Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ενώνουν τις φωνές τους για τους πρόσφυγες

Συναυλία για τους πρόσφυγες, με τους Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θαλασσινό και Μπάμπη Στόκα, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

Τα έσοδα από την συναυλία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες ευάλωτων ομάδων σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Η συναυλία εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας, που συναντήθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού σε μια πολύ μεγάλη συναυλία στην Κύπρο, και επαναλαμβάνουν αυτή τη συνεργασία με μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Μπάμπη Στόκα, από την εποχή των Πυξ Λαξ ακόμα, και έχουν ηχογραφήσει μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν τραγουδηθεί απ' όλους μας. Με τον Παντελή Θαλασσινό έχουν συνεργαστεί μόνο δισκογραφικά για τον «Άξιο Λόγο» και την «Εστουδιαντίνα», και αυτές οι συναυλίες τους έδωσαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια τους.

Ο Γιώργος Νταλάρας μουσικός που αναζητεί πάντα καινούργιο ήχο, καινούργιες συνεργασίες, έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα με τη βοήθεια 12 μουσικών, μοναδικών στο είδος τους. Ένα πρόγραμμα με ροκ μπαλάντες, αλλά και «χρωματιστά» λαϊκά τραγούδια.

Ένα μέρος του προγράμματός του είναι καινούργιο υλικό. Δυναμικά τραγούδια όπως το «Άγρια ζωή», τα «Έρημα χωριά», «Το φίλτρο», τραγούδια από τον «Άξιο Λόγο» που παρουσιάστηκαν μόνο στο Παλλάς. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τραγούδια σταθμοί στην πολύχρονη καριέρα του, από τη συνεργασία του με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς.

Η ξεχωριστή πρόταση του προγράμματος είναι η ίδια η μουσική συνάντηση που φέρνει στη σκηνή έναν μεγάλο ερμηνευτή και μουσικό με δύο πολύ σημαντικούς τραγουδοποιούς, που ο καθένας χωριστά έχει αφήσει το δικό στίγμα στο τραγούδι. Η συνύπαρξή τους, οι διασκευές τους και οι κοινές ερμηνείες τους σε δικά τους τραγούδια αλλά και άλλων είναι ίσως και το πιο εκρηκτικό σημείο του προγράμματος.

Οι Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας θα συνοδεύονται από μια εξαιρετική ορχήστρα από σολίστες μουσικούς στην Αθήνα. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η Ασπασία Στρατηγού, μια νέα παρουσία στη λαϊκή σκηνή.