Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Στο Νο1 του box office η νέα ταινία του Tarantino

Η νέα ταινία του Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds", κατέλαβε την κορυφή του box office της Βορείου Αμερικής.

Οι εισπράξεις της ταινίας το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της στη Βόρειο Αμερική ανήλθαν στα 37.6 εκατομμύρια δολάρια. Στην ταινία του Tarantino πρωταγωνιστούν οι: Brad Pitt, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Eli Roth, Diane Kruger, Daniel Bruhl, Til Schweiger και Melanie Laurent.

Η προηγούμενη ταινία του Tarantino με το καλύτερο άνοιγμα στο box office ήταν το "Kill Bill Vol.2" το 2004 που ξεκίνησε με 25,1 εκατομμύρια δολάρια και συνολικά συγκέντρωσε 66,2 εκατομμύρια σε ΗΠΑ και Καναδά. Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του Tarantino παραμένει το "Pulp Fiction" με σύνολο εισπράξεων 107 εκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση του box office της Βορείου Αμερικής συναντάμε την ταινία "District 9" ενώ μία θέση χαμηλότερα ακολουθεί η ταινία "G.I. Joe: The Rise of Cobra". Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ταινία "The Time Traveler' s Wife" ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε η ταινία "Julie & Julia".

Το top 10 του box office συμπληρώνουν οι ταινίες: "Shorts" στο Νο6, "G-Force" στο Νο7, "Harry Potter and the Half-Blood Prince" στο Νο8, "The Ugly Truth" στο Νο9 και "Post Grad" στο Νο10.