Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη

Οι Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Cali και Grazia Cesarini Sforza πρωταγωνιστούν στην ταινία «Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη».

Ο Giovanni είναι ένας ανύπαντρος πενηντάρης με μόνη υποχρέωση να προσέχει τη χήρα μητέρα του με την οποία ζει σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Ρώμης. Με τις απαιτήσεις της ξεπεσμένης αριστοκράτισσας Valeria να τον κατατρέχουν, βρίσκει διέξοδο στις δουλειές του σπιτιού και στις συναντήσεις με το φίλο του “Viking” στο συνοικιακό μπαρ. Την εβδομάδα πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, ο Luigi, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ζητά από τον Giovanni να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες και τη δική του μητέρα για να μπορέσει να φύγει με την οικογένειά του.

Σε αντάλλαγμα υπόσχεται να καλύψει ένα μέρος από τα κοινόχρηστα που του χρωστά. Ο Giovanni βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορεί να αρνηθεί. Όταν όμως ο Luigi εμφανίζεται στην πόρτα έχει δολίως φέρει μαζί εκτός από τη μητέρα του και τη θεία του. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο προσωπικός γιατρός και φίλος του Marcello τον παρακαλεί να προσέχει και τη δική του μητέρα. Ο Giovanni βρίσκεται λοιπόν να συγκατοικεί με τέσσερις δυναμικές και διαφορετικές μεταξύ τους «ώριμες κυρίες».

Σκηνοθεσία: Gianni Di Gregorio

Παίζουν οι: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Cali, Grazia Cesarini Sforza, Alfonso Santagata, Luigi Marchetti.