Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του M. Jackson

Ο τελευταίος γιατρός του διάσημου τραγουδιστή Michael Jackson, Conrad Murray συμβούλευσε «τον βασιλιά της pop» να κάνει μια ισχυρή δόση αναισθητικού φαρμάκου και στη συνέχεια τον άφησε μόνο του με τον ορό στο χέρι ενώ γυρνώντας τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιό του, όπως γράφουν την Πέμπτη, 13/8, οι Los Angeles Times, επικαλούμενοι πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα για το θάνατο του Jackson.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο 51χρονος γιατρός θεωρείται ένας από τους βασικούς υπόπτους για το θάνατο του 50χρονου σταρ, που πέθανε στις 25 Ιουνίου από καρδιακή κρίση.

Ο γιατρός λέγεται ότι προμηθεύτηκε ισχυρό αναισθητικό το οποίο χορηγείται αποκλειστικά και μόνο σε νοσοκομεία, από ένα φαρμακείο στο Las Vegas και συμβούλευσε τον τραγουδιστή να το χρησιμοποιήσει κατά της αϋπνίας, η οποία τον ταλάνιζε χρόνια.

Ανακρινόμενος, ο γιατρός είπε ότι άφησε μόνο τον τραγουδιστή στο δωμάτιό του, όπως έκανε πάντα, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν προβλήματα με την υγεία του στο παρελθόν, ώστε να χρειάζεται να βρίσκεται δίπλα του την ώρα της θεραπείας.

Εν τω μεταξύ, τα περιουσιακά στοιχεία του Michael Jackson αυξήθηκαν κατά 100 εκατομμύρια δολάρια μετά το θάνατό του, κυρίως λόγω συμβολαίων με διαφημιστικές και με μία κινηματογραφική εταιρία και αναμένεται να αυξηθούν άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Σημαντικό μέρος αυτών των κερδών αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν τα χρέη του Jackson, που υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την καθαρή αξία της περιουσίας που άφησε πίσω του ο Jackson, ούτε για το ύψος των χρεών του.

Ο δικηγόρος του Michael Jackson και ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας του, εκτίμησε ότι κάθε χρόνο μπορούν να προστίθενται κέρδη ύψους από 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων στα περιουσιακά στοιχεία του Jackson. Υπενθυμίζεται, ότι περίπου το 40% της περιουσίας του Michael Jackson θα περάσει στη μητέρα και τα τρία αδέλφια του και ένα 20% σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.