Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Τα βραβεία της Αμερικανικής Ενωσης Κριτικών

Το "Up In The Air" στο οποίο πρωταγωνιστεί ο George Clooney αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία από την Αμερικανική Ενωση Κριτικών (National Board of Review).

Η ταινία κέρδισε ακόμα τα βραβεία καλύτερου ηθοποιού για τον George Clooney, δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Anna Kendrick και διασκευασμένου σεναρίου. Ο σκηνοθέτης του "Up In The Air" Jason Reitman σε ανακοίνωσή του τόνισε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος για τα βραβεία που κέρδισε η ταινία του.

Ο Clooney θα μοιραστεί το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού με τον Morgan Freeman, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία "Invictus".

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισε ο Clint Eastwood για την ταινία του "Invictus". Η Carey Mulligan κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "An Education" ενώ ο Woody Harrelson απέσπασε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "The Messenger".

Η Beyonce ισοφαρίζει το ρεκόρ της Lauryn Hill

Με τις 10 υποψηφιότητες για Grammy, η superstar Beyonce ισοφαρίζει το ρεκόρ, για τις περισσότερες υποψηφιότητες από γυναίκα καλλιτέχνη μέσα σε ένα χρόνο, της Lauryn Hill.

Η Lauryn Hill είχε 10 Grammy υποψηφιότητες το 1999 από το κλασσικό της solo album "The Miseducation of Lauryn Hill". Οι περισσότερες υποψηφιότητες της Beyonce είναι για το smash album της "I Am... Sasha Fierce" αλλά μια υποψηφιότητα έχει για το OST της ταινίας Cadillac Records όπου υπάρχει η διασκευή της στο "At Last" της Etta James.

Η τελετή απονομής των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες.

Συμπρωταγωνιστές Depp και Hayek;

Ο Johnny Depp και η Salma Hayek βρίσκονται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία του Emir Kusturica με θέμα τη ζωή του Pancho Villa.

Η ταινία θα τιτλοφορείται "Seven Friends of Pancho Villa and the Woman With Six Fingers". Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το 2011 λόγω κάποιων άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων του Johnny Depp.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν κυρίως στο Μεξικό.

Για τον Johnny Depp και τον Emir Kusturica αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται καθώς το 1993 ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην ταινία "Arizona Dream", την σκηνοθεσία της οποίας ανέλαβε ο Kusturica.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Οι υποψήφιοι των 52ων βραβείων Grammy

Η Beyonce είναι το μεγάλο φαβορί των 52ων βραβείων Grammy καθώς διεκδικεί δέκα συνολικά βραβεία.

Μεταξύ των βραβείων που διεκδικεί η Beyonce είναι και εκείνα του Record of the Year για το "Halo", Album of the Year για το "I Am... Sacha Fierce" και Song of the Year για το "Single Ladies (Put a Ring On It)".

Η Taylor Swift ακολουθεί την Beyonce με οκτώ υποψηφιότητες. Οι Black Eyed Peas, Maxwell και Kanye West διεκδικούν από έξι βραβεία Grammy ο καθένας ενώ από πέντε βραβεία διεκδικούν οι David Guetta, Jay-Z και Lady Gaga. Από τέσσερις υποψηφιότητες έχουν οι: Colbie Caillat, Michael Giacchino, Kings Of Leon, John Newton, RedOne, Bruce Springsteen, T-Pain και Keith Urban.

Στην κατηγορία Record of the Year η Beyonce με το "Halo" θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους: Black Eyed Peas για το "I Gotta Feeling", Kings of Leon για το "Use Somebody", Lady Gaga για το "Poker Face" και Taylor Swift για το "You Belong With Me".

Το Grammy για το Album of the Year εκτός από το "I Am... Sasha Fierce" της Beyonce διεκδικούν ακόμα τα: "The END" των Black Eyed Peas, "The Fame" της Lady Gaga, "Big Whiskey And The Groogrux King" της Dave Matthews Band και "Fearless" της Taylor Swift.

Στην κατηγορία New Artist υποψήφιοι είναι οι: Zac Brown Band, Keri Hilson, MGMT, Silversun Pickups και The Ting Tings. Το Grammy καλύτερου Pop Vocal Album διεκδικούν τα: "The END" των Black Eyed Peas, "Breakthrough" της Colbie Caillat, "All I Ever Wanted" της Kelly Clarkson, "The Fray" των The Fray και "Funhouse" της Pink.

Το Grammy καλύτερου R&B Album διεκδικούν τα: "The Point Of It All" - Anthony Hamilton, "Testimony: Vol.2, Love and Politics" - India Arie, "Turn Me Loose" - Ledisi, "Blacksummers Night" - Maxwell και "Uncle Charlie" - Charlie Wilson.

Στην κατηγορία καλύτερου Rap Album υποψήφια είναι τα: "Universal Mind Control" - Common, "Relapse" - Eminem, "ROOTS" - Flo Rida, "The Ecstatic" - Mos Def και "The Renaissance" - Q-Tip.

Η τελετή απονομής των 52ων βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες.

Οι υποψήφιοι των βραβείων Grammy ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του “The Grammy Nominations Concert Live!! Countdown To Music’s Biggest Night”, στο οποίο συμμετείχαν πολύ σταρ της μουσικής σκηνής μεταξύ των οποίων ήταν και οι: Black Eyed Peas, David Guetta, Maxwell, Nick Jonas & The Administration, Sugarland, LL Cool J, Linkin Park, Katy Perry, Ringo Starr, T-Pain, George Lopez, Dwight Yoakam και Smokey Robinson.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Οι νικητές των βραβείων Bambi

Η Kate Winslet, η Shakira και ο Christoph Waltz ήταν μεταξύ των νικητών των βραβείων Bambi, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, στη Γερμανία.

Η Winslet έφυγε από τη λαμπερή βραδιά έχοντας κερδίσει το βραβείο της καλύτερης διεθνούς ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "The Reader". Για την ερμηνεία της στο "The Reader" η Winslet βραβεύθηκε με το Οσκαρ α γυναικείου ρόλου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Christoph Waltz, ο οποίος συμπρωταγωνίστησε με τον Brad Pitt στην ταινία του Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds", κέρδισε το βραβείο του καλύτερου διεθνούς ηθοποιού.

Η Shakira από την πλευρά της αναδείχθηκε καλύτερη διεθνής pop τραγουδίστρια. Η εντυπωσιακή σταρ έκλεψε την παράσταση όταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανέβηκε στην σκηνή και ερμήνευσε το νέο της τραγούδι "Did It Again".

Τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας

Το τραγούδι της Beyonce, "Crazy In Love", ψηφίστηκε ως το καλύτερο single της δεκαετίας από το μουσικό περιοδικό NME.

Το "Crazy In Love", στο οποίο συμμετέχει ο Jay-Z, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας που δημοσιεύει το περιοδικό.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα 100 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας βρίσκεται το "Time to Pretend" των MGMT ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί το "Hard To Explain" των The Strokes.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε το "Paper Planes" της ΜΙΑ ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί το "Hey Ya!" των OutKast. Την έκτη θέση κατέλαβε το "House of Jealous Lovers" των The Rapture ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται το "Golden Skans" των Klaxons. Στην όγδοη θέση συναντάμε το "Out of Time" των Blur ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί το "Rebellion (Lies)" των Arcade Fire. Στην δέκατη θέση βρίσκεται το "A Certain Romance" των Arctic Monkeys.

Το top 20 της λίστας με τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας συμπληρώνουν τα εξής τραγούδια: "Cant Stand Me Now" – The Libertines στο Νο11, "Dry Your Eyes" – The Streets στο Νο12, "The Rat" – The Walkmen στο Νο13, "Seven Nation Army" – The White Stripes στο Νο14, "Bang" – Yeah Yeah Yeahs στο Νο15, "Umbrella" – Rihanna στο Νο16, "Maps" – Yeah Yeah Yeahs στο Νο17, "Ms Jackson" – OutKast στο Νο18, "Reckoner" – Radiohead στο Νο19, "Over and Over" – Hot Chip στο Νο20.