Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο πατέρας του Jackson μηνύει τον γιατρό του βασιλιά της pop

Ο πατέρας του Michael Jackson κατέθεσε αγωγή σε βάρος του γιατρού που παρακολουθούσε το γιο του και τον κατηγορεί ότι προκάλεσε το θάνατο του χορηγώντας του ναρκωτικά και γιατί δεν τον μετέφερε εγκαίρως στο νοσοκομείο, μετέδωσε χθες γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η αγωγή κατατέθηκε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ομολογίας μαρτύρων στην οποία αναφέρεται ότι ο δόκτωρ Conrad Murray σταμάτησε τις προσπάθειες ανάνηψης για να μαζέψει τα φιαλίδια των φαρμάκων που χορηγούσε στον Jackson και επίσης καθυστέρησε να καλέσει τις άμεσες βοήθειες έως ότου ολοκλήρωνε τον καθορισμό του δωματίου από επιβαρυντικά στοιχεία.

Η αγωγή, έκτασης 13 σελίδων, υποστηρίζει ακόμα ότι οι γιατροί του νοσοκομείου στα επείγοντα μετά δυσκολίας κατάφεραν να επαναφέρουν τη λειτουργία της καρδιάς του Jackson και την αποκατάσταση του παλμού του, αλλά δεν μπόρεσαν να τους διατηρήσουν.

"Υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε καρδιακό παλμό, και αυτό είναι αληθές", δηλώνει ο Brian Oxman, δικηγόρος του πατέρα του Jackson, "αλλά το πρόβλημα με τον Michael είναι πολύ μεγαλύτερο".

Ο δόκτωρ Murray ήδη αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του Michael Jackson. Η αγωγή προβλέπει ένα τεράστιο ποσό αποζημίωσης άσχετα με το τι θα αποφανθεί στην εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης.