Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Συναυλία Αρβανιτάκη - Ασλανίδου στην Αίγινα

Η Αίγινα ετοιμάζεται να ζήσει μια από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά, με τίτλο «Στην Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι».

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, στο δημοτικό στάδιο του νησιού, η Νομαρχία Πειραιά μαζί με τους πολίτες και επισκέπτες της Αίγινας θα υποδεχθούν την μεγάλη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια μοναδική συναυλία που αναμένεται να συναρπάσει με τον ρυθμό, την ένταση, τη συγκίνηση, τη συμμετοχή.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη που με τη φωνή της μάς έχει ταξιδέψει στα πιο όμορφα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα παρουσιάσει τις μεγάλες της επιτυχίες καθώς και τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ της, με τίτλο «Και τα μάτια κι η καρδιά». Πρόκειται για το άλμπουμ που «γεννήθηκε» από την συνεργασία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του διάσημου Ισπανού παραγωγού και συνθέτη, βραβευμένου με δύο Γκράμμι, Χαβιέ Λιμόν, δίνοντας στην ελληνικότητα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη διεθνή αέρα.

Μαζί της, σε αυτή την μοναδική καλοκαιρινή μουσική συνάντηση με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας, θα έχει την Μελίνα Ασλανίδου. Την Μελίνα Ασλανίδου που από το 2001 με την ερμηνεία της στο τραγούδι των Πλέσσα-Παπαδόπουλου «Τι σου ‘κανα και πίνεις» γνώρισε τεράστια επιτυχία, έχοντας δώσει όλα αυτά τα χρόνια δείγματα του ταλέντου της τόσο στην δισκογραφία, όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Μελίνα Ασλανίδου συνοδεύει μια μπάντα επτά εξαίρετων μουσικών: ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας παίζει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και έχει την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων, ο Θωμάς Κωνσταντίνου παίζει μπουζούκι, ούτι, λαούτο και τσουμπούς, στο μπάσο είναι ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, στα τύμπανα ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, πιάνο και πλήκτρα παίζει ο Γιάννης Κυριμκυρίδης, στα κρουστά είναι ο Άγγελος Πολυχρόνου και βιολί και τρομπέτα παίζει ο Θέμης Νικολούδης. Την επιμέλεια του ήχου έχουν οι Μανώλης Ολλανδέζος και Αργύρης Λιανός και τον σχεδιασμό των φώτων έχει ο Phil Hills.

Σημειώνεται ότι με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Μελίνας Ασλανίδου στην Αίγινα, η Νομαρχία Πειραιά ανοίγει τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Aegina Fistiki Fest, που για πρώτη χρονιά διοργανώνει ο Δήμος του νησιού με τη συνεργασία της Νομαρχίας, με στόχο την περαιτέρω προβολή του περίφημου αιγινίτικου φιστικιού, την ανάδειξη του προικισμένου τόπου που το παράγει και την δυναμική υποστήριξη της τοπικής οικονομίας. Το Φεστιβάλ Aegina Fistiki Fest θα διεξαχθεί από τις 17 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας «Από την πρώτη ημέρα που με εντολή των συμπολιτών μας αναλάβαμε την διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά συμβάλλουμε αποφασιστικά με έργα πνοής και δράσεις ουσίας για να δώσουμε στην Αίγινά μας τη θέση που της αξίζει. Στο κέντρο αυτής της προσπάθειας, φέρνουμε τον πολιτισμό, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και επισκέπτες της. Το γεγονός ότι επιλέξαμε την Αίγινα για μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του φετινού πολιτιστικού μας προγράμματος, την συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, είναι ενδεικτικό της αγάπης μας για την Αίγινα και της αποφασιστικότητάς μας να προσφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας. Με την εκδήλωση αυτή ανοίγουμε τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αegina Fistiki Fest, με στόχο να προβάλλουμε για μια ακόμα φορά το παγκοσμίου φήμης αιγινίτικο φιστίκι και να σταθούμε κοντά στους ανθρώπους που με μεράκι και ευσυνειδησία το παράγουν, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον».