Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Σαρώνουν στα charts οι επιτυχίες του Jackson

Λίγες μόλις μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Michael Jackson το άλμπουμ του 2003 με τον τίτλο "Number Ones", που περιλάμβανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, κατέλαβε την κορυφή του βρετανικού άλμπουμ chart.

Συνολικά 43 singles και 11 άλμπουμ τόσο του Jackson όσο και του οικογενειακού συγκροτήματος των "Jacksons 5" βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και μέσα στους κορυφαίους 200 τίτλους.

Πριν από μια εβδομάδα το άλμπουμ "Number Ones", που περιλαμβάνει 18 Νο1 επιτυχίες, ήταν στην 121η θέση. Σήμερα εκτός από την κορυφαία κατάταξη που έχει καταλάβει το άλμπουμ συνολικά μέσα στις 20 πρώτες θέσεις βρίσκονται τα: "Thriller" στην 7η θέση, "King of Pop" στην 14η, "Off the Wall" στην 17η και "The Essential Michael Jackson" στην 20η.

Γνωστή βρετανική αλυσίδα μουσικών καταστημάτων ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των CD του Michael Jackson έχουν αυξηθεί κατά 80 φορές μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο της αναγγελίας των θανάτων των Elvis Presley, John Lennon και Freddie Mercury.