Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Cage και Mendes στη Βενετία

Η ταινία του Werner Herzog, "Bad Lieutenant - Port of Call: New Orleans", με τον Nicolas Cage και την Eva Mendes στους πρωταγωνιστικούς ρόλους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης εκπροσωπείται με δυο ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ - η άλλη είναι το "Υιέ μου, υιέ μου, τι έκανες;", που προβλήθηκε ως "ταινία-έκπληξη".

"Στράφηκα στο φιλμ νουάρ", ανάφερε ο Herzog, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την προβολή του "Bad Lieutenant", remake της ταινίας του Εϊμπελ Φεράρα, "γιατί νομίζω πως σήμερα είναι αναγκαία η επιστροφή στο κινηματογραφικό αυτό είδος, με όσα συμβαίνουν γύρω μας, την οικονομική κρίση και όλα τα άλλα".

Εκείνο που ο Herzog έκανε στη νέα version του "Bad Lieutenant", είναι να μεταφέρει το αστυνομικό θρίλερ του Φεράρα στη σύγχρονη Νέα Ορλεάνη, μετά την "Κατρίνα", συνδέοντας δραματουργικά το γεγονός με την ιστορία του διεφθαρμένου αστυνομικού που φτάνει στα άκρα για να μπορέσει να επιβιώσει.

Πιο προσωπική είναι η ταινία του "Υιέ μου, υιέ μου, τι έκανες;", βασισμένη σε αληθινή, όπως αναφέρεται στην ταινία, ιστορία. Πρόκειται για τη δολοφονία μιας γυναίκας από το γιο της, που μεταφέρει στην πραγματική ζωή την ερμηνεία του σε μια θεατρική παράσταση της "Ορέστειας"