Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα με όλα τα νέα της Showbiz από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βρίσκοντας την επαφή με τον ενεργειακό σας πυρήνα, το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, θα αφυπνίσετε μέσα σας όλη τη δύναμη της θέλησης, τη σιγουριά και την αποφασιστικότητα, που θα σας οδηγήσουν να πετύχετε διάνα τους στόχους σας στη ζωή.
Σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία, που πρώτη διατύπωσε τη θεωρία των ενεργειακών κέντρων του αυρικού μας πεδίου, το τρίτο κέντρο μας, που ονομάζεται «τσάκρα Μανιπούρα» λάμπει σαν πολύτιμο πετράδι πάνω στην αύρα μας, στο κέντρο του κορμού μας, εκπροσωπώντας τη δύναμη του χαρακτήρα, τη θέληση και την ικανότητά μας για αυτοεπιβεβαίωση. Βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα, στο ύψος των πεπτικών οργάνων.
Εδώ οι ανατολίτικες πολεμικές τέχνες εντοπίζουν το κέντρο Χάρα, έναν αληθινό πυρήνα σωματικής και ψυχικής δύναμης, ενώ για τους δυτικούς αυτό είναι το σημείο πάνω στο σώμα όπου μπορεί να δεχτεί κανείς τα μηνύματα της διαίσθησης και του ενστίκτου σαν γαργάλημα ή μούδιασμα. Αποτελώντας μια γέφυρα ανάμεσα στα δύο κατώτερα «γήινα» τσάκρα και στα πιο πνευματικά τέσσερα ανώτερα, της καρδιάς, του λαιμού, του τρίτου ματιού και της κορυφής του κεφαλιού, το Μανιπούρα είναι ο κινητήριος μοχλός για τη μετατροπή της επιθυμίας σε δράση και την εκδήλωση της δύναμης για ζωή.
Ιστορίες δύναμης
Η λέξη «δύναμη» είναι βέβαια αρκετά παρεξηγημένη, καθώς πολλές φορές τη συνδέουμε με όχι και τόσο θετικές έννοιες: με την επιβολή πάνω στους άλλους, την κακώς εννοούμενη εξουσία, την άπληστη επιδίωξη να γίνεται πάντα το δικό μας. Ωστόσο, η δύναμη είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα φυσιολογικό εγγενές χαρακτηριστικό, απαραίτητο για την επιβίωσή μας, και γίνεται καλή ή κακή ανάλογα με τη χρήση που της κάνει κάποιος.
Η κακή χρήση προέρχεται από το φόβο και όλες τις ανασφαλείς συμπεριφορές που πηγάζουν από αυτόν. Η ανάγκη να εξουσιάσουμε ή και να μας εξουσιάζουν, για παράδειγμα, ή να δημιουργούμε σχέσεις συναισθηματικής υποτέλειας (με εμάς ή τον άλλο να βρίσκεται «υπό») εκφράζει το φόβο για την απώλεια της αγάπης ή της αποδοχής των άλλων.
Τα τελευταία χρόνια διάφοροι διανοητές και δάσκαλοι του New Age έχουν αναφερθεί σε ένα είδος «ενεργειακού πολέμου» που γίνεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Συνειδητά ή ασυνείδητα, ο καθένας μας προσπαθεί να αποσπάσει ή να υφαρπάξει ενέργεια από τους άλλους, αυξάνοντας τη δική του αίσθηση ψυχοσωματικής ευεξίας και δύναμης. Εκείνοι, βέβαια, που μπορούν να δουν μακρύτερα κατανοούν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξήσει κανείς την ενέργειά του ή να αντλήσει καινούργια από το σύμπαν (ανάλογα με την άποψη που ενστερνίζεται κανείς) και, πάντως, δεν χρειάζεται να λειτουργεί ως «ενεργειακό βαμπίρ».
Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των ανθρώπων ακολουθεί αυθόρμητα συμπεριφορές που πάνε προς την άλλη κατεύθυνση. Τείνουν να ασκούν έλεγχο στις καταστάσεις και στα άτομα με τα οποία σχετίζονται προσωπικά ή κοινωνικά και αυτό τους εμποδίζει να έχουν ελεύθερες και ικανοποιητικές σχέσεις με τους άλλους στη βάση της δίκαιης ανταλλαγής. Και όταν δεν καταφέρνουν να διατηρούν αυτόν τον έλεγχο, κινητοποιούν άλλους μηχανισμούς: προσπαθούν, για παράδειγμα, να αποδυναμώσουν τους άλλους μέσα από την κριτική, η οποία πραγματικά δημιουργεί διαχωρισμό ανάμεσα στους ανθρώπους και διακόπτει την ενεργειακή ροή. Ή, για να κερδίσουν την αποδοχή των άλλων, τους συμπεριφέρονται όπως πιστεύουν ότι θα τους ευχαριστεί, υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.
Όλα τα επίπεδα της ύπαρξης
Το αναλυτικό-περιγραφικό σύστημα του Μπερν βοηθάει επίσης να αξιολογήσουμε τη διάσταση του Εγώ, που συχνά θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνο για τη δυσκολία μας να εξελιχθούμε.
Η ύπαρξή μας διαρθρώνεται μέσα από το υλικό, το αιθερικό-νοητικό, το αστρικό σώμα και το ανεπαίσθητο κομμάτι μας, τον «ανώτερο εαυτό, ψυχή ή αύρα των χαρισμάτων». Το Εγώ περιλαμβάνει τα πρώτα τρία τμήματα και δεν είναι παρά η προσωπικότητα που εκφράζουμε. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα σε επαφή με το ανώτερο, βαθύτερο κομμάτι μας.
Πολλές θεωρίες έχουν υποστηρίξει την ταπείνωση, την εξάλειψη του Εγώ ως μονόδρομο στην ανάδειξη του ανώτερου εαυτού μας. Στην πράξη, όμως, δεν γίνεται να αρνηθούμε το «γήινο» κομμάτι μας. Έτσι, οι περισσότερες σύγχρονες απόψεις κατατείνουν στο ότι από το Εγώ παίρνουμε τα μηνύματα του ανώτερου πνευματικού εαυτού μας, φτάνει αυτό το Εγώ να περάσει από το επίπεδο του Παιδιού ή του Γονέα, σε εκείνο του Ενήλικα. Η ισορροπία, λοιπόν, θα έρθει όταν πάψουμε να είμαστε εξαρτημένοι ενεργειακά, όταν συνδεθούμε με το κέντρο της ύπαρξής μας, που εκπροσωπείται από το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.
Οι φάσεις της εξέλιξης
Φυσικά, ακόμα και τότε, δεν θα βρισκόμαστε σε μια διαρκή νιρβάνα ισορροπίας. Η πορεία μας, όπως όλες οι διαδικασίες στη Γη και στο Σύμπαν, ακολουθεί ρυθμούς επέκτασης και σύμπτυξης. Στις φάσεις της επέκτασης είμαστε γεμάτοι ζωτικότητα και εξωστρέφεια. Κάθε τέτοια φάση, όμως, ακολουθείται από μια φάση ενεργειακής πτώσης, εσωστρέφειας.
Βέβαια, διαφορετικά ζει κανείς περνώντας μια ήρεμη διακύμανση ανάμεσα στη μία και στην άλλη κατάσταση και διαφορετικά αν αντιμετωπίζει απότομες εναλλαγές.
Το βασικό, όμως, είναι να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε κάθε φορά, της επέκτασης ή της σύμπτυξης. Στην πρώτη περίπτωση σαφώς μπορούμε να διοχετεύουμε τη δική μας περίσσεια ενέργειας σε άλλους που την έχουν ανάγκη. Στη δεύτερη ας φροντίζουμε να βρισκόμαστε με άτομα και σε περιβάλλοντα που μπορούν να μας «επαναφορτίζουν». Επίσης, να κρατάμε ό,τι χρήσιμο μπορεί να μας δώσει το παρελθόν μας και να αφήνουμε τα υπόλοιπα, τα περιττά, αντί να τα κουβαλάμε μαζί μας. Μόνο έτσι θα είμαστε συνειδητοποιημένοι και ικανοί να δώσουμε στο μέλλον μας. Ο ακόλουθος διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.
Ο διαλογισμός του παρόντος
Η αποδοχή του εαυτού μας έρχεται όταν κινούμαστε στο «εδώ και τώρα», έχοντας δεχτεί τα ρίσκα της οποιαδήποτε κατάστασης. Αυτός ο διαλογισμός βοηθάει ακριβώς στο να βρισκόμαστε στο παρόν, με το Εγώ μας να έχει περάσει στο στάδιο του Ενήλικα, γιατί μόνο τότε μπορεί να τροφοδοτηθεί από τις ικανότητες του Ανώτερου Εαυτού μας. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η αρμονική λειτουργία του τρίτου τσάκρα.
Η ταυτότητα του τρίτου τσάκρα
Όνομα: Μανιπούρα ή τσάκρα του στομάχου, της σπλήνας και του συκωτιού.
Χρώμα: Κίτρινο, χρυσαφί.
Στοιχείο: Φωτιά.
Πλανήτες: Ήλιος, Δίας, Ερμής, Άρης.
Λειτουργία: Σχέσεις με τους ανθρώπους και τον κόσμο, κοινωνική ταυτότητα, επιβεβαίωση του εαυτού, επιδίωξη δύναμης, εξαγνισμός των σαρκικών επιθυμιών των κατώτερων τσάκρα και εκδήλωση στον υλικό κόσμο του πνευματικού πλούτου των ανώτερων τσάκρα. Αποδοχή και ενοποίηση των συναισθημάτων, των επιθυμιών και των εμπειριών μας.
Ενδείξεις αρμονικής λειτουργίας: Αίσθηση γαλήνης και αρμονίας με τον εαυτό μας, τους ανθρώπους και τη θέση μας μέσα στη ζωή γενικά, αποδοχή του εαυτού και σεβασμός του χαρακτήρα και των συναισθημάτων των άλλων.
Ενδείξεις δυσαρμονικής λειτουργίας: Επιθυμία ελέγχου και εξουσίας στις εσωτερικές και εξωτερικές καταστάσεις, διαρκής αίσθηση ανησυχίας και δυσαρέσκειας,
αναζήτηση στον έξω κόσμο της αναγνώρισης και της ικανοποίησης που δεν βρίσκει κανείς μέσα του, υπερβολική σημασία στον υλικό πλούτο. (Από το «Βιβλίο των Τσάκρα» των Σ. Σάραμον και Μπ. Μπαγκίνσκι, Εκδόσεις Διόπτρα).
Τι παιχνίδι παίζεις;
Ένα ενδιαφέρον μοντέλο για τον τρόπο που γίνεται αυτή η ενεργειακή ανταλλαγή έχει διατυπωθεί από τον Έρικ Μπερν, τον πατέρα της Συνδιαλεκτικής Ανάλυσης και συγγραφέα του βιβλίου «Τα παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι».
Ο Μπερν διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τρεις θεμελιώδεις στάσεις τους, που συνδέονται με ισάριθμες καταστάσεις του Εγώ: είναι ο Γονέας, το Παιδί και ο Ενήλικας.
Ο τύπος του Γονέα χαρακτηρίζεται από συμπεριφορές που έχουμε δει στους γονείς μας ή άλλους ενήλικες στα παιδικά μας χρόνια, τις οποίες το εν λόγω άτομο υιοθετεί απέναντι στους πάντες: είναι έτοιμο να κρίνει και να επικρίνει, θέλει να φαίνεται ηθικά άμεμπτος και αλάνθαστος, δεν δείχνει ευελιξία ή είναι υπερπροστατευτικός.
Ο δεύτερος τύπος ανθρώπου, ο τύπος του Παιδιού, διατηρεί τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές που μπορεί να είχαμε στα βρεφικά ή τα νηπιακά μας χρόνια. Είναι η στάση εκείνου που θεωρεί ότι κάθε του ανάγκη ή επιθυμία επιβάλλεται να ικανοποιηθεί οπωσδήποτε και χωρίς χρονοτριβή, κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται υπεύθυνοι ή ένοχοι, αν δεν την πραγματοποιούν. Ο ίδιος χειραγωγεί τους γύρω του παριστάνοντας τον αδύναμο και τον άμοιρο ευθυνών.
Ο τρίτος τύπος αποκαλείται Ενήλικας. Είναι εκείνος που δεν ρίχνει τις ευθύνες του στους άλλους και λαμβάνει υπόψη τη γνώμη τους χωρίς να αισθάνεται απειλούμενος ή να πεισμώνει, αν δεν συμφωνούν με τη δική του. Όντας σε επαφή με τα συναισθήματά του, τα εκφράζει με ακρίβεια, όπως και τις σκέψεις του. Μένοντας ανοιχτός, δημιουργεί μια ουσιαστική σχέση με τον κόσμο και τους ανθρώπους. Και όταν παίρνει τις αποφάσεις του, εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του. Εννοείται ότι αυτή η τρίτη στάση είναι που χαρακτηρίζει τον πραγματικά ώριμο και σωστά εξελιγμένο άνθρωπο.
Πολλές φορές υποκλινόμαστε στη δύναμη της συγκυρίας, βλέποντας πόσο διαφορετική έκβαση θα είχαν όλα τα πράγματα, αν μια συνάντηση ή ένα τηλεφώνημα είχε γίνει έστω και δύο λεπτά νωρίτερα ή αργότερα. Και όλοι ονειρευόμαστε να είχαμε ένα μαγικό χρονόμετρο που να μας έδειχνε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τις κινήσεις μας, το σωστό timing, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.
Λοιπόν, έχουμε καλά νέα. Ακόμα κι αν δεν είστε προικισμένοι με μια τέτοιου είδους διαίσθηση ή υπέρμετρη τύχη, ακόμα κι αν δεν έχετε το χάρισμα να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα, υπάρχει ένας τρόπος να επιλέγετε τις κατάλληλες στιγμές. Και αυτός είναι η αριθμολογία. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ερμηνεύουμε αριθμούς και ονόματα, διακρίνοντας τις κρυφές τους δυνατότητες.
Μπορούμε, δηλαδή, να κάνουμε προβλέψεις για κάθε χρονιά, ανάλογα με τα προσωπικά νούμερα που προκύπτουν από την ημερομηνία της γέννησής μας, όπως αυτές που διαβάζετε κάθε χρόνο στο περιοδικό μας. Μπορούμε με τις αντιστοιχίες των γραμμάτων της αλφαβήτου με αριθμούς να βρούμε τι κρύβει ένα όνομα ή μια λέξη. Και, στην περίπτωση που συζητάμε εδώ, έχουμε δυνατότητα να ανακαλύπτουμε τις κατάλληλες ώρες ανάλογα με τη δραστηριότητα που μας ενδιαφέρει.
Πώς δουλεύει η μέθοδος
Οι ώρες και τα λεπτά είναι από μόνα τους αριθμοί. Όπως κάνουμε πάντα στην αριθμολογία, προσθέτουμε όλα τα ψηφία τους -και τα ψηφία του αθροίσματος, αν αυτό βγει διψήφιο- ώστε να έχουμε ένα μονοψήφιο αριθμό. Επίσης, για να διαχωρίζουμε τις πρωινές από τις βραδινές ώρες, θα τις παίρνουμε σε μετρήσεις 24ώρου. Αν δηλαδή μιλάμε για δέκα και τέταρτο το πρωί, θα πάρουμε τον αριθμό 10:15. Αν μιλάμε για τις έντεκα παρά τέταρτο το βράδυ, θα υπολογίσουμε βάσει του αριθμού 22:45. Προσθέτοντας όλα τα ψηφία, για την πρώτη περίπτωση, θα έχουμε 1+0+1+5= 7. Για τη δεύτερη, 2+2+4+5= 13, 1+3= 4.
Τι σημαίνει αυτό για το ραντεβού που έχετε στις δέκα και τέταρτο το πρωί, λοιπόν; Η ώρα 10:15, που έχει αριθμό 7, σύμφωνα με την ερμηνεία που παρατίθεται παρακάτω, είναι κατάλληλη για καταστάσεις για τις οποίες ενδεχομένως θα χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε
ή να μπλοφάρετε, γιατί δεν έχετε επαρκή γνώση των πραγμάτων. Ο αριθμός 4, πάλι, στις έντεκα παρά τέταρτο το βράδυ, σας βοηθάει να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να πετύχετε, παρά τις αντιξοότητες. Έτσι, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε περίστασης, μπορείτε να ρυθμίσετε αντίστοιχα την έναρξη της συνάντησής σας.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη μέρα στην οποία θα κανονίσετε μια συνάντηση ή μια δουλειά προσθέτοντας την ημερομηνία. Για παράδειγμα, η 25η Μαΐου 2009 (με αριθμό 2+5+5+2+0+0+9= 23, 2+3= 5) είναι μια πολύ καλή μέρα για να πάτε σε συνέντευξη για μια καινούργια δουλειά.
Αντίστροφα, ακόμα και με τις καταστάσεις που δεν είναι υπό τον έλεγχό σας, όπως το πότε θα κανονιστεί μια συνάντηση, μπορείτε τουλάχιστον να ξέρετε από πριν ποια είναι η ενέργεια εκείνης της ώρας και να συμπεριφερθείτε ανάλογα. Για παράδειγμα, μια συνάντηση που γίνεται σε ώρα με αριθμό 4 καλεί για ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων και θα έχετε καλύτερη εξέλιξη αν συμπεριφερθείτε με ειλικρίνεια ως προς τα υπέρ αλλά και τα κατά μιας κατάστασης.
Έτσι, το όνομα και το επώνυμό σας έχουν το δικό τους αριθμό, που με την ερμηνεία του εμφανίζει τις προσωπικές σας ικανότητες. Αλλά και ο προσωπικός αυτός αριθμός του ονόματός σας συμπίπτει με τις ώρες του 24ώρου που είναι οι καλύτερες για σας, για οποιοδήποτε θέμα σας. Ανάλογα με τον τομέα που θέλετε να δείτε, κάνετε τον υπολογισμό με βάση το όνομα που χρησιμοποιείτε. Αν δηλαδή στη δουλειά σάς ξέρουν ως Ελένη (5+2+5+4+7= 5), ενώ στην προσωπική σας ζωή είστε η Λένα (2+5+4+1= 3), θα χρησιμοποιήσετε στον υπολογισμό το πρώτο όνομα για τα επαγγελματικά και το δεύτερο για τις σχέσεις σας. Αντίστοιχα και με το αν κάπου σας αποκαλούν με το πατρικό ή το συζυγικό σας επώνυμο.
Και τι κάνετε αν αυτό που βγαίνει από το όνομά σας δεν σας αρέσει; Μπορείτε να το αλλάξετε, κάνοντάς το Έλενα (που έχει αριθμό 8) ή Νένη (2). Αν είστε ακόμα πιο? προχωρημένοι, μπορείτε να επινοήσετε αποκλειστικά για τον εαυτό σας ένα δικό σας όνομα, ένα «όνομα δύναμης» που να σας εμπνέει -και ας μην το ξέρει κανένας άλλος. Να είναι το όνομα που χρησιμοποιείτε όταν κάνετε θετικές σκέψεις και θέλετε να βρείτε μέσα σας δύναμη και ενθάρρυνση. Ένα όνομα με το άθροισμα που να αντιστοιχεί στον αριθμό με τις ικανότητες που θα θέλατε περισσότερο να έχετε.
Με τη βοήθεια του πίνακα μπορείτε ακόμα να βρείτε τι φανερώνουν τα ονόματα ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν ή που δεν γνωρίζετε καλά. Τέλος, με τα αθροίσματα από λέξεις και αριθμούς βλέπετε τι σας δείχνει η διεύθυνση του σπιτιού ή της δουλειάς σας (οδός, αριθμός, πόλη, Τ.Κ. - όπως γράφεται σε μια κάρτα ή φάκελο), για να ξέρετε ποιες διαδικασίες ευνοεί. Οι εφαρμογές αυτού του συστήματος είναι πολλές και ο καθένας μπορεί να το αξιοποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Και ακολουθώντας την ίδια λογική, τίποτα δεν σας εμποδίζει να ανακαλύψετε νέες δικές σας χρήσεις του!
Δώσε μου το... τηλέφωνό σου
Αυτή η διαδικασία της αριθμολογίας έχει πολλές εφαρμογές, πέρα από την εύρεση των κατάλληλων ωρών για να κάνετε πράγματα. Μία από αυτές έχει να κάνει με τον αριθμό του τηλεφώνου σας, σταθερού και κινητού. Αν αθροίσετε όλα τα ψηφία (στο σταθερό της δουλειάς προσθέτετε και το εσωτερικό, αν υπάρχει) και βρείτε τον αριθμό που προκύπτει, οι ώρες που έχουν το ίδιο άθροισμα με το τηλεφωνικό σας νούμερο είναι οι καλύτερες για να κάνετε τις κλήσεις σας, εφόσον θέλετε να πετύχετε κάτι μέσα από αυτές. Μπορείτε επίσης στον αριθμό του δικού σας τηλεφώνου να προσθέσετε τον αριθμό του προσώπου που σας ενδιαφέρει να καλέσετε. Το άθροισμα από τα δύο τηλέφωνα θα σας καθοδηγήσει ως προς την ώρα που είναι καταλληλότερη για να υπάρξει αμοιβαίο όφελος από τη συνομιλία. Επίσης, αν μπορείτε να διαλέξετε εσείς τηλεφωνικό νούμερο, ίσως στην επιλογή σας να είναι σκόπιμο να λάβετε υπόψη το είδος των συνομιλιών που θα κάνετε. Αν ασχολείστε με τις πωλήσεις, για παράδειγμα, είναι καλό για σας το νούμερο που έχει άθροισμα 8, ενώ, αν η δουλειά σας έχει να κάνει με δημόσιες σχέσεις, προτιμήστε το τηλεφωνικό νούμερο που έχει άθροισμα 5.
Οι αριθμοί και οι ερμηνείες τους
Να ποιο είναι το συμβολικό νόημα που έχει ο κάθε μονοψήφιος αριθμός.
Ένα, για καινοτομίες
Οι ώρες του 1 είναι εξαιρετικές για να κάνετε μια νέα αρχή, να εξερευνήσετε άγνωστους τομείς, να έχετε ενέργεια και να κάνετε συναντήσεις με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Είναι επίσης καλές φάσεις για να ξεκινάτε δημιουργικά πράγματα, να? κατεβάζετε εμπνεύσεις (κυρίως σε συνεργασία με άλλους), όπως και να βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν. Τέλος, είναι καλές για να αρχίσουν να κινούνται πράγματα που έχουν βαλτώσει.
Δύο, για συνένωση
Οι ώρες του 2 είναι πολύ καλές για συναντήσεις τετ-α-τετ με ένα πρόσωπο, επαγγελματικές ή προσωπικές, για να δημιουργείτε συνεργασίες και συμμαχίες σε οποιοδήποτε επίπεδο και να συμβιβάζετε πρόσωπα που δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν. Ευνοούν στο να βρίσκετε λύσεις για να συμφιλιώνετε αντιφατικές καταστάσεις ή, ακόμα, για να βάζετε προτεραιότητες, όταν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε φαινομενικά αντικρουόμενα πράγματα.
Τρία, για επιτεύγματα
Οι ώρες του 3 είναι καλές για να κλείνετε συμφωνίες και να υπογράφετε συμβόλαια. Επίσης, για να εμπνέετε στους άλλους την αισιοδοξία και την πίστη στο μέλλον. Είναι καλές για συναντήσεις τριών ατόμων, για να καθορίζετε χρονοδιαγράμματα και να συστήνετε καινούργια πρόσωπα σε ένα επαγγελματικό, κοινωνικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Ευνοούν επίσης τα ραντεβού, αν είστε υποψήφιοι για μια καινούργια δουλειά.
Τέσσερα, για ρεαλιστικές προσεγγίσεις
Οι ώρες του 4 βοηθούν να φέρνετε σε πέρας με επιτυχία πράγματα υπό δύσκολες συνθήκες. Επίσης, για να «μαζεύετε τα λουριά» σε όσους ξεφεύγουν από άποψη πειθαρχίας ή οικονομικής διαχείρισης, αλλά και για να κάνετε παρατηρήσεις σε όσους δεν συμπεριφέρονται με συνέπεια και υπευθυνότητα. Βοηθούν ακόμα αν θέλετε να εκθέσετε τα προβλήματα που εμφανίζει μια κατάσταση, πέρα από τα πλεονεκτήματά της.
Πέντε, για επικοινωνία
Οι ώρες του 5 είναι καλές για να πλασάρετε τον εαυτό σας και τις ιδέες σας, να εξηγείτε στους άλλους καινούργιες μεθόδους, να εκθέτετε καινοτόμες απόψεις. Επίσης, σας ευνοούν αν πρόκειται να κάνετε μια ομιλία, διάλεξη ή παρουσίαση. Όπως και οι ώρες του 3, είναι πολύ καλές φάσεις για να πάτε σε μια συνέντευξη που αφορά μια καινούργια δουλειά, ιδίως αν έχετε να αντιμετωπίσετε μεγάλο ανταγωνισμό.
Έξι, για συμβιβασμό
Οι ώρες του 6 βοηθούν όταν χρειάζεται να φέρετε τους άλλους στο φιλότιμο, ξυπνώντας μέσα τους τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι ιδανικές για να αντιμετωπίζετε όσους τρελαίνονται να δημιουργούν υστερίες και δράματα. Βοηθούν να πείθετε τους άλλους με την προσωπική σας γοητεία, έστω και αν δεν έχετε τόσο ισχυρά επιχειρήματα, αλλά και να αντιπαρέρχεστε τα (δίκαια ή άδικα) παράπονά τους, καταφέρνοντας να τους καλμάρετε.
Εφτά, για... ταχυδακτυλουργίες
Οι ώρες του 7 είναι πραγματικά το μαγικό ραβδάκι για να δημιουργήσετε ένα βαθμό αυτοπεποίθησης αν δεν αισθάνεστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάτι ή μια κατάσταση σας έχει καταλάβει εξαπίνης. Ευνοούν τους αυτοσχεδιασμούς και τις εμπνεύσεις, τη διαίσθηση και την ικανότητα να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στα σωστά πρόσωπα. Επίσης, είναι καλές ώρες για να καταστρώνετε σχέδια.
Οχτώ, για οικονομικές επιτυχίες
Οι ώρες του 8 ευνοούν τις συμφωνίες που αφορούν οικονομικά και κτηματομεσιτικά, τα ξεκαθαρίσματα στην οικονομική διαχείριση ή την επέκταση και την εκμετάλλευση ευκαιριών που θα αποδειχθούν κερδοφόρες. Επίσης, είναι καλές για να συναντηθείτε με τραπεζικούς, εφοριακούς και λογιστές, αλλά και για να πάρετε δάνειο. Σε μια τέτοια φάση μπορεί ακόμα να δείτε να βγαίνουν κέρδη από μια υπόθεση που δεν φαινόταν να υπόσχεται πολλά.
Εννέα, για δράση
Οι ώρες του 9 είναι καλές για να? πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα και να αντιμετωπίσετε προβλήματα που χρονίζουν. Ακόμα, σας βοηθούν για να αντιπαρέλθετε τις αμφισβητήσεις και τις κριτικές τρίτων και για να λύσετε ζητήματα σχετικά με δικαστήρια και νόμους. Επίσης, σας ενισχύουν στην προσπάθειά σας να βάλετε στη θέση τους τα άτομα που σας ασκούν ψυχολογική πίεση ή πόλεμο. Τέλος, ευνοούν τα ταξίδια, ιδίως τα μακρινά.