Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Φαινόμενα: Η Τζούλια και οι προστάτες της

Πρόσωπο εμβληματικό της εγχώριας τηλεκουλτούρας, ιέρεια του κουτσομπολίστικου σύμπαντος η Τζούλια Αλεξανδράτου
Με την υπερεπένδυση των μισών και πλέον επαγγελματιών της τηλεόρασής μας στα προσόντα της, η Τζούλια Αλεξανδράτου τους δικαίωσε προσφέροντάς τους «ανέλπιστο» και ιδανικό δώρο, ένα βιντεοπορνό με την ίδια πρωταγωνίστρια.

Τα σχεδόν δυο εκατομμύρια έσοδα από την κυκλοφορία του εν λόγω DVD, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε 2 ώρες στα περίπτερα, επιβεβαιώνουν την πιο προσοδοφόρα βιομηχανία της εποχής. Και αποθεώνουν τον ρόλο της τηλεόρασης που αναδεικνύει Τζούλιες. Το τραγικό είναι ότι η ίδια αρνείται, όπως τονίστηκε από ρεπόρτερ- πανελίστες, ότι είχε γνώση της εμπορικής κυκλοφορίας τού «πολύ προσωπικού υλικού». Αν είναι έτσι και ούτε καν ωφελήθηκε από την εκμετάλλευση της διάσημης σάρκας της, τότε η υπόθεση είναι πολύ πιο άγρια και χυδαία απ΄ όσο φαίνεται.

Ούτε το πρώτο, ούτε καν το τελευταίο βιντεοπορνό που κυκλοφορεί στην αγορά. Το συγκεκριμένο ωστόσο προκάλεσε σπασμούς σε καταναλωτές και τηλεοπτική αγορά γιατί ήταν η προκλητική αντανάκλαση της πραγματικής τους σκέψης για την Τζούλια και τον ρόλο της, χωρίς τον μανδύα της υποκριτικής σεμνοτυφίας των ρεπορτάζ που την ξεκατίνιαζαν κάθε τόσο. Με τη δική της φυσικά έγκριση και ενθουσιώδη συμμετοχή.

Μην ξεχνάμε ότι από εκείνη τη βραδιά καλλιστείων που η Τζούλια προσέφερε τα τσατισμένα πλην πανέμορφα μούτρα της στα μεσημεριανάδικα της επομένης ημέρας, μέχρι την εκπομπή «Όλα», όπου τα αναστηλωμένα, εμβληματικά της προσόντα γυμνώθηκαν στον φακό για να τα σφραγίσει διά του χουφτώματός τους η δημοσιογραφική εγκυρότητα και το εκδοτικό σουξέ του παρουσιαστή Θέμου, η τραγουδομοντέλα απέδειξε ότι ήταν η μοναδική μετοχή αυτή την εποχή με αλλεπάλληλα limit up.

Με λαμπρούς σταθμούς σε αυτή την πορεία, τα ψινάκεια μανατζερικά ρετουσαρίσματα του ίματζ της, τα ερωτικά της ξεκατινιάσματα με πρώην και νυν και τις προκλητικές συμπεριφορές που έδιναν καθημερινή τροφή στις κάμερες. Μια κρεάτινη μετοχή την οποία έσπευσαν να φουσκώσουν λιμασμένοι κερδοσκόποι της τηλεθέασης. Α, ναι, η ιστορία της εποχής μας! Στην πιο άγρια και απάνθρωπη πτυχή της, της εκμετάλλευσης της γυναικείας σάρκας, εξαθλιωμένης, ταπεινωμένης, έρμαιο μιας χυδαιότητας, καμουφλαρισμένης σαν «τηλεοπτική διασκέδαση».