Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η Meryl Streep στη Ρώμη

Η Meryl Streep, που ενσαρκώνει μια διάσημη αμερικανίδα παρουσιάστρια στην τηλεόραση, στην ταινία "Julie & Julia", δήλωσε την Πέμπτη από τη Ρώμη ότι ο ρόλος της στην ταινία αυτή ήταν "ένας φόρος τιμής στην μητέρα της, μια γυναίκα που ένοιωθε τη χαρά για τη ζωή".

"Αυτό προσπάθησα να κάνω με τη Julia, ήταν ένας φόρος τιμής στη μητέρα μου", δήλωσε η διάσημη ηθοποιός σε συνέντευξη Τύπου. Η ταινία που βγήκε αυτή την εβδομάδα στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους, λαμβάνει μέρος και στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης και με την αφορμή της παρουσίασής της βρέθηκε και η Streep στην αιώνια πόλη.

Το σενάριο της ταινίας αναφέρεται στην Julia Child (1912- 2004) που ήταν ένα τηλεοπτικό σύμβολο για την αμερικανική τηλεόραση όπου παρουσίαζε επί πολλά χρόνια μια καθημερινή εκπομπή για την κουζίνα, και πρωτοβγήκε το 1963 με τίτλο "Η γαλλίδα σεφ" που μύησε τους Αμερικανούς στα μυστικά της γαλλικής κουζίνας.

"Η μητέρα μου ήταν μια γυναίκα εκείνης της εποχής και είχε όπως και η Julia Child την ίδια χαρά για τη ζωή. Έκανε με μεγάλη ευκολία φίλους και έδειχνε τον ενθουσιασμό της πολύ έντονα πάντα", τόνισε η διάσημη ηθοποιός.