Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οι ηθοποιοί βράβευσαν τη Sandra Bullock

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το 2009 απένειμε στη Sandra Bullock το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών Κινηματογράφου (Screen Actors Guild Awards) για την ερμηνεία της στο "The Blind Side".

Καλύτερος άνδρας ηθοποιός αναδείχθηκε ο Jeff Bridges, για το ρόλο ενός αλκοολικού τραγουδιστή της κάντρι μουσικής στην ταινία "Crazy Heart".

Η ταινία "Inglourious Basterds" του Quentin Tarantino, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από καστ.

Ο Christoph Waltz κέρδισε το βραβείο β' ανδρικής ερμηνείας για την ταινία "Inglourious Basterds", ενώ το βραβείο β' γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Mo'nique για το ρόλο της στην ταινία "Precious".

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες των βραβείων, ο Michael C. Hall απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία για το ρόλο του στη σειρά "Dexter" ενώ η Julianna Margulies κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για το ρόλο της στο "The Good Wife". Το βραβείο καλύτερου καστ δραματικής σειράς απέσπασε το καστ του "Mad Men".

Στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά νικητής αναδείχθηκε ο Alec Baldwin για το ρόλο του στο "30 Rock" ενώ το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά κέρδισε η Tina Fey για το ρόλο της στο "30 Rock".

Η διάσημη ηθοποιός Betty White απέσπασε ειδικό βραβείο για τη συνολική της προσφορά.