε να γίνει νυν και πρώην Χρήστου Χολίδη, ενώ ο Παπαλουκάς τα έφτιαξε με την «Μις Ελλάς 2003», Βασιλική Τσεκούρα.

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι στην αρχή τα πήγαιναν καλά, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πρώτα προβλήματα και μια βαρεμάρα και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να χωρίσουν. Δεν ξέρω αν η Ζέτα ξαναμπήκε στη ζωή του πριν ή μετά τον χωρισμό με την Τσεκούρα, όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα το ζευγάρι συναντήθηκε τυχαία σε στέκι στα νότια προάστια κι έδειξαν μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό για αυτή. Μάλιστα, κανόνισαν να βγουν για ποτό το ίδιο βράδυ και από τότε (μέσα Αυγούστου) είναι αχώριστοι.

Θρασκιά: "Δεν ήθελα να φύγω από το Alter"!

Ένα μήνα μετά τη γέννηση του γιου της η Ράνια Θρασκιά δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλάει για τον ερχομό του μωρού, πόσο την άλλαξε η μητρότητα, αλλά μιλάει και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια (και αυτό που περιμέναμε) μιλάει και για την απομάκρυνση της από το Alter. Θα θυμάσαι, αγαπημένε μου, ότι μία μέρα μετά τον τοκετό μάθαμε ότι λύνεται η συνεργασία της παρουσιάστριας με το κανάλι.

Η Ράνια έμαθε τα νέα στο μαιευτήριο και όλοι είχαμε την ίδια απορία: «Η αποχώρηση της από το κανάλι ήταν και δική της επιθυμία; Ή απλά το ανακοίνωσαν στη λεχώνα, χωρίς εκείνη να έχει περιθώρια αντίδρασης»; Κι αν συμβαίνει το δεύτερο, η λύση της συνεργασίας έχει σχέση με την αποχώρηση της Ζήνας Κουτσελίνη από τη θέση της διευθύντριας προγράμματος; Και πόσο ηθικό είναι να απολύεις - κατά κάποιο τρόπο - μία γυναίκα που είχε γεννήσει μόλις μία μέρα πριν; Ξέρω, ξέρω. Σου έκαψα τον εγκέφαλο με τόσες απορίες. Γι’ αυτό πάρε τις απαντήσεις σου από την ίδια την Θρασκιά, η οποία μίλησε στο περιοδικό Ok.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να φύγω από το Alter» απαντάει σε σχετική ερώτηση η παρουσιάστρια, η οποία εξηγεί ότι είχε αποδεχτεί την μείωση στις αποδοχές από το κανάλι, αφού θεωρούσε ηθική υποχρέωση να στηρίξει στα δύσκολα τους ανθρώπους που τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν μία άψογη συνεργασία. «Ήταν θέμα αρχής» λέει η Ράνια, αγαπημένε μου, κι εύλογα είναι να απορείς εσύ αν είναι θέμα αρχής να της ανακοινώσουν μέσα στο μαιευτήριο ότι «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο». Ναι, αγαπημένε μου, μού βγήκε ο «Τσε» από μέσα. Γιατί να το κρύψω άλλωστε;

Πώς αντέδρασε όταν της ήρθαν τα μαντάτα; «Δεν είχα τα περιθώρια να αντιδράσω. Ήταν μία ειλημμένη απόφαση, την οποία σεβάστηκα. Είχα ένα νεογέννητο στην αγκαλιά μου και μπροστά σε αυτό δεν έβαζα κανένα επάγγελμα» λέει η παρουσιάστρια. Αλλά, μη νομίζεις ότι θα καθίσει για πολύ στην...ανεργία η Ράνια. Ήδη συζητά με άλλο κανάλι και δεν αποκλείεται, αν έλθουν σε συμφωνία, να ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Ιανουάριο. Θα δείξει.

Καταζητούμενη η… Demi Moore

Για ακόμη μία φορά η Demi Moore κλέβει την παράσταση με τη συμμετοχή της σε μία νέα διαφήμιση, όπου είναι πιο σέξι από ποτέ.

Πρόκειται για το νέο άρωμα της Helena Rubinstein, Wanted και η 47χρονη Demi αποδεικνύει πως παραμένει μία από τις ωραιότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Δεν δείχνει καμία διαφορά σε ηλικία σε σχέση με τον άνδρα που εμφανίζεται μαζί της στη διαφήμιση, ο οποίος είναι κατά πολλά χρόνια νεότερος.

Εξάλλου η ηθοποιός δεν έχει πρόβλημα, αφού είναι συνηθισμένη έχοντας συνεχώς δίπλα της τον σύζυγό της Ashton Kutcher, κατά πολλά χρόνια νεότερό της.

Όλοι στην συναυλία του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Μια μοναδική μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε προχθες στο γήπεδο Ο.Α.Κ.Α. Η βραδιά του καλοκαιριού, όπως εύστοχα αποκάλεσαν πολλοί για τα ''50 χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος''. Μια λαϊκή γιορτή που συγκέντρωσε 16 σημαντικούς ερμηνευτές που τραγούδησαν με την πιο ''καθαρή'' και δυνατή φωνή τους τα μοναδικά τραγούδια του ανεπανάληπτου Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ανάμεσα τους η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μανώλης Μητσιάς, Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, η Άλκιστις Πρωτοψάλτη, ο Αντώνης Ρέμος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μια μεγάλη αφιερωματική συναυλία στον Λευτέρη Παπαδόπουλο για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι που είχε κι έναν άλλο σκοπό αφού σημαντικό μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την αναδάσωση της Πάρνηθας.

Στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το ΟΑΚΑ βρέθηκαν τόσο σημαντικοί ανθρώποι τόσο του καλλιτεχνικού χώρου όσο και των χώρων της πολιτικής, των γραμμάτων και της τέχνης.

Στη Βενετία ο Clooney

Ο George Clooney βρίσκεται στη Βενετία καθώς θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης η νέα του ταινία "The Men Who Stare at Goats".

Ο διάσημος ηθοποιός έφθασε στη Βενετία τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη νέα αγαπημένη του Elisabetta Canalis. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα ο γοητευτικός σταρ αναμένεται σήμερα να παραβρεθεί στην προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ μαζί με την Canalis.

Η ταινία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνιστικού τμήματος. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Την σκηνοθεσία του "The Men Who Stare at Goats" υπογράφει ο Grant Heslov, ο οποίος βρίσκεται και εκείνος στη Βενετία για την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ. Εκτός από τον Clooney στην ταινία συμμετέχουν ακόμα οι: Ewan McGregor, Jeff Bridges και Kevin Spacey.

Αγώνα τένις παρακολούθησαν η Kidman και ο Urban

Η Nicole Kidman και ο σύζυγός της Keith Urban παρακολούθησαν ένας από τους αγώνες του US Open.

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το διάσημο ζευγάρι την Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στο USTA National Tennis Center όπου παρακολούθησαν τον αγώνα τένις μεταξύ του Roger Federer και του Tommy Robredo. Η Nicole Kidman ήταν άκρως εντυπωσιακή και όπως ήταν φυσικό η παρουσία της στις κερκίδες του σταδίου δεν πέρασε απαρατήρητη.

Οσον αφορά τα επαγγελματικά σχέδια της Kidman, σύντομα θα αρχίσει την προώθηση της νέας της ταινίας “The Rabbit Hole”, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Aaron Eckhart.

Η Kidman και ο Urban ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Ιούνιο του 2006 στην Αυστραλία. Τον Ιούλιο του 2008 η Kidman έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί την Sunday Rose.

Ξανά μαζί στη σκηνή οι εναπομείναντες Bee Gees

Οι δύο αδελφοί Bee Gees που είναι εν ζωή προετοιμάζονται για να εμφανιστούν και πάλι μαζί, έξι χρόνια μετά το θάνατο του τρίτου αδελφού και μέλους του συγκροτήματος, Maurice Gibb, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Robin Gibb δήλωσε σε γνωστό βρετανικό ραδιόφωνο ότι μόλις επέστρεψε με τον αδελφό του Barry, από το Μαϊάμι, και ότι ετοιμάζονται να εμφανιστούν ξανά μαζί στη σκηνή για μία σειρά από συναυλίες. Ο Robin είπε ότι ο ίδιος και ο Barry "ξεπέρασαν την υπερχείλιση συναισθημάτων" που ακολούθησε το θάνατο του αδελφού τους το 2003.

Ο Maurice Gibb πέθανε αιφνιδιαστικά το 2003, σε ηλικία 53 ετών, από επιπλοκές που ακολούθησαν επέμβαση στο έντερο.

Ο Robin Gibb είπε ότι ο δίδυμός του Maurice, ήταν "όχι μόνο αδελφός, αλλά και πράγματι ένας σύντροφος".

Ο τέταρτος αδελφός, ο Andy, ο οποίος ήταν επίσης τραγουδιστής, αλλά δεν ανήκε στο συγκρότημα, πέθανε το 1988 σε ηλικία 30 ετών από προβλήματα καρδιάς.

Εντυπωσίασε η Sorvino

Η Mira Sorvino παραβρέθηκε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας "Like Dandelion Dust" στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Deauville στη Γαλλία.

Η Sorvino μόλις έφθασε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ μαγνήτισε τα βλέμματα όλων. Η διάσημη ηθοποιός επέλεξε να φορέσει στην πρεμιέρα της μία μακριά μαύρη τουαλέτα που αναδείκνυε το εντυπωσιακό σώμα της.

Η Sorvino συνοδευόταν στο κόκκινο χαλί από τον σύζυγό της Chris Backus. Το ζευγάρι δεν παρέλειψε να ποζάρει στους φωτογράφους και να δείξει πόσο ευτυχισμένο είναι.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Jon Gunn. Στο "Like Dandelion Dust" η Sorvino συμπρωταγωνιστεί με τον Barry Pepper.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Deauville θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή σκυτάλης στο TV Weekend του Alter.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναλαμβάνει και επισήμως την παρουσίαση του TV Weekend. Όλα ξεκίνησαν από τις αλλαγές που συνέβησαν στο κανάλι του Μπουρναζίου μέσα στο καλοκαίρι: την αποχώρηση από τη θέση της διευθύντριας ψυχαγωγικού της Ζήνας Κουτσελίνη, τη μη ανανέωση συνεργασίας με τη Μαριέττα Χρουσαλα και την αποχώρηση της Ράνιας Θρασκιά.

Έτσι λοιπόν η Σταματίνα παίρνει τη σκυτάλη από την Βάσια Λόη και σύντομα θα αναλάβει να μας ενημερώνει κάθε Σαββατοκύριακο για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Showbiz. Το πρώτο ραντεβού δίνεται για το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στη συχνότητα του ALTER στις 13:45.

Στο πλευρό της θα βρίσκεται o «δάσκαλος της δημοσιογραφίας» Βαγγέλης Παπαδόπουλος, η πληθωρική Ελεάννα Τρυφίδου, ο ανατρεπτικός Μιχάλης Ροδόπουλος και οι εκρηκτικές Φαίη Βώκου και Εβελύνα Νύκτα.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το TV Weekend θα φέρνει στις οθόνες μας «λαμπερούς καλεσμένους, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και ειδήσεις που θα συζητηθούν».

Σήμερα επιτέλους οι MGMT στην Αθήνα.

Ο Σεπτέμβριος κρύβει αρκετές ενδιαφέρουσες συναυλίες, όμως η πιο «φρέσκια» βραδιά είναι σίγουρα η αυριανή. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα υποδεχθεί το σχήμα που έχει γοητεύσει μουσικοκριτικούς και μουσικόφιλους σε όλο τον πλανήτη. Οι MGMT σκοπεύουν να μετατρέψουν την Τεχνόπολη –και όχι μόνο- σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι (καιρού επιτρέποντος)…

Oι MGMT είναι ένα ντουέτο με αφετηρία το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που σημάδεψε τη χρονιά που πέρασε όταν τις ηλεκτρονικά μελωδικές επιτυχίες τους «Kids», «Time To Pretend» και «Electric Feel». Τη βραδιά θα ανοίξουν δυο Ελληνικά σχήματα. Πρώτοι στην σκηνή θα έχουν ανέβει οι Film ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρουν οι Cyanna, το συγκρότημα που μπλέκει δυνατές κιθάρες με χορευτικά beats. Τρίτοι στη σειρά ένα όνομα έκπληξη, οι Future Of The Left, το συγκρότημα που ρίχνει το κατεστημένο του Αμερικάνικου πανκ.

Εισιτήρια (με ονομαστική τιμή 40 Ευρώ) θα αναζητήσετε στα TicketHouse, Public, Virgin Megastore (Τhe Mall), στα ταμεία του Θεάτρου Badminton. Η αγορά εισιτηρίων είναι εφικτή και online στο www.ticketnet.gr και στο www.ticketpro.gr. Σημειώνεται ότι στα ταμεία της Τεχνόπολις την ημέρα της εκδήλωσης τα εισιτήρια θα κοστίζουν 45 Ευρώ.

H Beyonce στην Αθήνα το Νοέμβριο.

Είναι πλέον επίσημό! H Eleven Concerts του Ντέμη Νικολαίδη μετά την επιτυχημένη (και soldout) συναυλία του Carlos Santana, ανακοίνωσε την διοργάνωση της συναυλίας της μεγάλης σταρ της μαύρης μουσικής Beyonce. Η εμφάνιση θα γίνει στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της Beyonce «I Am... Tour» για την προώθηση του τρίτου της album «I Am... Sasha Fierce» και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη συναυλία της Beyonce στο Ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της και περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν σύντομα γνωστές (όπως για παράδειγμα για την έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων). Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η Beyonce ανέβηκε στη κορυφή του Billboard 200 με το album «I Am... Sasha Fierce», το οποίο περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «If I Were a Boy», «Single Ladies», «Halo» και «Sweet Dreams».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό Billboard ανακοίνωσε πως η Beyonce θα παραλάβει το βραβείο «Woman of the Year» για το 2009. Η απονομή θα γίνει στο Billboard Women In Music Event που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη. Η Beyonce είναι η μόνη ερμηνεύτρια στην 51χρονη ιστορία του «Billboard Hot 100» που παρέμεινε στην κορυφή των Chart για 10 εβδομάδες - είτε ως μέλος ενός γκρουπ (Destiny’s Child) είτε σαν σόλο καλλιτέχνης.

Πρεμιέρα σήμερα για τον Dexter στο ΣΚΑΙ.

Το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ άρχισε να ξεδιπλώνεται από χθες στις οθόνες μας και σήμερα Τρίτη έχουμε μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Η βραβευμένη με δύο ΕΜΜΥ δραματική σειρά «Dexter» δίνει ραντεβού στις 23.00, όπως και κάθε Τρίτη στο εξής. Ποιος είναι όμως ο Dexter… κυρίως γιατί είναι ένας τόσο ενδιαφέρον τύπος;

Το «Dexter» είναι βασισμένο στο συναρπαστικό μυθιστόρημα «Darkly Dreaming Dexter» του Jeff Lindsay, κατοίκου της Νότιας Φλόριντα. Ο Dexter εργάζεται στο εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας του Μαϊάμι και ενώ η ζωή του φαίνεται να είναι τακτική και ήρεμη, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα serial killer. Ζει με την κοπέλα του και τα παιδιά της που τον υπεραγαπάνε σε ένα όμορφο διαμέρισμα, αλλά τα πράγματα είναι σίγουρα πιο πολύπλοκα...

Ο Dexter έμεινε ορφανός σε ηλικία τεσσάρων ετών και κρατώντας ένα τραυματικό μυστικό, υιοθετείται από ένα αστυνομικό. Ο θετός του πατέρας ανακαλύπτει τις δολοφονικές τάσεις του μικρού και καθοδηγεί τον γιο του να χρησιμοποιήσει το αποτρόπαιο αυτό πάθος του....δημιουργικά. Τον «διδάσκει» να σκοτώνει τους στυγερούς εγκληματίες που είναι πάνω από το νόμο ή έχουν καταφέρει και έχουν ξεφύγει από τη δικαιοσύνη. Στην ουσία είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος με το δικό του ηθικό κώδικα που σκοτώνει εκείνους που δεν μπορούν να «εκδικαστούν» με διαφορετικό τρόπο.

Η σειρά «Dexter» τράβηξε τα βλέμματα (και τα θετικά σχόλια) κοινού και κριτικών στις ΗΠΑ ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου(AFI) την συμπεριέλαβε στη δεκάδα των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών της χρονιάς. Στον ομώνυμο ρόλο πρωταγωνιστεί ο Michael C.Hall ενώ δίπλα του συναντάμε τους Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, Lauren Velez κ.α.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Θέλει κάποιον μεγαλύτερό της

Βαρέθηκε να παίζει σε ταινίες όπου ερωτεύεται ή έχει σχέση με μικρότερους σε ηλικία ηθοποιούς, η Μισέλ Πφάιφερ.

Σε ηλικία 51 ετών βλέπει συνέχεια τα σενάρια που της δίνουν να την βάζουν να παίζει δίπλα σε νεότερους σε ηλικία ηθοποιούς, κάτι που έχει αρχίσει να την εκνευρίζει όπως λέει. «Όσο περισσότερο μεγαλώνω, τόσο μικρότεροι σε ηλικία είναι αυτοί που παίζουν δίπλα μου.

Μπορεί οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άντρες ηθοποιοί να θέλουν μικρότερες σε ηλικία συμπρωταγωνίστριες, αλλά εγώ δεν θέλω πια», φέρεται να δήλωσε η Πφάιφερ.

Δεν έχει και άδικο καθώς αν κρίνει κανείς από το τελευταίο της φιλμ Cherie, στο οποίο έχει δίπλα της τον 27χρονο Ρούπερτ Φρεντ.

Επεισόδια στην συναυλία Μπρέγκοβιτς

Μουσική συναυλία μετά… πολλών επεισοδίων έζησε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Goran Bregovic στα Ιωάννινα. Λίγο μετά την έναρξη την συναυλίας, και ενώ όλα κυλούσαν όμορφα, μια παρέα από μεθυσμένους τουρίστες εισέβαλαν στο χώρο το θεάτρου όπου γινόταν η συναυλία και με άσεμνες πράξεις και απίστευτη χυδαιολογία, ανάγκασαν τον καλλιτέχνη να κατέβει από την σκηνή.

Ανήμποροι οι άνθρωποι της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανωσουδενιωτών, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την παρέα των πενήντα μεθυσμένων νταήδων που εισέβαλαν βιαίως και φυσικά χωρίς εισιτήριο και στιγμάτισαν την ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Ακόμα κι μετά την αποχώρηση του Μπρέγκοβιτς, οι μεθυσμένοι τουρίστες συνέχισαν να ενοχλούν τους μουσικούς, διακόπτοντας οριστικά την συναυλία, προκαλώντας την δυσαρέσκεια όλων όσων βρέθηκαν εκεί.

Έρχεται με φόρα ο Ψινάκης στην πολιτική!

Από τις παραλίες τις Μυκόνου στα έδρανα τις Βουλής! Ο Ηλίας Ψινάκης καβαλάει το jet ski από τις παραλίες της Μυκόνου και τραβάει… βουρ προς Σύνταγμα μεριά.

Ο manager είπε να αφήσει τα κοσμικά πάρτι και τα talent shows και να ανέβει τα σκαλοπάτια της πολιτικής μετά από πρόταση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο Ηλίας το σκέφτεται αρκετά σοβαρά να ασχοληθεί με την πολιτική αν και μέχρι πρότινος δεν είχε δείξει να ενδιαφέρεται για να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο χώρο.

Αλήθεια, οι ρουβίτσες λέτε να τον ψηφίσουν;

Είσαι Θεάαααααααααα χρυσή μου!!!!

Στη Γαλλία η Meryl Streep

Η Meryl Streep ταξίδεψε στη Γαλλία για το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Deauville.

Η διάσημη ηθοποιός μαζί με τον Stanley Tucci παραβρέθηκαν στην προβολή της ταινίας "Julie & Julia" στο Φεστιβάλ. Εκτός από την Streep και τον Tucci στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν ακόμα ο Chris Messina και η σκηνοθέτις Nora Ephron.

Στο "Julie & Julia" η Meryl Streep ενσαρκώνει το ρόλο της διάσημης σεφ Julia Child

Στο Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου, προβλήθηκε και η ταινία "The Time Traveler' s Wife", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Eric Bana και η Rachel McAdams. Οι δύο σταρ της ταινίας εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ. Το "The Time Traveler' s Wife" βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ μιας αγάπης που ξεπερνά τα όρια του χρόνου.

Ξανά μαζί Winehouse και Fielder Civil;

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Amy Winehouse και τον πρώην σύζυγό της Blake Fielder Civil να είναι και πάλι μαζί.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η διάσημη τραγουδίστρια και ο Fielder Civil εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο να απολαμβάνουν ένα ρομαντικό δείπνο στο Λονδίνο. Πηγή αποκάλυψε πως η Winehouse και ο Fielder Civil μετά από όλα όσα έχουν περάσει συνειδητοποίησαν πως υπάρχει ακόμα κάτι δυνατό ανάμεσα τους.

Το διαζύγιο της Winehouse και του Fielder Civil εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Ο Fielder Civil ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη διαδικασία του διαζυγίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Winehouse και ο Fielder Civil παντρεύτηκαν στο Μαϊάμι τον Μάιο του 2007.

Στο Λος Αντζελες η Diaz

Η Cameron Diaz βρίσκεται στο Λος Αντζελες για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας "The Green Hornet".

Η διάσημη ηθοποιός επιβεβαίωσε το καλοκαίρι την συμμετοχή της στην ταινία, την σκηνοθεσία της οποίας θα αναλάβει ο Michel Gondry. Η Diaz σε δηλώσεις της το καλοκαίρι είχε τονίσει πως είναι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχει σε μια ταινία με υπερήρωες.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει ο Seth Rogen, ο οποίος υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Evan Goldberg. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη το 2010.

Η Diaz επιστρέφει σύντομα στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "The Box", στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τους James Marsden και Frank Langella. Πρόσφατα η διάσημη ηθοποιός συμφώνησε να συμπρωταγωνιστήσει με τον Tom Cruise στην ταινία του James Mangold, "Wichita".

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωϊνός καφές η πρωϊνός πόλεμος;

Χωρίς ξόρκια, βατραχοπόδαρα και κοκαλάκια νυχτερίδας η Ελένη Μενεγάκη κατορθώνει να κατατροπώνει και εξ αποστάσεως τους τηλεοπτικούς αντιπάλους της! Μέχρι και πριν από πέντε χρόνια ο πρώτος «Πρωινός καφές» της ελληνικής τηλεόρασης, αυτός που βρισκόταν πάντα στην κορυφή της AGB, ήταν του AΝΤ1. Φτιαγμένος από τα χεράκια της «ωραίας Ελένης» (η οποία από τότε τοποθέτησε δίπλα στο όνομά της τη λέξη «βασίλισσα») και με το νοστιμότερο -όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- καϊμάκι.

Απ' όταν αποφάσισε να αφήσει τον ΑΝΤ1, εκτός από κάποια φωτεινά διαλείμματα, ο «Πρωινός καφές» δεν έλεγε να σηκώσει… κεφάλι. Οι φουσκάλες του δεν πετύχαιναν και συχνά έβγαινε είτε λίγο πιο βαρύ γλυκός απ' ό,τι έπρεπε είτε πικρός (τα νούμερα της ΑGΒ ποτέ δεν ψεύδονται).

Οι υπεύθυνοι του καναλιού δεν έκαναν τίποτε άλλο αυτήν την πενταετία παρά να σπάνε το κεφάλι τους προσπαθώντας να κατεβάσουν ιδέες, να βρουν τρόπο για να χτυπήσουν την Ελένη. Οσο για τους αντιπάλους της στο MEGA, το ALTER και το STAR; Μία από τα ίδια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα στο φινάλε κάθε σεζόν παρέμενε το ίδιο. Η Ελένη έβγαινε πάντα πρώτη!

Το φθινόπωρο του 2005 το κανάλι του Αμαρουσίου, έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε πως η νέα παρουσιάστρια της μακροβιότερης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής είναι η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια των απογευματινών δελτίων ειδήσεων υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων φιλοδοξώντας να γίνει βασίλισσα στη θέση της βασίλισσας. Τι κατάφερε; Με σκληρή αντίπαλο την Ελένη Μενεγάκη που βρέθηκε στον ALPHA έναντι αδράς αμοιβής, η πρώτη χρονιά με νέα παρουσιάστρια κύλησε απλώς ικανοποιητικά. Για καλό του καναλιού αλλά και της Ελεονώρας η δεύτερη σεζόν της χάρισε πολλές πρωτιές. Ωστόσο, φαίνεται πως το «φάντασμα» της ωραίας Ελένης καραδοκούσε κααι η τρίτη χρονιά ήταν για τη νέα ξανθιά παρουσιάστρια η φαρμακερή. Το τέλος της σεζόν 2007-2008 (και ενώ τα νούμερα τηλεθέασης δεν την ευνοούν καθόλου) τη βρίσκουν στο νοσοκομείο με στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα. Τότε το κανάλι του Αμαρουσίου επιστράτευσε τον Γιώργο Σατσίδη και την Ελένη Καρποντίνη στο πλάι της αστρολόγου Λίτσας Πατέρα. Πώς και πώς περίμεναν στο Μαρούσι να ολοκληρωθεί η σεζόν ώστε να σχεδιάσουν το πρωινό ξανά μανά από την αρχή. Το αποτέλεσμα άλλωστε ήταν και πάλι ένα: πρώτη σε τηλεθέαση για άλλη μία σεζόν έβγαινε η Ελένη Μενεγάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, ύστερα από ένα καλοκαίρι ανακατέματος της τράπουλας, ο ΑΝΤ1 αρπάζει το ένα καλό χαρτί της Ελένης (Κατερίνα Ζαρίφη) και σε συνδυασμό με τον Νίκο Μουτσινά δημιουργεί το νέο δίδυμο της πρωινής εκπομπής που φιλοδοξεί να πάρει τα ηνία της ζώνης 10 με 13.00. Και ενώ ο ντόρος που έγινε γύρω από τα ονόματα των δύο παρουσιαστών ήταν μεγάλος, το αποτέλεσμα απογοήτευσε πλήρως τη διοίκηση του καναλιού. Με τα μονοψήφια νούμερα που εισέπραττε καθημερινά, τον Μάρτιο του 2009 τους έστειλε σπίτι τους ανακοινώνοντας μάλιστα αιφνιδίως τη λύση της συνεργασίας τους. Την παρουσίαση αναλαμβάνουν προσωρινά ο Γιώργος Λιανός και η Δέσποινα Καμπούρη, οι οποίοι απλώς διατήρησαν τα νούμερα των προκατόχων τους. Από τότε, κουβαλάνε στην πλάτη τους το παρατσούκλι «υπηρεσιακοί παρουσιαστές». Τα παιδιά στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στην Ελένη και στους άλλους ανταγωνιστές (Γρηγόρης Αρναούτογλου - «Ομορφος κόσμος το πρωί», Μαριέττα Χρουσαλά - «Η Ελλάδα παίζει»).

Ο «Πρωινός καφές» έχει ήδη ανακηρυχτεί το πιο δραματικό... σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, με τους παρουσιαστές να συνεχίζουν να αλλάζουν και το κανάλι να παραμένει πίσω σε τηλεθέαση, τουλάχιστον στη ζώνη 10.00-13.00. Αρχές Απριλίου ο AΝΤ1 προχωρεί σε άλλη μία παράτολμη προσπάθεια. Παρουσιάζει με καμάρι το «κορίτσι της διπλανής πόρτας» Βίκυ Καγιά. Είναι το πολλά υποσχόμενο φρέσκο πλάσμα των πρωινάδικων. «Πουλέν» όμως δεν γίνεται... Από την 21η Απριλίου 2009 το Βικάκι αρχίζει και κρατάει το πηδάλιο του πολύπαθου πρωινάδικου. Η φιλοδοξία της είναι να παραμείνει στην... ηλεκτρική καρέκλα του «Καφέ» για δύο χρόνια. Ομως, οι... τριγμοί ξεκινούν από τις πρώτες μέρες. Ερχονται τα καμπανάκια από την AGB. Το σπίτι του κοριτσιού της «διπλανής πόρτας» δεν είχε ούτε ζάχαρη ούτε καφέ. Προφανώς... έπινε μόνο πορτοκαλάδα, όπως στο τρέιλερ της εκπομπής! «Ομορφη είναι, αλλά δεν μπορεί ο σταθμός να συνεχίσει να εισπράττει νούμερα κάτω του 14%» ακουγόταν εκείνη την περίοδο καθημερινά στους διαδρόμους του καναλιού του Αμαρουσίου. Μ' αυτά και μ' αυτά, η Βίκυ κράτησε τα ηνία της εκπομπής για δύο μήνες. Το τέλος της σεζόν 2008-2009 ανακηρύσσει άλλη μία φορά πρώτη και πανηγυρικά νικήτρια την Ελένη Μενεγάκη, που μολονότι ο σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος είναι στέλεχος του ΑΝΤ1 εκείνη παραμένει στον ALPHA και είναι πέρα για πέρα ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με το κανάλι.

Υστερα από τέσσερις χειμώνες που ο ΑΝΤ1 έκανε απανωτά «πειράματα» φαίνεται πως πήρε τελικά την απόφαση πως ο «Πρωινός καφές» δεν πρόκειται να γίνει «Καφές της Ελένης» χωρίς την Ελένη, με αποτέλεσμα η μακροβιότερη εκπομπή της ιδιωτικής τηλεόρασης να αποτελεί πια παρελθόν.

Το πικρό τέλος και το ανδρικό δίδυμο

Επειτα από δεκαοκτώ χρόνια συνεχούς πορείας με πρωταγωνίστριες ξανθιές περσόνες να σερβίρουν άλλοτε καλοφτιαγμένο και άλλοτε κακοφτιαγμένο ελληνικό καφέ, η μέχρι πρότινος σταθερή σκαλέτα της ζώνης 10 με 13.00 αποσύρεται. Η «κυβέρνηση» του «Πρωινού καφέ» έπεσε και το τιμόνι της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης παίρνουν στα χέρια τους για πρώτη φορά άνδρες. Το κανάλι του Αμαρουσίου βάζει μπροστά το σχέδιο «infotainment», όπως το χαρακτηρίζει (μείξη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας), ποντάροντας στο δίδυμο Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος!

Η… αυτοκρατορία του «Πρωινού καφέ» ανήκει πια στο παρελθόν και μαζί και ο τίτλος της. Το δίδυμο καλείται να αντιμετωπίσει τη «βασίλισσα» Μενεγάκη στον ALPHA και την πεντάδα (Παπαδάκης, Ουγγαρέζος, Καινούργιου, Νομικού, Αραμπατζή) στο ΜEGA. Χρησιμοποιεί νέα όπλα, ποντάροντας και σε στήλες τεχνολογίας και gadgets, κι εύχεται να βγει κερδισμένο. Ο «Πρωινός καφές» από αυτήν τη σεζόν θα λέγεται «10 με 1 μαζί» και θέλει τους νέους παρουσιαστές να μας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στη χώρα μας και στον κόσμο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ψυχαγωγία που να ανταποκρίνεται κυρίως στις ηλικίες 15-44, το «μαγικό» νεανικό κοινό στο οποίο στοχεύουν και φέτος όχι μόνο ο ANT1 αλλά όλοι! Το μόνο που θα μείνει ανέπαφο από τη «μανία» αλλαγής που έχει κυριεύσει τους ιθύνοντες του AΝΤ1, που προσπαθούν πώς και πώς να χτυπήσουν την Ελένη, όμως μοιάζει σαν να τους έχει... καταραστεί κάποιος και δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, είναι το σκηνικό, το οποίο θα υποστεί μερικές μικρές και αναγκαίες αλλαγές ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί τις νέες ενότητες της εκπομπής. Φυσικά, η Λίτσα Πατέρα -η άλλη σταθερή αξία της εκπομπής- θα παραμείνει στο πόστο της! Το δίδυμο Γιώργος Καραμέρος - Σπύρος Χαριτάτος ολοκλήρωσε προχθές Παρασκευή την παρουσίαση της εκπομπής «7 με 11 μαζί», παραχωρώντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Παπαδάκη. Εχει είκοσι ημέρες στη διάθεσή του να οργανώσει την εκπομπή του κι έπειτα θα μας κλείνει το μάτι από το «γυαλί» σερβίροντας καφεδάκι!


«Εσπασε» το φλιτζάνι της μπουμπούκας
Δεν θα προσθέσει τελικά στο βιογραφικό της τον «Πρωινό καφέ» η Ευγενία Μανωλίδου. Η παρουσιάστρια που ονειρεύτηκε να διαγράψει τη δική της πορεία στην ιστορία της μακροβιότερης εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Η μπουμπούκα δεν πρόλαβε να αποδείξει το ταλέντο της στο... ψήσιμο του καφέ, παρ’ ότι ήταν πανέτοιμη να δοκιμάσει την τύχη της απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη. Το όνειρο τελείωσε πριν καν αρχίσει και η ίδια βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος. Μάλιστα, ένα 24ωρο αργότερα της ανακοινώθηκε πως θα μοιραστεί το νάζι της με τους «διάσημους» χορευτές στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, παρουσιάζοντας το αμερικανικό project «Dancing with the stars».

Τη θέση της στον «Πρωινό καφέ», για την οποία είχε αρχίσει να δουλεύει σκληρά τις τελευταίες ημέρες η μαέστρος, πήραν μέσα από τα χέρια της ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος, που θεωρούνται πλέον η τελική λύση για τον νέο «καφέ» από τους ιθύνοντες του σταθμού.

Αδικα έσπαγε το κεφάλι της όλο το καλοκαίρι η σύζυγος Γεωργιάδη να κατεβάσει ιδέες για τον «Πρωινό καφέ» αλλά και πιθανά πρόσωπα παρουσιαστών. Σημασία βεβαίως για εκείνη και το κανάλι έχει ότι βρέθηκε η χρυσή τομή που θέλει ικανοποιημένους και τους διοικούντες και την ίδια.

Το... καϊμάκι της Ρούλας

Η ανάγκη για μια νέα ψυχαγωγική εκπομπή έγινε αντιληπτή από τους ανθρώπους του AΝΤ1 τον Μάιο του 1991, οπότε και ανέθεσαν την παρουσίαση στα χέρια της άπειρης και άγνωστης τότε Ρούλας Κορομηλά. Για τέσσερα χρόνια το αστέρι της Ρούλας μεσουράνησε, αφού έπαιζε σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Η συνταγή «Πρωινός καφές» είχε εφευρεθεί. Η πρώτη παρουσιάστριά του έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ολοι οι τηλεθεατές αυτής της ζώνης τη λάτρευσαν. Δεν άλλαζαν το Ρουλάκι τους με καμιά! Επειτα από τέσσερα χρόνια το ΜEGA θέλοντας να αποδυναμώσει την ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία της εκπομπής, «έκλεψε» τη Ρούλα Κορομηλά με μια μεταγραφή θρίλερ. Για μία σεζόν ο «Πρωινός καφές» έχασε το… καϊμάκι του. Η Πόπη Χατζηδημητρίου βρέθηκε μπροστά από τις κάμερες της εκπομπής τη σεζόν 1994-1995. Αυτή ήταν μεταβατική φάση αλλά και από τα πιο κρίσιμα καλοκαίρια για τον ΑΝΤ1. Επρεπε με κάθε τρόπο να βρεθεί η νέα παρουσιάστρια του «Πρωινού καφέ», αυτή που θα έκανε τη διαφορά. Οταν η διοίκηση είδε το πρώτο δοκιμαστικό της Ελένης Μενεγάκη, απέρριψε όσες άλλες είχαν περάσει για την ίδια θέση. Επένδυσαν χρόνο και χρήμα στη μέχρι τότε άφωνη παρτενέρ του Γιώργου Πολυχρονίου και μοντέλο Ελένη Μενεγάκη. Η νέα παρουσιάστρια απέκτησε σιγά σιγά φωνή και άποψη για όλα.

Τον Ιούλιο του 2005, η Ελένη Μενεγάκη γκάζωσε στην ευθεία προς την Κάντζα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Μικρούτσικος-Ρουμπέση: Ποιος θα πληρώσει το διαζύγιο;

Σε ένταση για ακόμη μία φορά οι σχέσεις μεταξύ του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εν διαστάσει σύζυγό του Δήμητρα Ρουμπέση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους δεν μπορούν να καταλήξουν στο ποιος θα 'πληρώσει' για τα έξοδα του διαζυγίου.

Όπως αναφέρουν άτομα του στενού περιβάλλοντος και των δύο, οι δικηγόροι των δύο πλευρών επικοινώνησαν μεταξύ τους καθώς η πλευρά της Δήμητρας Ρουμπέση ζήτησε να πληρώσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος τα δικαστικά έξοδα του διαζυγίου τους που εδώ που τα λέμε είναι αρκετά.

Προς έκπληξη της Δήμητρας όμως, ο Ανδρέας Μικρούτσικος που δεν δείχνει να έχει στα άμεσα σχέδιά του να αλλάξει ριζικά την προσωπική του ζωή, διεμήνυσε μέσω του δικηγόρου του πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. “Δεν πληρώνω τίποτα. Εκείνη θέλει διαζύγιο, εκείνη να το πληρώσει” φέρεται να είπε ο Ανδρέας.

Έτσι, το θέμα 'πάγωσε' αφού οι δύο πλευρές δεν λένε να τα βρουν ούτε σε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.