Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ

Οι Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton και Helena Bonham Carter πρωταγωνιστούν στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ».

Στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη που ξέρει ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καλά διασυνδεμένου και ανυποψίαστου, bon vivant καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν, που πιστεύει ότι γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες.

Στο μεταξύ, οι μαθητές «δέχονται επίθεση» από έναν μάλλον απρόσμενο εχθρό: τις εφηβικές ορμόνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι με τον καιρό γοητεύεται όλο και περισσότερο από την Τζίνι. Το ίδιο όμως και ο Ντιν Τόμας. Η Λάβεντερ Μπράουν έχει αποφασίσει ότι ο άντρας της ζωής της είναι ο Ρον, μόνο που δεν έχει λάβει υπόψη της, τις σοκολάτες της Ρομίλντα Βέιν. Η Ερμιόνη από την άλλη, καίγεται από ζήλια, αλλά είναι αποφασισμένη να μην αποκαλύψει σε κανέναν πώς νιώθει. Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία... Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Σκηνοθεσία: David Yates
Παίζουν: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Helena Bonham Carter, David Bradley, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters, Helen McCrory, Jim Broadbent, Hero Fiennes-Tiffin, Frank Dillane, Evanna Lynch.