Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ο Joe Jackson μίλησε για το θάνατο του γιου του

Ο πατέρας του Michael Jackson, Joe Jackson δήλωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο πως "έχει πολλές αμφιβολίες" σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του γιού του, ενώ η οικογένεια του βασιλιά της ποπ προετοιμάζει την οργάνωση της κηδείας του.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο κατά την άφιξή του στην τελετή των βραβείων BET Awards, προς τιμήν των διαπρεπών αφροαμερικανών καλλιτεχνών, ο πατριάρχης της οικογένειας Jackson τόνισε πως ήλθε «για να τιμήσει τον γιό του».

Απαντώντας στην ερώτηση για τον θάνατο του γιού του, ο 79χρονος Joe Jackson δήλωσε πως έχει "πολλές αμφιβολίες" και πως "δεν του αρέσει αυτό που συνέβη".

"Μόνον η Katherine Jackson (η σύζυγός του) και εγώ έχουμε δικαιοδοσία πάνω στον γιό μας και στα παιδιά του. Θέλουμε να χειρισθούμε τη μνήμη και την κληρονομιά του με αξιοπρέπεια", πρόσθεσε, τονίζοντας πως εφεξής μόνον ο δικηγόρος του Londell McMillan θα μιλά εξ ονόματος της οικογένειας.

Ο Londell McMillan, που ήταν παρών στο πλευρό του Joe Jackson, δεν θέλησε να σχολιάσει τις "αμφιβολίες" του πατέρα, τονίζοντας πως "η δεύτερη νεκροψία βρίσκεται σε εξέλιξη". "Αργότερα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες", τόνισε ο ίδιος. Γνωστή εφημερίδα του Λος Άντζελες γράφει πως η δεύτερη νεκροψία έχει τελειώσει από το Σάββατο.

Όσον αφορά την κηδεία του αστέρα της ποπ, ο πατέρας του δήλωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασισθεί η ημερομηνία, αλλά πρόσθεσε πως "το επεξεργαζόμαστε".

Κληθείς να σχολιάσει τις εκδηλώσεις σεβασμού που έχουν εκφρασθεί για τον Michael Jackson στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ο Joe Jackson τόνισε πως θα προτιμούσε "να τον αναγνώριζε ο κόσμος ενώσω ήταν ζωντανός. Όμως τώρα είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Θα ήθελα να ήταν εδώ για να βλέπει όλα αυτά. Για να τα καταλάβει όλα αυτά", τόνισε.