Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Θρασκιά: "Δεν ήθελα να φύγω από το Alter"!

Ένα μήνα μετά τη γέννηση του γιου της η Ράνια Θρασκιά δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλάει για τον ερχομό του μωρού, πόσο την άλλαξε η μητρότητα, αλλά μιλάει και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια (και αυτό που περιμέναμε) μιλάει και για την απομάκρυνση της από το Alter. Θα θυμάσαι, αγαπημένε μου, ότι μία μέρα μετά τον τοκετό μάθαμε ότι λύνεται η συνεργασία της παρουσιάστριας με το κανάλι.

Η Ράνια έμαθε τα νέα στο μαιευτήριο και όλοι είχαμε την ίδια απορία: «Η αποχώρηση της από το κανάλι ήταν και δική της επιθυμία; Ή απλά το ανακοίνωσαν στη λεχώνα, χωρίς εκείνη να έχει περιθώρια αντίδρασης»; Κι αν συμβαίνει το δεύτερο, η λύση της συνεργασίας έχει σχέση με την αποχώρηση της Ζήνας Κουτσελίνη από τη θέση της διευθύντριας προγράμματος; Και πόσο ηθικό είναι να απολύεις - κατά κάποιο τρόπο - μία γυναίκα που είχε γεννήσει μόλις μία μέρα πριν; Ξέρω, ξέρω. Σου έκαψα τον εγκέφαλο με τόσες απορίες. Γι’ αυτό πάρε τις απαντήσεις σου από την ίδια την Θρασκιά, η οποία μίλησε στο περιοδικό Ok.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να φύγω από το Alter» απαντάει σε σχετική ερώτηση η παρουσιάστρια, η οποία εξηγεί ότι είχε αποδεχτεί την μείωση στις αποδοχές από το κανάλι, αφού θεωρούσε ηθική υποχρέωση να στηρίξει στα δύσκολα τους ανθρώπους που τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν μία άψογη συνεργασία. «Ήταν θέμα αρχής» λέει η Ράνια, αγαπημένε μου, κι εύλογα είναι να απορείς εσύ αν είναι θέμα αρχής να της ανακοινώσουν μέσα στο μαιευτήριο ότι «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο». Ναι, αγαπημένε μου, μού βγήκε ο «Τσε» από μέσα. Γιατί να το κρύψω άλλωστε;

Πώς αντέδρασε όταν της ήρθαν τα μαντάτα; «Δεν είχα τα περιθώρια να αντιδράσω. Ήταν μία ειλημμένη απόφαση, την οποία σεβάστηκα. Είχα ένα νεογέννητο στην αγκαλιά μου και μπροστά σε αυτό δεν έβαζα κανένα επάγγελμα» λέει η παρουσιάστρια. Αλλά, μη νομίζεις ότι θα καθίσει για πολύ στην...ανεργία η Ράνια. Ήδη συζητά με άλλο κανάλι και δεν αποκλείεται, αν έλθουν σε συμφωνία, να ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Ιανουάριο. Θα δείξει.