Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η βουλγαρική εκκλησία εναντίον της Madonna

Κατά καιρούς, η Madonna έχει δεχτεί σκληρή κριτική για επιλογές αλλά και για την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, Βούλγαρος μητροπολίτης μάλλον ξεπέρασε τα όρια.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στις 29 Αυγούστου η Αμερικανή σούπερ σταρ έδωσε συναυλία στο Εθνικό Στάδιο της Πόλης και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε την τοπική ορθόδοξη εκκλησία. Αιτία η ημερομηνία καθώς τότε τιμάται ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή και σύμφωνα με τον Μητροπολίτη του Πλόντβιβ, Νικολάι, θα έπρεπε να είναι μέρα περισυλλογής και όχι διασκέδασης.

Μέχρι εδώ καλά. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η κριτική του ήταν μέσα στα όρια της λογικής. Οι επόμενες όμως δηλώσεις του ξεφεύγουν κατά πολύ. Ο εκπρόσωπος του Θεού λοιπόν θεωρεί πως η αιτία για το δυστύχημα πριν λίγες μέρες στη λίμνη Οχρίδα όπου στοίχισε την ζωή σε 15 Βούλγαρους τουρίστες, ήταν η τιμωρία για την συναυλία της Madonna. «Η καταστροφή στα Σκόπια ήταν θεϊκό σημάδι. Η εκκλησία είχε καλέσει τον κόσμο εκείνη την μέρα να μην διασκεδάσει την μέρα που θυμόμαστε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Πάντως το παραπάνω δεν ήταν το μόνο που επισκίασε την συναυλία. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για καταστροφή του χορταριού του σταδίου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ πήρε θέση και τόνισε πως ήταν υποχρέωση μας να προστατέψουμε το στάδιο.