Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ο νέος ρόλος του Andy Garcia

Το γραφείο του προέδρου της Γεωργίας έχει νέο ένοικο από χθες Δευτέρα αφού ο Andy Garcia ανέλαβε το ρόλο του Mikheil Saakashvili στην ταινία που βασίζεται στον περσινό πόλεμο της χώρας με τη Ρωσία.

Τα γυρίσματα άρχισαν αυτόν το μήνα με σκηνοθέτη τον Renny Harlin, γνωστό από την ταινία "Die Hard 2", αλλά μόλις την Κυριακή τα συνεργεία "μετακόμισαν" από την πόλη Γκόρι στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι.

Οι πρώτες σκηνές στο προεδρικό γραφείο γυρίστηκαν χθες με τον Garcia να εμφανίζεται ολόιδιος με τον γεωργιανό πρόεδρο: μπλε κοστούμι, κόκκινη γραβάτα, καρφίτσα με την ασπροκόκκινη σημαία της χώρας και το γνωστό χτένισμα του Saakashvili.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την ιστορία ενός αμερικανού ρεπόρτερ που παγιδεύεται στον πόλεμο και προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αμερόληπτος. "Εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πραγματικά αντιπολεμική ταινία", τόνισε ο παραγωγός της ταινίας Michael Flannigan.

Στην αντίθετη πλευρά, οι Ρώσοι πρότειναν, έναντι αδράς αμοιβής, στον σέρβο σκηνοθέτη Emir Kusturica να γυρίσει την δική τους ταινία για τον πόλεμο με τη Γεωργία, αλλά εκείνος αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεως που έχει αναλάβει.